Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018
Ο Γερμανικός όμιλος Lufthansa ξαναπήρε τα ηνία από την Ryanair ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης βάσει του αριθμού των επιβατών, αφού ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.
Στην πρωτιά βρέθηκε η Lufthansa αφού ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.
Ο όμιλος Lufthansa συνολικά μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Ο αντίστοιχος αριθμός από την Ryanair ήταν 129 εκατ., που σημαίνει ότι η Ryanair υποχώρησε κάτω από την Lufthansa, την οποία ξεπέρασε το 2016.
Η Lufthansa έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, έχοντας αποκτήσει την Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και στοχεύοντας να αναπτύξει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings.
Η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια
Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Swiss και Austrian Airlines, επωφελήθηκε επίσης από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριάς της Air Berlin τους τελευταίους μήνες του 2017. Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, σταμάτησε να πετά τον Οκτώβριο.
Στο μεταξύ, η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια καθώς το θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των βαρδιών των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές ιπτάμενο προσωπικό σε επιφυλακή, οδηγώντας την εταιρία στο να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.
Η Air France-KLM ανακοίνωσε αύξηση 5,6% στον αριθμό των επιβατών της στα 98,7 εκατ., χάρη στην εταιρία χαμηλού κόστους Transavia.
Η IAG, μητρική της British Airways και της Iberia, μετέφερε 104,8 εκατ. άτομα το 2017, καταγράφοντας αύξηση 4%.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών