Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις τα Χριστούγεννα

Όλα όσα θα γίνουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται και θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017

Αρχίζει σήμερα ένα από τα πιο εορταστικά τριήμερα της χρονιάς με αποκορύφωμα τη Δευτέρα που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Κάθε πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, τα μικρά παιδιά περιμένουν τα δώρα τους και όλοι βάζουμε τα γιορτινά μας για να περάσουμε όσο πιο όμορφα γίνεται αυτές τις υπέροχες μέρες γιορτής.

Πολλές εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, παιδικά θέατρα, πολύ καλές παραστάσεις, γιορτινά πάρκα, μουσικές και συναυλίες θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις μέρες γιορτής.

Το Check In σου ετοίμασε το καλεντάρι των γιορτών με τις καλύτερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Don't miss
> Παρατείνεται η έκθεση "Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται"
Η διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση ''Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται'' παρατείνεται μέχρι την 1η Απριλίου 2018 λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας κοινού και σχολικών επισκέψεων. Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία! (μαθητές γυμνασίου και λυκείου καθώς και σε παιδιά νηπιαγωγείου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα). Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο διαδραστικό αλλά και διασκεδαστικό τρόπο και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες σε έναν πλανήτη που απαιτεί καινούργιους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμα και να βουτήξουν σε μια εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μίας "ψηφιακής κάρτας επιβίωσης" και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ανοιχτή 10:00-19:00 χωρίς κράτηση και ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατόπιν κρατήσεως. Για σχολικές επισκέψεις, κρατήσεις και πληροφορίες τηλέφωνο επικοινωνίας 70000723. Διεθνής Κρατική έκθεση, Περίπτερο 4, Λευκωσία.
Ιστοσελίδα: www.planetneedsyou.com
Facebook: YOUR PLANET NEEDS YOU

Christmas Festival στο Petrides Farm Park
Για τρεις μέρες οι μικροί μας φίλοι παρέα με τις οικογένειές τους θα μπορούν να επισκεφθούν το Petrides Farm Park στο Μαρκί και να διασκεδάσουν με πολλές δραστηριότητες όπως survivor games, βόλτα πάνω σε γαιδουράκια και πόνυ, μουσική παιγνίδια, χειροτεχνίες, face painting, μπαλονοκατασκευές και ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο παζαράκι. Στον χώρο θα υπάρχουν και food stations όπως σουβλάκια, γλυκές κρέπες, hot dogs, φαγητά στην σχάρα από τον Serial Griller, mini-donuts από Lil' Orbits, , και πολλά άλλα γλυκά και φαγητά. Το τριήμερο 22, 23 και 24 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Petrides Farm Park θα είναι μαγικό και γιορτινό με πολλές εκπλήξεις. Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό είναι €5. Για παιδιά κάτω των 2 ετών η είσοδος είναι φωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Petrides Farm Park στο Facebook https://www.facebook.com/petridesfarmpark/ και στο τηλέφωνο 22 525255 και 99411311.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο της Πρόγραμμα με μαέστρο τον Jens Georg Bachmann και σολίστ τους Σονά Γκαργκαλογιάν (σοπράνο) και Άλεξ Μοσκοφιάν (βαρύτονος). Χριστούγεννα και μουσική πάνε μαζί χέρι με χέρι. Συντονιστείτε στο χαρούμενο πνεύμα των ημερών με το γιορταστικό πρόγραμμα από αγαπημένα, δημοφιλή κλασικά και σύγχρονα έργα για τα Χριστούγεννα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Eπεξεργασία - ενορχήστρωση: Άλκης Μπαλτάς. Σολίστ: Σονά Γκαργκαλογιάν (σοπράνο). Άλεξ Μοσκοφιάν (βαρύτονος). Μαέστρος: Jens Georg Bachmann.
Παρασκευή 22 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22463144. Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (12-18 ετών), €3 (κάτω των 12 ετών).

Παραδοσιακά Κάλαντα Δωδεκαημέρου στο Ριάλτο
Παραδοσιακά κάλαντα και Εκκλησιαστικοί ύμνοι του Δωδεκαημέρου (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων) Με τη Βυζαντινή χορωδία ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ, τη νεανική χορωδία ΑΝΑΤΟΛΗ και το Μουσικό σχήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Παρασκευή 22 Δεκ, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. Τιμές εισιτηρίων €10 (πλατεία), €8 (εξώστης).

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Jazz με την Κατερίνα Μηνά
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία JAZZ! με τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά και τους Γιάννη Χατζηλοΐζου (πιάνο), Γιώργο Κρασίδη (σαξόφωνο) και Ειρηναίο Κουλλουρά (κοντραμπάσο). Η Κατερίνα Μηνά θα παρουσιάσει μαζί με τους καταξιωμένους τζαζίστες μουσικούς της ένα εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα, μέσα από τις κορυφαίες χριστουγεννιάτικες μελωδίες των πρωτοπόρων της τζαζ. Το μουσικό ταξίδι, γεμάτο χρώματα και νότες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια Santa Baby, I'll be Home for Christmas, Blue Xmas, 'Zat you Santa Claus, Chestnuts roasting on an open fire, White Xmas.
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

Ελένη Δήμου
Ούτε μια ούτε δύο φορές είναι αρκετές για την Ελένη Δήμου να βρεθεί στο αγαπημένο της πλέον στέκι Vinylio Wine Etc στην όμορφη Λεμεσό! Η βραδιά στις 22 Δεκεμβρίου 2017 θα πλημμυρίσει με μελωδίες από την αγαπημένη ερμηνεύτρια με την πιο αισθαντική φωνή. Η ζωή είναι γυναίκα και ακούει στο όνομα Ελένη Δήμου! Μαζί της στο πιάνο η Μαρίνα Τσοκάνη.
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός. Πληροφορίες 99300430.

Μιχάλης Ρακιντζής
Ο Μιχάλης Ρακιντζής, επιστρέφει στη Κύπρο για να μας χαρίσει ξανά στιγμές μοναδικές και να ζήσουν αυτή τη μοναδική ζωντανή εμπειρία όσοι δεν τα κατάφεραν προηγουμένως. Με φουλ μπάντα και δεκάδες αγαπημένες επιτυχίες να τον συνοδεύουν υπόσχεται και όπως πάντα κάνει πράξη ένα αξέχαστο βράδυ…
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, Opa Opa, Λεμεσός, 23.00. Πληρ. 95560056 / Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, μουσική σκηνή RED, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 96245929 & 99059257.

Πρεμιέρα για το έργο 'Ο Κλήρος του Μεσημεριού'
Το Θέατρο Διόνυσος παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό έργο του Πωλ Κλωντέλ, όπου σ' αυτό καταθέτει το βάθος του πνεύματος, το απαράμιλλο του ύφος και τη γοητεία της γλώσσας του. Μια ιστορία για τον έρωτα, την πίστη και τη ζωή. Λόγος ποιητικός και όμορφος, γεμάτος από τα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής, ανατροπές, ειρωνεία και πάθος. Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης. Παίζουν: Τζωρτζίνα Τάτση Αλέξανδρος Παρίσης Πάνος Μακρής, Λέανδρος Ταλιώτης.
Πρεμιέρα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Παρ & Σ 20.30, Κ 18.30 μέχρι Κ 14 Ιαν, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία / Τρ 16 Ιαν, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 22818999 & 99621845.

"Μία στάση ακόμα" στο Pop Up Festival 2017
Τρεις γυναίκες με διαφορετικά βιώματα, μα με ίδια λαχτάρα. Η Χριστίνα, νιώθει ανήμπορη μπροστά στον έρωτα. Η Μαρκέλλα από την άλλη, στην αναζήτηση προς το τέλειο αρσενικό παραμελεί ό,τι πιο σημαντικό έχει στη ζωή της. Και η Άννα, παίζει με την φωτιά ενώ φοβάται τη δύναμη που κρύβει η καρδιά της. Αποφάσεις που περιμένουν να παρθούν, "θέλω" που εγκλωβίζονται στις υποχρεώσεις και στους καθωσπρεπισμούς και μια αδυναμία ανάληψης της όποιας ευθύνης. Τρεις ιστορίες διαφορετικές μα συνάμα τόσο ίδιες. Γιατί στην τελική το μόνο που λαχταρά ο άνθρωπος είναι η αγάπη. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που την διεκδικεί. Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Μυρσίνη Χριστοδούλου,Στέφανη Μουρούζη. Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους.
Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97888779. Γενική είσοδος 10.00 ευρώ.

