Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Κάτι αλλάζει φέτος στο λεμεσιανό Καρναβάλι

Με μεγάλες καινοτομίες και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις υποδέχεται η Λεμεσός το φετινό καρναβάλι

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018

Με μεγάλες καινοτομίες και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις υποδέχεται η Λεμεσός το φετινό καρναβάλι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30-01-2018 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Το δεκαπενθήμερο με γλέντι, χαρά και ξεγνοιασιά, που αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται στις 18 Φεβρουαρίου, είναι εμπλουτισμένο με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις και καινοτομίες. 

Για πρώτη φορά φέτος, την Τσικνοπέμπτη, εναέριοι ακροβάτες θα παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Θα ακολουθήσει η είσοδος του Βασιλιά Ρήγα και της Βασίλισσας Ντάμας στην πόλη σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Φιλαρμονικής και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων.

Επίσης, μέσα στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων εκδηλώσεων, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων, ετοιμάζει ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς Καρναβαλιστές που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, μετά τη λήξη της Παιδικής Καρναβαλίστικης Παρέλασης.

Ακόμη, τις εντυπώσεις κερδίζει ο υπαίθριος χορός των ερωτευμένων καρναβαλιστών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η διαδρομή της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης, στις 18 Φεβρουαρίου η οποία φέτος θα είναι μικρότερη σε έκταση και διάρκεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις συμμετοχές, θα παρελαύνουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το Παλιό Καρναβάλι της Λεμεσού.

Ανάμεσα στις καινοτομίες της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης είναι και η εγκατάσταση νέας εξέδρας που θα φιλοξενεί τους επισήμους και ομάδες πολιτών ενώ ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί στην εισαγωγή σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού.

Ο Δήμος Λεμεσού επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκριάτικης περιόδου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close