Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

17 όμορφες στιγμές στην Κύπρο λίγο πριν το 2018!

Δείτε ποια είναι τα events που τραβούν τα βλέμματα τις τελευταίες μέρες του χρόνου και όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017

#1 Ο Καρυοθραύστης στο Ριάλτο
Γιορτινές μέρες χωρίς Καρυοθραύστη δεν γίνεται! Το Θέατρο Ριάλτο προβάλλει από το Royal Ballet τον αριστουργηματικό Καρυοθραύστη με τη μυθική μουσική του Ρώσου μουσουργού Τσαϊκόφσκι. Η ιστορία του Καρυοθραύστη ξεκινάει με τη νεαρή Κλάρα να τρυπώνει στο σαλόνι την Παραμονή των Χριστουγέννων για να παίξει με το αγαπημένο της παιχνίδι: έναν Καρυοθραύστη. Όμως ο μυστήριος μάγος και νονός της, Ντροσελμάγιερ, της επιφυλάσσει μια μαγευτική περιπέτεια. Έχοντας κατατροπώσει τον Βασιλιά των Ποντικών, ο Καρυοθραύστης και η Κλάρα θα ταξιδέψουν μέσα από τη Χώρα του Χιονιού, στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών όπου η Νεράιδα Ζαχαρένια θα τους ξετρελάνει με τον χορό της. Επιστρέφοντας στο σπίτι, η μικρή Κλάρα θα αναρωτηθεί μήπως η περιπέτεια αυτή δεν ήταν παρά ένα όνειρο. Ποιος είναι όμως ο ανιψιός του νονού που τόσο ευχάριστα μοιάζει με τον δικό της Καρυοθραύστη; Η παραγωγή του Peter Wright για το The Royal Ballet συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο διαχρονικές και συναρπαστικές εκδοχές του Καρυοθραύστη.
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 18.30. Πληρ. 77777745.

#2 Μία βραδιά αργεντίνικου τάνγκο
Η μιλόνγκα "la reina", που διοργανώνεται από το iTango και βρίσκεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής, γιορτάζει το νέο έτος με μια εορταστική μεγάλη μιλόνγκα και σόου από τον Αλέξη Παπαστεφανάτο και την Ευγενία Μαλτέζου. Η μιλόνγκα θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στο Κοσμικό Κέντρο "Αντωνάκη", ένα αξιοσημείωτο μέρος με περισσότερα από 80 χρόνια ιστορίας και εκπληκτική '40s ατμόσφαιρα. Μία καλή ιδέα για έξοδο παραμονές του νέου χρόνου με την εορταστική μιλόνγκα, μουσική και χορό τάνγκο σε ένα ζεστό περιβάλλον καθώς και το σόου του εξαιρετικού ζευγαριού.
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία. Πληρ. 99352605.

#3 Το 'Greatest Showman' είναι το μιούζικαλ της χρονιάς
Ο λέγε με και Wolverine Χιου Τζάκμαν ενσαρκώνει τον Φ.Τ. Μπάρναμ, τον οραματιστή που στα τέλη του 19ου αιώνα έστησε ένα πρωτότυπο υπερθέαμα στα πρότυπα του τσίρκου, ξεσηκώνοντας τα πλήθη που το παρακολούθησαν από κοντά. Στο φανταστικό μιούζικαλ του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Μάικλ Γκρέισι συμπρωταγωνιστούν ο Ζακ Έφρον και η εκθαμβωτική Ζεντάγια.
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus 19.45, 22.00
K Cineplex 4 (Λευκωσία) 19.45, 22.00
K Cineplex 4 Λεμεσός) 19.45, 22.00
K Cineplex 4(Λάρνακα) 19.45, 22.00
K Cineplex 3 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.00
RIO 1 19.40, 22.15
RIO 6 17.15

#4 Η νέα ταινία του Λάνθιμου The Killing of a Sacred Deer
To 'The Killing of a Sacred Deer' του Γιώργου Λάνθιμου, η ταινία που κέρδισε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου), κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Πάνθεον στη Λευκωσία! Στο φιλμ πρωταγωνιστούν δύο λαμπεροί ηθοποιοί του Χόλιγουντ, ο Colin Farrell και η Nicole Kidman, με τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη να ταξιδεύει στην Αμερική και κάνει την πιο τρομακτική ταινία της καριέρας του. Ο Steven (Colin Farrell) είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Anna (Nicole Kidman), μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Kim (Raffey Cassidy) και τον δωδεκάχρονο Bob (Sunny Suljic). O Steven έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Martin (Barry Keoghan), ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Martin στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα. Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Alicia Silverstone, Bill Camp.
29-09 Ιανουαρίου, Πάνθεον Λευκωσία, 20.30.

#5 To θρυλικό Mamma Mia από το Λονδίνο στη Λεμεσό
Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, παρουσιάζει το θρυλικό και δημοφιλέστερο μιούζικαλ στον κόσμο 'Mamma Mia!', το οποίο ξεκίνησε ως μεγάλη επιτυχία των ABBA, έγινε μιούζικαλ και τώρα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Η αυθεντική, εγκεκριμένη, λονδρέζικη παραγωγή με ερμηνευτές, μουσικούς και δημιουργική ομάδα κατευθείαν από το West End του Λονδίνου θα δώσει 7 παραστάσεις αποκλειστικά στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Το μιούζικαλ, το οποίο αγάπησαν και είδαν πάνω από 60 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, παρουσιάζοντας 30 από τα σπουδαιότερα τραγούδια των ABBA. Με μουσική του Benny Andersson και του Björn Ulvaeus των ABBA, το 'Mamma Mia!' παρουσιάζεται εδώ και 19 χρόνια στο West End του Λονδίνου.
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου - Παρασκευή 5 Ιαν 2018, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277, www.soldoutticketbox.com.

#6 Αυλαία για το Πάφος2017
Το τέλος του 2017 σηματοδοτεί για την Πάφο το τέλος ενός εξαιρετικά σημαντικού γιορτινού ταξιδιού και ταυτόχρονα την αρχή ενός καινούριου και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης γιορτάζει όλα όσα η πόλη πέτυχε μεταμορφώνοντας την και κάνοντας τους ανθρώπους της υπερήφανους. Στον ίδιο χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, τον Ιανουάριο του 2017, μουσικές, εικόνες, προβολές, mapping και φωτισμοί θα δημιουργήσουν ένα πολυθέαμα που θα θυμίσει, θα συνεπάρει και ασφαλώς… συγκινήσει. Η γιορτή του αποχαιρετισμού του του Πάφος2017 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Την προηγούμενη ημέρα, στις 29 Δεκεμβρίου το Πάφος2017 θα παραδώσει τη σκυτάλη στις επόμενες πολιτιστικές πρωτεύουσες του 2018 που είναι η Βαλέτα της Μάλτας και η Λιουβάρντεν της Ολλανδίας.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία δημαρχείου Πάφου, 19.00.

#7 Γιορτή με τον Θάνο Καλλίρη
Ο Δήμος Λάρνακας φέτος έβαλε σε όλους τα γυαλιά τόσο με τον στολισμό της πόλης όσο και με τις δωρεάν συναυλίες που παραχώρησε για τους δημότες του. Μία ακόμη γιορτινή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρνακας, αυτή τη φορά με τον Θάνο Καλλίρη.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 20.30.

#8 Σόλο όπερα στο Nicosia Pop Up Festival 2017
Το Pierrot Lunaire 2.0 είναι μια μοναδική σόλο όπερα σε μια διαδραστική εγκατάσταση, στην οποία τα γραφικά ανταποκρίνονται στις χειρονομίες του ερμηνευτή. Οι προβαλλόμενες εικόνες αντιδρούν στις κινήσεις του καλλιτέχνη, σε μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση.
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22797400.

#9 Θέατρο για παιδιά
Τέσσερεις ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά θα δούμε τις ημέρες τις Πρωτοχρονιάς που η καθεμιά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Βάλε λοιπόν στο πρόγραμμα και διάλεξε: «Οι ΧΑΡΤΟ-φύλακες» στο Άρτος με μοναδικό σκηνικό μέσο το χαρτί σε διάφορες μορφές, η «Μικρή Ιστορία από Χαρτί» είναι παράσταση επινοημένου θεάτρου χωρίς λόγια που απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρονών. Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, Ίδρυμα ARTos. Κρατήσεις: 99363589 / 96670490.
Συνεχίζονται στο θέατρο Ένα στη Λευκωσία οι παραστάσεις κουκλοθέατρου «Ο Τζακ και η Φασoλιά αλλιώς». Σάββατο 30 (15.00)- Kυριακή 31 Δεκεμβρίου (11.00). Κρατήσεις: 22348203.
Επίσης, η ομάδα του Μάριου Κακουλλή συνεχίζει στην Πάνω Σκηνή στο Σατιρικό Θέατρο τις παραστάσεις του μουσικού παραμυθιού 'Ξωτικάτι μαγικό'. Παρασκευή 29 - Σάββατο 30 Δεκεμβρίου. Κρατήσεις: www.soldoutticketbox.com & 22312940.
Τέλος, στο πλαίσιο του Nicosia Pop Up Festival 2017 παρουσιάζεται η παράσταση αφήγησης 'Παιχνίδι... και μετά τι;' με χειροποιητες κούκλες κουκλοθεάτρου (μαρότ)από την Παραμυθολαλού του Teatro Angelico. Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης, Λευκωσία, 12.00. Κρατήσεις: 99753388.

#10 Παραμονή με Βανδή και Παπαρίζου
H Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου έρχονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για μια μοναδική συναυλία στο Colosseo στη Λεμεσό.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, Colosseo, Γερμασόγεια, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

#11 Κώστας Μακεδόνας στο Elysium Hotel
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Elysium με τον μοναδικό Κώστα Μακεδόνα σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα πλούσια σε γεύσεις και μελωδίες!
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, Elysium Hotel, 20.00, Πάφος. Κρατήσεις: 26844444.

