Cine News , Κινηματογράφος

Οι νέες ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

3 ενδιαφέρουσες πρεμιέρες και 3 προβολές από το ευρωπαϊκό σινεμά παίζουν αυτές τις μέρες στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018

Η ταινία που ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι η μεταφορά των γεγονότων των πρώτων ημερών ανάληψης της πρωθυπουργίας της Μεγάλης Βρετανίας από τον Winston Churchill. Ο Gary Oldman "μεταμορφώνεται" σε Winston Churchill και ετοιμάζεται να πάρει το πρώτο του Όσκαρ αφού γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπάει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου τις μεταμορφώσεις.

Darkest Hour
> O Gary Oldman "μεταμορφώνεται" σε Winston Churchill και ετοιμάζεται να πάρει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στις 4 Μαρτίου!
Μόλις κάποιες ημέρες αφότου γίνεται πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο Winston Churchill έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις πλέον πολυτάραχες και καθοριστικές δοκιμασίες: να εξετάσει μια συνθήκη ειρήνης με τη ναζιστική Γερμανία ή να ακολουθήσει αυτό που του λένε τα ιδεώδη του περί ελευθερίας της χώρας του. Η ταινία "Darkest Hour" του Joe Wright ("Atonement", "Anna Karenina") αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Churchill, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Ο Gary Oldman, ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, υποδύεται με μεγάλη μαεστρία τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας και μας χαρίζει αδιαμφισβήτητα την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς. Ο Βρετανός ηθοποιός, σαρώνει όλα τα κινηματογραφικά βραβεία στο διάβα του (Χρυσές Σφαίρες, Critics' Choice Awards) και -εκτός μεγάλου απροόπτου- θα φύγει με το Όσκαρ Α' Ανδρικού από το Dolby Theater του Λος Άντζελες στις 4 Μαρτίου.
K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus ) 19.30,  22.15
K Cineplex 5 (Λευκωσία)  19.30, 22.15
K Cineplex 4 Λεμεσός)  19.30, 22.15
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 3 (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 4 19.45, 22.00

Den of Thieves
> Gerard Butler και 50 Cent σε ένα σαρκαστικό θρίλερ δράσης!
H ταινία "Den of Thieves" είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες κι εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων. Η ταινία σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και παραγωγού Christian Gudegast ("London Has Fallen"), o οποίος παίρνει το αρχετυπικό δίπολο 'κλέφτες κι αστυνόμοι' και το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει δημιουργήσει ένα σαρκαστικό θρίλερ δράσης που ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ περιπέτειας και ψυχολογικού δράματος. Πρωταγωνιστούν οι: Gerard Butler, Jordan Bridges, Pablo Schreiber και ο 50 Cent.
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus ) 19.30,  22.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία)  19.30, 22.15
K Cineplex 2 Λεμεσός)  19.30, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 1 (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 3 19.45, 22.00

12 Strong
> Η αληθινή ιστορία 12 γενναίων ανδρών, που έφεραν εις πέρας την πρώτη αποστολή στο Αφγανιστάν, αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Η ταινία"12 Strong" του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Nicolai Fuglsig μας διηγείται την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. Πρωταγωνιστούν οι: Chris Hemsworth, Michael Shannon, William Fichtner.
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 22.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία)  19.45, 22.15
K Cineplex 3 Λεμεσός)  22.15
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 22.15
RIO 2 19.45, 22.10

Προβολές από το ευρωπαϊκό και ανεξάρτητο σινεμα 

The Sense of an Ending
Ο Τόνι Γουέμπστερ, διαζευγμένος και συνταξιούχος, διάγει μια ασκητική και σχετικά ήσυχη ζωή. Μια ημέρα, μαθαίνει ότι η μητέρα της φίλης του από την εποχή του πανεπιστημίου, της Βερόνικα, άφησε στη διαθήκη της ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο καλύτερος του φίλος, ο οποίος έβγαινε με τη Βερόνικα ακριβώς μετά τον χωρισμό της με τον Τόνι. Ο Τόνι αποζητά να βρει αυτό το ημερολόγιο, που τώρα έχει η Βερόνικα, αναγκάζοντας τον να επισκεφτεί εκ νέου τις ραγισμένες αναμνήσεις των παλιών φίλων του και του νεότερου εαυτού του. Καθώς σκάβει βαθύτερα στο παρελθόν, όλα έρχονται ξανά πίσω: η πρώτη του αγάπη, η σπασμένη του καρδιά, η απάτη, το μετάνιωμα, η ενοχή. Πρωταγωνιστούν: Jim Broadbent (Tony Webster), Charlotte Rampling (Veronica Ford), Harriet Walter (Margaret Webster), Michelle Dockery (Susie Webster). Σκηνοθεσία: Ritesh Batra.
Μέχρι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00 (Κυριακή 20.00).

Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου (Tarde para la ira)
Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Πρωταγωνιστούν: Antonio de la Torre (José), Luis Callejo (Curro), Ruth Díaz (Ana), Raúl Jiménez (Juanjo). Σκηνοθεσία: Raúl Arévalo.
Μέχρι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00.

Ο Κύριος Όβε (En man som heter Ove)
Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια λυπητερή ιστορία.
Πρωταγωνιστούν: Rolf Lassgård (Ove), Bahar Pars (Parvaneh), Filip Berg (Unga Ove), Ida Engvoll (Sonja). Σκηνοθεσία: Hannes Holm.
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close