"Εικόνα 3" του Στέφανου Δρουσιώτη
Η Εικόνα 3 σε σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη παρουσιάζεται το Δεκέμβριο στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για 6 μόνο παραστάσεις. Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται το τρίπτυχο των έργων του σκηνοθέτη για τη συνεργασία του με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για το 2017. Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος dubitanda σε καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδίου. Όλες οι λεπτομέρειες στο dubitanda.org. Σύλληψη - σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια - φωτισμοί: Στέφανος Δρουσιώτης. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Ερμηνεύουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Άρης Καλλέργης.
Παρασκευή 22-Σ 23 Δεκεκμβρίου, Θέατρο Αποθήκες, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30.

Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου αυτές τις γιορτές διοργανώνει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους. Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι», το χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μία από τις καλύτερες δημιουργικές στιγμές της καριέρας τους. Ένα παραμύθι τόσο για το παιδί σου, όσο και για σένα. Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί με τον ηθοποιό Μιχάλη Χρίστου, τη ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Χ'Θεολόγου και με τη μουσική συνοδεία του Ιπποκράτη Αργυρού. Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Πάνου Σολομωνίδη 8, 3032, Λεμεσός, 5-7 μ.μ. Η αφήγηση θα είναι στα Ελληνικά. Ηλικία συμμετοχής: 7+ χρονών.
Συμμετοχή για κάθε παιδί: €5. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη προκράτηση στο 25343464 (8 π.μ. - 2 μ.μ.). Θα προσφέρονται κεραστικά για μικρούς και μεγάλους!

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Χιονάνθρωπός μου
Η παράσταση, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους τη θεατρική περίοδο 2016-2017, επιστρέφει κι αυτή τη γιορτινή περίοδο για τρεις μόνο παραστάσεις και υπόσχεται να χαρίσει γέλιο, χορό, συγκίνηση και φυσικά άφθονη μουσική και τραγούδια για όλη την οικογένεια. Οι δέκα υπέροχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και η πενταμελής ζωντανή ορχήστρα θα ξαναζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων επί σκηνής σ' αυτό το πρωτότυπο έργο των Άλεξ Παναγή, Κατερίνας Χριστοφίδου και Σταύρου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 17.00. Πληρ. 97876760.

Γιορτή στην Riverland Bio Farm
Το σαββατοκύριακο 23 με 24 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, όλοι όσοι επισκεφθούν την αγαπημένη φάρμα στα Καμπιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες δωρεάν. Η περιπέτεια στη φάρμα θα συνεχιστεί με χριστουγεννιάτικη μουσική, χορό, παιχνίδια φάρμας και μόλις βραδιάσει, απολαμβάνουμε τη φαντασμαγορική φωταγώγηση της φάρμας με laser φωτισμό. Η περιπέτεια συνεχίζεται στη Riverland!
Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Riverland Bio Farm, Καμπιά, Λευκωσία, 10.00-17.00. Είσοδος δωρεάν. Πληρ. 99592598.

H νύχτα των δολοφόνων
Τρία αδέλφια παγιδευμένα στο τραυματικό παρελθόν τους, αδυνατούν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο του θύτη και του θύματος και καταφεύγουν σε φαντασιώσεις για να βρουν μια διέξοδο. Κάθε μέρα αναπαριστούν με τρομακτική λεπτομέρεια τον φόνο των γονιών τους. Το παιχνίδι πρέπει να φτάσει στο τέλος, αλλά λείπει το σθένος και η πειθαρχία να το ολοκληρώσουν. Οι γονείς τους πρέπει να πεθάνουν. Ποιος θα φτάσει το θανάσιμο αυτό παιχνίδι ρόλων μέχρι το τέλος χωρίς να λυγίσει; Ποιός θα είναι ο πιο αποτελεσματικός δολοφόνος; Ποιός θα είναι ο δολοφόνος; Ποιος θα ανοίξει την πόρτα; Παίζουν: Λήδα Καραγιάννη, Ευαγγελία Νικολάου, Νικόλας Δημητρίου. Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία / Μουσική: Ευριπίδης Δίκαιος.
Σάββατο 23-Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Wherehaus 612, Λευκωσία. Πληρ. 99588103, 99122552.