#12 Κλείνει ο κύκλος του Dubitanda
Η Εικόνα 3 είναι το τρίτο και τελευταίο έργο της ομάδας dubitanda σε σύλληψη και σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη. Σε ένα διάφανο κήπο γεμάτο λεπίδες, διαγράφεται η μεταθανάτια πορεία ενός άντρα, ο οποίος βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τα θεμελιώδη ζητήματα της ζωής του. Ένα αλλόκοτο ενυδριακό τοπίο στο οποίο η έλευση του θηλυκού σύντομα θα οδηγήσει τους δυο τους σε μια επικίνδυνη βουτιά εξιλέωσης.
Παρασκευή 29- Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, Θέατρο αποθήκες ΘΟΚ, 20.30. Πληρ.: 77772717 & www.dubitanda.org

#13 Με τα παιδιά στα γιορτινά πάρκα της πόλης
Από τη Λευκωσία μέχρι τη Λεμεσό και τη Λάρνακα η Κύπρο βρίσκεται σε γιορτινό κλίμα με τα χριστουγεννιάτικα πάρκα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την Παραμυθούπολη στη Λευκωσία μέχρι το Christmas Wonderland θα μας συντροφεύσουν και τις μέρες που έροχνται. Ρίξε μία ματιά εδώ για να τα μάθεις όλα.

#14 Γιορτινές μέρες με θέατρο
Οι μέρες προσφέρονται για θεατρικές παραστάσεις. Μερικές μάλιστα από αυτές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Μην χάσεις λοιπόν της τελευταίες παραστάσεις της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ 'Η Κυρά της Θάλασσας (Σάββατο 29, 20.30 -Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 18.30), το πολυσυζητημένο Cock από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ (Παρασκευή 29-Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, 20.30). Το Σατιρικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου 'Ψηλά από τη Γέφυρα' (Σάββατο 30- Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, 20.30), το θέατρο Διόνυσος παρουσιάζει το έργο 'Ο Κλήρος του μεσημεριού' (Παρασκευή 29 - Κυριακή 31 Δεκεμβρίου) και το θέατρο Σκάλα συνεχίζει με το έργο 'Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην' (Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, 20.30).

#15 Μεταμεσονύχτιο θέατρο στην Κύπρο
Το θέατρο Ανάμνηση παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση το έργο «Νεκροταφείο» της Μαρίας Χρυσοστόμου στις 29 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 23:45. Μια εμπειρία μεταμεσονύκτιου θεάτρου στην Κύπρο. Το έργο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στην Αθήνα, την Άνοιξη του 2017. Σκηνοθεσία: Ηλίας Ανδρέου & Πηνελόπη Βασιλείου. Ηθοποιοί: Ελεονώρα Βασιλείου, Σάββας Μενοίκου. Παρασκευή 29-Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, WhereHaus612, Λευκωσία, 23.45. Πληροφορίες: 70072525.

#16 Τα γούρια του 2018
Λίγο πριν υποδεχθούμε το 2018, ένα γούρι, που θα μας φέρει τύχη για τη νέα χρονιά, είναι πάντα απαραίτητο! Αγόρασε ή δώρισε ένα από αυτά στους αγαπημένους σου με τις καλύτερες ευχές σου. Ρίξε μία ματιά στη λίστα που φτιάξαμε με τα 10 ωραιότερα γούρια για το 2018.

#17 Τα κρασιά της Πρωτοχρονιάς
Κάνε τις γιορτινές αγορές σου επιλέγοντας τα καλύτερα κρασιά για το γιορτινό σου τραπέζι ή δώρισε ένα καλό κρασί σε φίλους. Πάρε μία γεύση από τη λίστα με τα 9 κρασιά που σου προτείνει το Check In αλλά και τη λίστα με τις κάβες της Κύπρου όπου θα τα προμηθευτείς.

#Bonus
Οι 10 πολυσυζητημένες νέες αφίξεις του 2017 εδώ

Λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2017 κοιτάμε πίσω στη χρονιά που πέρασε και θυμόμαστε όλες εκείνες τις νέες αφίξεις που άνοιξαν στην Κύπρο. Εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και άλλοι χώροι εστίασης που ήρθαν για να μας δώσουν μία ακόμα επιλογή για έξοδο. Ανάμεσα σε δεκάδες νέες αφίξεις της χρονιάς που φεύγει κάποιες συζητήθηκαν περισσότερο, δημιουργήθηκε μία μεγαλύτερη αναμονή και περιέργεια για την υποδοχή τους αλλά κυρίως οι αναγνώστες του Check In προτίμησαν περισσότερο, διάβασαν πιο πολύ, έκανα tag τους φίλους τους, share στα timeline τους και μας έστειλαν μηνύματα με αρκετές ερωτήσεις για κάποιες από αυτές.

Η ομάδα του Check In συγκέντρωσε τις 10 νέες αφίξεις του 2017 που διαβάστηκαν και συζητήθηκαν περισσότερο την χρονιά που φεύγει με τυχαία σειρά και σας τις παρουσιάζει διότι σίγουρα αυτή η δεκάδα θα μας απασχολήσει και τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες.

Καλή Χρονιά!

 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close