Cine News , Κινηματογράφος

7 μεταμορφώσεις ηθοποιών που τους χάρισαν Όσκαρ

Ο Gary Oldman αναμένει το δικό του Όσκαρ φέτος μεταμορφωμένος σε Winston Churchill κατά τον ίδιο τρόπο που άλλοι 7 συνάδελφοί του το πέτυχαν στο παρελθόν

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους ηθοποιούς είναι το να μπουν "στο πετσί του ρόλου". Κάποιοι ζουν για μήνες ως οι χαρακτήρες που πρόκειται να υποδυθούν, κάποιοι κάνουν εντατικό training ενώ άλλοι μπαίνουν κυριολεκτικά "στο πετσί του ρόλου" αλλάζοντας την εξωτερική τους εμφάνιση.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας "Darkest Hour" στις αίθουσες που καταπιάνεται με τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του Winston Churchill τον οποίο υποδύεται ο Gary Oldman που μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά για τον ρόλο και τέθηκε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου θυμόμαστε άλλους 5 ηθοποιούς που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο χάριν της μεταμόρφωσής τους για τον ρόλο.

Robert De Niro, Raging Bull
Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου 1981
Ένας από τους πρώτους ηθοποιούς που μπήκαν σε διαδικασία μεταμόρφωσης ήταν ο Robert DeNiro το 1980 προκειμένου να υποδυθεί τον μποξέρ Jake LaMotta στην ταινία «Raging Bull». Για την μεταμόρφωση και την συγκλονιστική ερμηνεία ασφαλώς και απέσπασε το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου.
Υποψήφιοι εκείνη τη χρονιά ήταν: Robert Duvall - The Great Santini, John Hurt - The Elephant Man, Jack Lemmon - Tribute, Peter O'Toole - The Stunt Man.

Nicole Kidman, The Hours
Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου 2003

Όποιος δεν είχε διαβάσει πως στην ταινία πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman δύσκολα θα την αναγνώριζε με τα καστανά μαλλιά, το μακιγιάζ και την μεγάλη μύτη την οποία όπως ανέφερε η ίδια κράτησε ως ενθύμιο. Ο ρόλος της ως Virginia Woolf στην ταινία 'The Hours' που βασίζεται στο βιβλίο του Michael Cunningham της χάρισε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.
Υποψήφιες εκείνη τη χρονιά ήταν: Salma Hayek - Frida, Diane Lane - Unfaithful, Julianne Moore - Far from Heaven, Renée Zellweger - Chicago.

Charlize Theron, Monster
Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου 2004

Μία από τις ωραιότερες γυναίκες του αμερικανικού σινεμά κατάφερε να μεταμορφωθεί σε ένα 'τέρας' με αλλοιωμένο πρόσωπο, παραπανίσια κιλά ερμηνεύοντας τον ρόλο μίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, η οποία εργάζεται ως πόρνη και δολοφονεί τους πελάτες της. Η πανέμορφη Charlize Theron μεταμορφώνεται ανατριχιαστικά στην Aileen Wuornos της οποίας η ιστορία συγκλόνισε τις ΗΠΑ μερικά χρόνια πριν και η ίδια καταδικάστηκε σε θάνατο για τα εγκλήματά της. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Theron της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.
Υποψήφιες εκείνη τη χρονιά ήταν: Keisha Castle-Hughes - Whale Rider as Paikea, Diane Keaton - Something's Gotta Give, Samantha Morton - In America as Sarah Sullivan και Naomi Watts - 21 Grams.

Christian Bale, The Fighter
Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου 2011

Η μεταμόρφωση του Christian Bale για τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν ανατριχιαστική αφού ο ηθοποιός χρειάστηκε να χάσει πολλές δεκάδες κιλά για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Bale που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές εκείνη τη χρονιά, υποδύεται τον Ντίκι Έκλουντ ένα ναρκομανή, πρώην μποξέρ. Έλαβε εξαιρετικά θετικές κριτικές για την ερμηνεία του και κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Β' Ανδρικού Ρόλου.
Υποψήφιοι εκείνη τη χρονιά ήταν: John Hawkes - Winter's Bone, Jeremy Renner - The Town, Mark Ruffalo - The Kids Are All Right, Geoffrey Rush - The King's Speech.

Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club
Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Το 2014 ο Matthew McConaughey έρχεται να αντιστρέψει την εικόνα του καυτού άντρα και των ανάλογων ρόλων που ερμήνευε μέχρι τότε και να δώσει μία συγκλονιστική ερμηνεία στον ρόλο του πραγματικού προσώπου του Ron Woodroof. Ο McConaughey εκπλήσσοντας κριτικούς και κοινού υποδύεται τον ρόλο ενός σκληροτράχηλου καουμπόι που διαγνώστηκε με AIDS στο βιογραφικό φιλμ Dallas Buyers Club. Η ταινία αυτή τού χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού, το Βραβείο Επιλογής Κριτικών και το Βραβείο Ηθοποιών του Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων βραβείων και υποψηφιοτήτων.
Υποψήφιοι εκείνη τη χρονιά ήταν: Christian Bale - American Hustle, Bruce Dern - Nebraska, Leonardo DiCaprio - The Wolf of Wall Street, Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave.

Meryl Streep, The Iron Lady
Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου 2012

Η Meryl Streep είναι η γκουρού των μεταμορφώσεων αφού ουκ ολίγες φορές μεταμορφώθηκε για χάρη ενός ρόλου. Το 2012 όμως συγκλονίζει η ομοιότητά της στη βιογραφική ταινία για τη ζωή της 'σιδηράς κυρίας' του 20ου αιώνα και πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Margaret Thatcher. Η ταινία άξια κερδίζει και το Όσκαρ Καλύτερου Μαγκιγιάζ και η Meryl Streep καμαρώνει για το τρίτο της Όσκαρ ντυμένη με την ολόχρυσή της τουαλέτα τη βραδιά της απονομής.
Υποψήφιες εκείνη τη χρονιά ήταν: Glenn Close - Albert Nobbs, Viola Davis - The Help, Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo, Michelle Williams - My Week with Marilyn.

Jared Leto, Dallas Buyers Club
Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου 2014

Ένας ακόμη ηθοποιός που μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της ταινίας 'Dallas Buyers Club' ήταν ο Jared Leto ο οποίος αδυνάτισε δραματικά και ξύρισε τα φρύδια του για να υποδυθεί την Rayon, μία τρανσέξουαλ. Και η δική του ερμηνεία και μεταμόρφωση δεν πέρασε απαρατήρητη (πως θα μπορούσε) αφού απέσπασε το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα.
Υποψήφιοι εκείνη τη χρονιά ήταν: Barkhad Abdi - Captain Phillips, Bradley Cooper - American Hustle, Michael Fassbender - 12 Years a Slave, Jonah Hill - The Wolf of Wall Street.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close