Peter Pan - NT Live
Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το National Theatre, το κοσμαγάπητο παραμύθι του J.M. Barrie έρχεται στην οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο. Όταν ο Πίτερ Παν, ο αρχηγός της συμμορίας των Χαμένων Παιδιών, χάνει τη σκιά του, η πεισματάρα Γουέντι τον βοηθάει να τη ξαναβρεί. Ως αντάλλαγμα, εκείνος την προσκαλεί στη Χώρα του Ποτέ, όπου ζουν πλάσματα μαγικά, όπως η νεράιδα Τίνκερ Μπελ, η πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλυ και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ. Μια παράσταση γεμάτη μαγικά, σκανδαλιές και μουσική. Απολαυστική για μικρούς και μεγάλους, η έξυπνη και εφευρετική αυτή παράσταση είναι μια σκηνοθεσία της Σάλι Κούξον (NT Live: Τζέην Έιρ) σε συμπαραγωγή με το Bristol Old Vic theatre.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, ΘΟΚ, Λευκωσία & Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 18.30.

Έλενα Παπαρίζου
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, την οποία βλέπουμε τελευταία στη θέση του κριτή του δημοφιλούς The Voice, κατεβαίνει στην Κύπρο, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λάρνακας.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Εμπορικό Κέντρο, Λάρνακα, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Circus on Ice: Alice in Wonderland
Οι νέες τεχνολογίες, το μαγευτικό σκηνικό, τα θεαματικά εφέ φωτισμού δημιουργούν μια αξέχαστη και μεγαλοπρεπή παράσταση στον πάγο! Χάρη στην εντυπωσιακή παραγωγή της νέας παράστασης πάγου «Alice in Wonderland», το ρωσικό Circus on Ice μεταφέρει τους θεατές σε ένα μαγικό κόσμο. Μια φανταστική ιστορία που θα καταπλήξει όχι μόνο τους μικρούς, αλλά και τους ενήλικες θεατές.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στα Αγγλικά & Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στα Ρωσικά, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 18.00. Πληρ. 25377277.

Ένα μαγικό τζαζ Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο
Οι συνεργάτες και φίλοι, σαξοφωνίστας Γιώργος Κρασίδης και ο πιανίστας Γιώργος Μορφίτης επιστρέφουν στο Τεχνόπολις 20 για ένα μαγικό τζαζ Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο. Απολαύστε την δημιουργικότητα τον δύο αυτών τζαζ μουσικών, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς και με επιρροή τζαζ μουσικούς στο νησί, σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Πληρ. 70002420.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Παραμονή Χριστουγέννων το Opa Opa Club υποδέχεται τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ετοιμαστείτε για ένα απίστευτο ρεβεγιόν Χριστουγέννων παρέα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη Live.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Opa Opa Club, Λεμεσός. Πληρ. 95560056.

Φανή Δρακοπούλου
Το Pavilion προσφέρει στους πελάτες του τρεις χριστουγεννιάτικες μαγευτικές βραδιές, γεμάτες διασκέδαση, με τον τίτλο «Pavilion όπως παλιά». Η Φανή Δρακοπούλου μαζί με την ορχήστρα της, πλαισιωμένη από δύο κύπριους καλλιτέχνες, την Σταυρούλα Μιχαήλ και τον Γιάννη Θεοτόκη, θα διασκεδάσει το κοινό τα Χριστούγεννα, αλλά και τη βραδιά πριν και τη βραδιά μετά από αυτά.
Κυριακή 24, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Pavilion, Λευκωσία. Κρατήσεις: 22322222. Τιμές: €30 (με φαγητό και απεριόριστο κυπριακό ποτό ή φαγητό και ένα μπουκάλι ουίσκι ή βότκα ανά 4 άτομα) ή €25 (χωρίς φαγητό).

Γιώργος Τσαλίκης, Ελένη Χατζίδου, Γιάννης Κρητικός
Στο Colosseo, στη Λεμεσό, θα γίνει το έλα να δεις! Τρεις διασκεδαστές ενώνουν δυνάμεις και υπόσχονται διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Γιώργος Τσαλίκης, Ελένη Χατζίδου, Γιάννης Κρητικός θα τα σπάσουν ανήμερα τα Χριστούγεννα αλλά και Παραμονή Χριστουγέννων.
Κυριακή 24, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Colosseo, Λεμεσός. Πληροφορίες και κρατήσεις: 99994040.

Ξωτικάτι μαγικό
Ένα Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ για μικρά και μεγάλα παιδιά σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Ο μικρός Ρόμπερτ είναι το μοναδικό παιδί στον κόσμο που δεν πιστεύει στα Χριστούγεννα και στον Άγιο Βασίλη. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή και ένα ιδιαίτερο δώρο γίνεται ανάρπαστο, προκαλώντας κοσμοσυρροή στο μοναδικό κατάστημα που το διαθέτει. Πρόκειται για ένα ξωτικό, που περιμένει από το παιδί που θα το αποκτήσει να του δώσει όνομα και ζωή για να γίνει ο καλύτερός του φίλος. Όταν ο Ρόμπερτ βλέπει τη σχετική διαφήμιση, θέλει το δώρο αυτό όσο τίποτα στον κόσμο. Έλα όμως που οι γονείς του είναι απορροφημένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και δεν του δίνουν σημασία! Θα καταφέρει τελικά να τους πείσει να του πάρουν το ξωτικό πριν εξαντληθεί; Και αν ναι, θα μπορέσει ο Ρόμπερτ να πιστέψει ξανά στον Άγιο Βασίλη και στη μαγεία των Χριστουγέννων; Παίζουν: Αντωνία Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Άγγελος Αυγουστή, Σαββίνα Γεωργίου και οι μικροί: Κυριάκος Αναστασίου, Πάολα Ενταφιανού, Αντωνία Νικολάου.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Πάνω Σκηνή Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 10.30. Εισιτήρια & ώρες: www.soldoutticketbox.com

Ο Τζακ και η Φασoλιά αλλιώς
Μια παράσταση κουκλοθέατρου η οποία μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την αναγκαιότητα για σεβασμό στο περιβάλλον, την ανακύκλωση αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Ο Τζακ και η φασολιά… αλλιώς» βασίζεται στο γνωστό αγγλικό λαϊκό παραμύθι. Η σκηνοθέτης αναφέρει ότι «μέσα από τη διασκευή της γνωστής ιστορίας, προσπαθήσαμε να δώσουμε έμφαση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα, την καταστροφή του περιβάλλοντος, με στόχο την ενημέρωση για τη σωστή διαδικασία της ανακύκλωσης. Ο γίγαντας, με τη βοήθεια του Τζακ και των παιδιών που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα μάθει τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, θα καθαρίσει τον ουρανό από τα σκουπίδια και η φύση θα καρποφορήσει ξανά». Σύλληψη / σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ένα Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 22348203.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Το κλασικό έργο του Καρόλου Ντίκενς συνεχίζει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στη σκηνή του Θεάτρου Ένα σε σκηνοθεσία και διασκευή Αντρέα Χριστοδουλίδη. Η 'Χριστουγεννιάτικη Ιστορία' είναι γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα δημοφιλής. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά μόνο πώς θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν αυτήν την όμορφη και ζεστή γιορτή. Μια παραμονή Χριστουγέννων, όμως, στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου, Τζέικοπ Μάρλεϊ, και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων -του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος- που αναλαμβάνουν να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει, ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη.
Παραστάσεις Παρασκευή 22-Σάββατο 23 20.30, Κυριακή 24 15.00 & 18.00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληρ. 22348203.

