Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2018
Ο Κώστας, ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας δέχεται πιέσεις από τον παραγωγό του να παραδώσει νέα επεισόδια και έχει ξεμείνει από ιδέες. Έχοντας μόλις μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία και ψάχνοντας για κάτι για να τον εμπνεύσει, η προσοχή του στρέφεται προς τους μυστήριους γείτονές του, τους οποίους αρχίζει να παρακολουθεί. Ο Κώστας όμως έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του, κι εκεί ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Άδωνη Φλωρίδη, Rosemarie.

Η δραματική αυτή ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP Filmworks- προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 15ο φεστιβάλ Cyprus Film Days και βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ενώ στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Ελληνικού προγράμματος που απονέμει η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ). Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η ΠΕΚΚ βράβευσε μια αμιγώς κυπριακή παραγωγή με τη συγκεκριμένη διάκριση.
Με βάση τις κριτικές, η Rosemarie «κερδίζει από το πρώτο πλάνο το θεατή. Εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με έναν κινηματογραφιστή, σοβαρότατο γνώστη των κανόνων του σασπένς, που σιγά σιγά ξετυλίγει ένα οικογενειακό δράμα που κρύβει μυστικά, μέχρι το τελευταίο λεπτό». (Πάνος Τράγος, avopolis.gr).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Κόκκινος, Ανδρέας Βασιλείου, Μάριος Ιωάννου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιόλα Κλείτου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Μάριος Αριστοτέλους, Εμμανουέλλα Χαραλάμπους-Engel κ.ά.
Το κυπριακό αυτό θρίλερ με την υπογραφή του Άδωνη Φλωρίδη, κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στις 8 Μαρτίου 2018 και θα προβάλλεται στους κινηματογράφους K Cineplex σε όλες τις πόλεις για περίοδο δύο εβδομάδων.
Σχετικά
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης
Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες πάνω στην παραλία
Το Starlit Screens, που φέτος μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.