Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στο 2o Φεστιβάλ Young Europe η παράσταση Κάλι-Καντζάρ & ΣΙΑ!...

Από τον ΘΟΚ στο Theater an der Parkaue στο Βερολίνο.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2013

Η παραγωγή του ΘΟΚ Κάλι-Καντζάρ & Σία, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη και μουσική Δημήτρη Ζαβρού, που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων στην Κύπρο, απέσπασε τα ευνοϊκότερα σχόλια στο Φεστιβάλ της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης στο Βερολίνο. Στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν οι παραγωγές όλων των χωρών που έλαβαν μέρος στο Young Europe 2, οι οποίες είχαν κοινό άξονα τη συγγραφή και παρουσίαση νέων θεατρικών έργων για εφήβους.

Οι αξιαγάπητοι Καλικάντζαροι καταγοήτευσαν το κοινό και κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά και το στοίχημα του ΘΟΚ να δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο μιούζικαλ μπροστά σε κοινό με παράδοση στο είδος. Θεατρολόγοι, καλλιτέχνες και κοινό δε σταματούσαν το χειροκρότημα, καλώντας τους ηθοποιούς ξανά και ξανά στη σκηνή μετά την υπόκλιση.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις παραστάσεις, με τη συμμετοχή και της δημιουργικής ομάδας, το κοινό έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον τόσο για τον τρόπο δουλειάς των συντελεστών της παραγωγής και του Οργανισμού γενικότερα σε ότι αφορά τις Ευρωπαϊκές συνεργασίες, όσο και για τη διαδικασία έρευνας που προηγήθηκε της συγγραφής του έργου και την παράδοση των Κυπρίων Καλικαντζάρων, όπως τη μετέφερε μέσα από τη δουλειά του ο Χαμπής Τσαγκάρης ο οποίος επίσης συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα.

Ο ΘΟΚ μετέχει στο Πρόγραμμα Young Europe για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη επιτυχημένη συμμετοχή του, χάρη στην οποία εισήγαγε στην Κύπρο το είδος του Classroom Play με το έργο "Κορώνα Γράμματα" της Κάτια Χένσελ, το οποίο ακολούθησαν παραγωγές των έργων "Ναρκοπέδιο" της Πάμελα Ντουρ και "Η μητέρα μου η Μήδεια" του Χόλγκερ Σιόμπερ.

Η παραγωγή Κάλι Καντζάρ & Σία προγραμματίζει να ξανακάνει ... "κατάληψη" στο Θέατρο ΘΟΚ τα Χριστούγεννα του 2013, ενώ έχει ήδη προσκληθεί και για νέο κύκλο παραστάσεων στη Γερμανία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close