Η Κυρά της Θάλασσας
Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ συνεχίζει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τις παραστάσεις με το έργο 'Η Κυρά της Θάλασσας', που σκηνοθετεί ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης Χάιντς-Ούβε Χάους, ο οποίος σημάδεψε με τις ιστορικές παραστάσεις του την κυπριακή σκηνή. Στην μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ συμμετέχει μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου Κύπρου Μιχάλης Χριστοδουλίδης, που συνέθεσε τη μουσική για την παράσταση. Παίζουν: Νεκτάριος Θεοδώρου, Στυλιάνα Ιωάννου, Ντίνος Λύρας, Νεοκλής Νεοκλέους, Νεόφυτος Νεοφύτου, Αστέρης Πελτέκης, Στέλα Φυρογένη, Έλενα Χατζηαυξέντη.
Κάθε Παρασκευή-Σάββατο 20.30 & Κυριακή 18.00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία.

Ψηλά από τη γέφυρα
Το Σατιρικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις του κλασικού έργου του Άρθουρ Μίλλερ 'Ψηλά από την γέφυρα' μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα μέσα της δεκαετίας του 1950 σε μια ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που είχε διηγηθεί στον Μίλλερ ένας δικηγόρος, ο οποίος ζωντανεύει στο έργο μέσα από τον χαρακτήρα του κύριου Αλφιέρι (δικηγόρος και αφηγητής). Τραγικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο φορτοεκφορτωτής Έντι Καρμπόνε, που ζει με τη γυναίκα του Μπέατρις και την ορφανή ανιψιά του Κάθριν. Παίζουν: Αντώνης Καλογήρου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Ειρήνη Καραγιώργη, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου, Γιώργος Νικολάου, Κώστας Καντζηλιέρης, Λεωνίδας Έλληνας, Αλέξανδρος Γ. Μαρτίδης. Σκηνοθεσία: Στέλιος Καυκαρίδης.
Κάθε Σάββατο 20.30 και Κυριακή 18.30, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Πληρ. 22312940 & 22421609.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πάνος Καλίδης & Άννα Ηρακλέους
«Όταν μία βραδιά είναι γεμάτη διασκέδαση και έχει πρωταγωνιστή έναν ιδιαίτερα αγαπημένο ερμηνευτή, τότε επιβάλλεται να επαναληφθεί!» αναφέρει το κείμενο του Οpa Opa Club. Το βράδυ των Χριστουγέννων απαιτεί χορό, γλέντι και όμορφη ατμόσφαιρα, εξ ου και η Λεμεσός διασκεδάζει με Πάνο Καλίδη και Άννα Ηρακλέους!
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Οpa Opa Club, Λεμεσός. Κρατήσεις: 95 56 00 56.

MaryLoo & Εκείνος
Στο Vinylio wine etc φοράνε τα αστραφτερά τους (γιατί ούτως ή αλλιώς είναι μεγάλες φίρμες, λένε), ανάβουν τα κεριά τους και ανοίγουν το κελάρι με τα σπουδαία κρασιά. Μαζί τους θα έχουν ότι πιο γιορτινό, τους MaryLoo & Εκείνος, οι οποίοι θα τραγουδήσουν ασματάκια γιορτινά και αγαπημένα. «Και για να τα θυμόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα, από το κελάρι μας θα σας κεράσουμε παλαιωμένες κουμανδαρίες, γλυκούς οίνους και χειροποίητα γλυκά!
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

Γιώργης Ζαχαρουδάκης & Μύρων Παπαδογιάννης
Για το Avalon Live τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι… κρητικά! Στο μαγαζί θα συνυπάρξουν επί σκηνή οι Γιώργης Ζαχαρουδάκης και Μύρων Παπαδογιάννης, σε μια βραδιά φουλ στη διασκέδαση.
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Avalon, Λάρνακα. Κρατήσεις: 24400990, 99303727.

Η ομάδα του Check In Cyprus σου εύχεται Καλά Χριστούγεννα!

 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close