Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2018
Λίγο πριν το τέλος του 2017, μία ενδιαφέρουσα νέα άφιξη έκανε την εμφάνισή της σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Λεμεσού, τη γραφική περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης.
Πρόκειται για το Bovidae Bistro Beli Bar, ένα ατμοσφαιρικό και γουστόζικο μπιστρό με γαλλικό αέρα που στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο χώρο, με φινέτσα πολύ οικεία και χαλαρή. Εδώ θα απολαύσεις φαγητό και ποτό με αξιώσεις! Είναι ένα μικρό μπιστρό, που συνδυάζει και deli και μπαρ και λανσάρει μία κάρτα πιάτων και ποτών πολύ ελκυστική και για όλα τα γούστα.
Το προσεγμένο του μενού περιλαμβάνει πέντε επιλογές ορεκτικών, τέσσερα κυρίως πιάτα, δύο σούπες, τρία γλυκά και το φοβερό Steak Tomahawk για δύο άτομα. Προτείνω να δοκιμάσεις, ως πρώτο πιάτο, το χταπόδι gallego (€9.50) με ντοματούλες cherry, ρόκα και παρμεζάνα. Μια σούπα κολοκύθας, ginger και καρύδας γαρνιρισμένη με γαρίδες (€7.50) είναι ό,τι πρέπει για τώρα που χειμώνιασε.
Για κυρίως είτε θα πας με το εντυπωσιακό ρολό λαβράκι και σολομού, σερβιρισμένο με ριζότο με σπαράγγια και σος ελιάς (€17.50) είτε με το κοτόπουλο curry (€18.50), αλλά καλή επιλογή είναι και το γεμιστό χοιρινό με κατσικίσιο τυρί και λιαστές ντομάτες. Να ξέρεις ότι το Bovidae δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη γι' αυτό και εγγυημένα θα απολαύσεις πιάτα, που ξεχειλίζουν γεύσεις και αρώματα.
Για ποτό και κοκτέιλ
Πίσω από το μπαρ υπάρχει μια ενημερωμένη λίστα αποσταγμάτων σε ουίσκι, ρούμι, τεκίλα κ.ά., η λίστα των κρασιών περιέχει ετικέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, και ολοένα αυξάνεται. Σημείωσε πως by the glass, υπάρχουν από 6 επιλογές σε κόκκινο, ροζέ και λευκό κρασί.
Όσο αφορά τα cocktail, το σκεπτικό βασίζεται ξεκάθαρα στην εποχικότητα των πρώτων υλών και στη δημιουργία των δικών τους σιροπιών. Καθημερινά, υπάρχουν τα Daily Special, cocktail, τα οποία δημιουργεί ο bartender, βασισμένος σε άριστης ποιότητας εποχικά υλικά. Αξίζει να δοκιμάσεις το δικό τους Bloody Mary, με χυμό ντομάτας που φτιάχνουν οι ίδιοι, φρέσκο λεμονόχορτο και σέλινο. Η λίστα συμπληρώνεται με τα κλασικά cocktail, όπως Negroni, Old Fashioned κ.ά. Τέλος, μας άρεσε το γεγονός ότι σύντομα θα σερβίρουν limoncello (παραδοσιακό λικέρ λεμόνι από την Ιταλία), το οποίο φτιάχνουν οι ίδιοι, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους περιλαμβάνονται κι άλλες δημιουργίες αποσταγμάτων!
Bovidae (25211766) Βασιλίσσης 9, Κάστρο Λεμεσού. Τρ-Κ 17.00-24.00.
Σχετικά

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της

Η Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει με νέες δημιουργίες και γεύσεις

Η Λευκωσία απολαμβάνει τα διάσημα γλυκά σε σχήμα φρούτων στο νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης
Μοιάζουν με φρούτα… αλλά δεν είναι! Kι όμως έγιναν viral!