Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018
Όλοι συνειδητοποιούμε πως όλα γύρω μας αλλάζουν. Στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, εδώ και μερικά χρόνια, χρησιμοποιούνται κατά κόρον λέξεις όπως «οικονομική κρίση, χρέος, ανεργία, φτώχεια» κ.λπ. Αδιαμφισβήτητα όλα αυτά δεν θα άφηναν ανεπηρέαστες τις τρυφερές καρδούλες των παιδιών, τα οποία γίνονται καθημερινά δέκτες των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μικροί καί μεγάλοι στο Σχολείο μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στο Νησί μας και όχι μόνον.

Στους χαλεπούς, λοιπόν, για τον Τόπο μας καιρούς, τα παιδιά έρχονται φωτεινοί οδοδείχτες και δείχνουν στους μεγάλους τον δρόμο της άδολης και ανυστερόβουλης προσφορας. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η αγάπη και η προσφορά δεν έχουν ηλικία και ούτε όρια!
Μέσα σε αυτό το πνεύμα τα παιδιά του Δημοτικού «Το Κρυφό Σχολειό», που είναι Σχολείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βρίσκεται στη Λεμεσό, έρχονται για έβδομη χρονιά να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο την γενική προσπάθεια προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπό μας. Έτσι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, η ώρα 7.00 μ.μ. στην Τραπεζαρία του «Κρυφού Σχολειού», θα σερβιριστεί Φιλανθρωπικό Δείπνο.
Τα παιδιά, όπως άλλωστε και προηγουμένως, θα κάνουν τα ίδια τις διάφορες προετοιμασίες, όπως αγορά προϊόντων και υλικών, σερβίρισμα φαγητών και ποτών, διακόσμηση της αίθουσας και πολλά άλλα.
Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό θυσιάζουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους σε συνεδρίες και επιμορφωτικά μαθήματα από επαγγελματίες Μάγειρες και Μαίτρ.
Το Δείπνο είναι θεματικό και κάθε χρονιά αφιερώνεται σε διαφορετική χώρα. Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά μαθαίνουν βασικές και σημαντικές πληροφορίες γύρω από την χώρα αυτή (ιστορία, γεωγραφία, μουσική, χορό, διατροφή, γλώσσα, ενδυμασία, τέχνες, πολιτισμό). Φέτος η βραδιά αφιερώνεται στον Πόντο.
Το κάθε παιδί αποτελεί και ένα ξεχωριστό κομμάτι στο παζλ που λέγεται «κοινωνία του αύριο» για να έχει μέλλον αυτός ο Τόπος και ζωή αυτός ο κόσμος.
Στο «Κρυφό Σχολειό», θα αντιστραφούν για λίγο οι ρόλοι και τα παιδιά θά γίνουν δάσκαλοι να μας διδάξουν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης.
Ας μαθητεύσουμε λοιπόν κοντά τους και ας συντονίσουμε τις καρδιές μας να χτυπούν στη δική τους συχνότητα!...
Το Δείπνο τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλου
Χορηγός Επικοινωνίας: SIGMALIVE
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα