Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Όλα όσα θα γίνουν την Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο

Ετοίμασε πρόγραμμα για την αυριανή ημέρα και μάθε όλα όσα θα συμβούν στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2018

Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα γλεντιού και ξεφαντώματος που σηματοδοτεί και την έναρξη των εορτασμών για το Καρναβάλι που θα μας οδηγήσει στην Καθαρά Δευτέρα και την αρχή της Σαρακοστής.

Για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το Check In σου ετοίμασε πολλές λίστες με στέκια για να διασκεδάσεις. 50 μαγαζιά για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη, ταβέρνες στα πέριξ σε Λεμεσό και Λευκωσία αλλά και πού θα βρεις τα πιο νόστιμα πουρέκκια, το έδεσμα της Τσικνοπέμπτης.

 

Καρναβάλι Λεμεσού
Την Τσικνοπέμπτη η Λεμεσός μπαίνει και επίσημα σε ρυθμούς καρναβαλιού: Στις 11.00 θα υπάρχει καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική και κέρασμα μπροστά από τη Συνεργαστική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι Αγίας Νάπας). Στις 12.30 η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

Στις 17.00 η Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latino Touch» και την ομάδα κρουστών Batukinio σε ρυθμούς Latin Salsa παρασύροντας τους θεατές στο γλέντι του καρναβαλιού. Μια ομάδα από εναέριους ακροβάτες θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα και θα σας καταπλήξουν.

Στις 17.45 στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2018». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και στις 18.15 ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

Στις 19.00 ο Βασιλιάς Ρήγας και η Βασίλισσα Ντάμα εισέρχονται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία τους. Το Βασιλικό ζεύγος θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι! Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «RITMO DI CARNAVAL».

Καρναβαλίστικη παρέλαση Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας μας προσκαλεί να παρευρεθούμε στην εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης στις 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 4.30 στο Παραλιακό Μέτωπο (Φοινικούδες), όπου θα γίνει καρναβαλίστικη παρέλαση με τη συμμετοχή οργανωμένων συνόλων και του κοινού. Καλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, να μασκαρευτούν, να παρελάσουν και να χορέψουν σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα της ημέρας, κρασί και ζιβανία.

Παφίτικο Καρναβάλι
Και η Πάφος ανήμερα Τσινκοπέμπτης γιορτάζει την έναρξη του Καρναβαλιού της. Στις 3.30 το απόγευμα, πανηγυρική Eίσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου - Βασιλιάς του Ρίο, που θα ξεκινήσει από την Λεωφόρο Γρίβα Διγενή μαζί με τη συνοδεία του, από τη Σχολή Jake Αθανασιάδη. Στη συνοδεία συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και οι Μαζορέτες της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου. Πριν την Είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου θα ενισχύσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους. Στις 4.30 μ.μ., θα αρχίσει στην Πλατεία Κέννετυ το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Οδύσσεια» και προσφορά εδεσμάτων και ποτών.

Καρναβάλι Αμμοχώστου 2018
Το Καρναβάλι Αμμοχώστου φέτος έχει βασίλισσά του την Mις Κύπρος 2017 Μαρία Αρμενάκη από την Αγία Νάπα και με θεματολογία "Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο". Ανήμερα Τσικνοπέμπτης θα γίνει η πανηγυρική άφιξη της βασίλισσας στις 19.00 στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου και στις 19.30 θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό πό τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου Παραλιμνίου. Παραδοσιακοί Χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αγίας Νάπας και ξεκαρδιστική σάτιρα «Προξενιόν εις τα τυφλά» από το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη» Δήμου Παραλιμνίου.

Τσικνο-party της περιοχής Ζικ Ζακ στο κέντρο της Λεμεσού
Τα μαγαζιά της περιοχής Ζικ Ζακ στο κέντρο της πόλης, ενώνουν δυνάμεις με σκοπό να καλωσορίσουν το φετινό καρναβάλι διοργανώνοντας ένα μεγάλο Τσικνο Πάρτυ. Συγκεκριμένα επτά μαγαζιά με συνδιοργανωτές την Έντεχνη Ροκ Σκηνή Στο Πέραμα, το Da Vinci Loung Bar, το Μason Βar, τo Guest meze bar, το Καφενείο Χουζούρι, το Φαγοποτείον Μάλαμα και το Καφενείο Στο Δρόμο, ενώνουν δυνάμεις, ανάβουν κάρβουνα και μας περιμένουν. Όλα τα μαγαζιά απο τις 2 το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ γεμίζουν τα ψυγεία με παγωμένες μπίρες και ένας Dj θα παίζει ενιαία καρναβαλίστικη μουσική για όλους… Το Λεμεσιανό καρναβάλι φέτος αρχίζει κι από τα στενά της πόλης, γι' αυτό μην πας ευθεία, αλλά μόνο Ζικ Ζακ.

4 πάρτι με δωρεάν ζιβανία
την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, η Zivana LOEL ετοιμάζει ζιβανοεκπλήξεις στη Σαριπόλου στη Λεμεσό, όπου στήνεται το καθιερωμένο πλέον 'πανηγύρι' της Τσικνοπέμπτης, στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, στην πλατεία Αγοράς και Ευαγόρα Παλλικαρίδη στην Πάφο και στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Σ' αυτές τις τοποθεσίες, λοιπόν, από νωρίς το μεσημέρι θα στηθούν ολοήμερα πάρτι, με ξεφάντωμα, μουσικές και φαγητό, αλλά και κερασμένη Zivana LOEL. Το μόνο που απομένει είναι να κατευθυνθείς σ' αυτά τα Τσικνοπάρτι να 'τσικνίσεις', να χορέψεις και διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Και μην ξεχνάς: Ένα 'καρτούι' Zivana LOEL θεωρείται απαραίτητο για να μπεις στον χορό και να υποδεχθείς την αποκριά!

Ο Gilad Atzmon με το Τρίο του Ειρηναίου Κουλλουρά
Ο Gilad Atzmon συναντά το Τρίο του Ειρηναίου Κουλλουρά και σας υπόσχεται ένα αξέχαστο βράδυ στο ANANAs 8Bit Coffee. Την Πέμπτη 08/02 στις 20:00. Μουσικοί: Gilad Atzmon (σαξόφωνο), Ανδρέας Παντελή (πιάνο), Ειρηναίος Κουλλουράς (μπάσο) και Στέλιος Ξυδίας (τύμπανα). Κρατήσεις: 26600126.

Προβολή ταινίας
Call Me by Your Name στο Πάνθεον

Το αριστούργημα του Λούκα Γκουαντανίνο, ένα από τα οσκαρικά φαβορί της χρονιάς θα προβάλλεται από τις 8 Φεβρουαρίου στο Πάνθεον στη Λευκωσία. Η ταινία είναι υποψήφια για 4 Όσκαρ (Kαλύτερης ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ), διασκευασμένου σεναρίου και πρωτότυπου τραγουδιού). Σε μια γραφική τοποθεσία της ιταλικής επαρχίας του 1983, κατακαλόκαιρο, το φιλμ παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση ενός ανήσυχου 17χρονου. Γόνος δύο ακαδημαϊκών, o Έλιο νιώθει τον αισθηματικό κόσμο του να συγκλονίζεται όχι από τις ερωτικές του συνευρέσεις μ' ένα ντόπιο κορίτσι αλλά από έναν Αμερικανό, εφτά χρόνια μεγαλύτερό του, που βοηθάει τις έρευνες του καθηγητή πατέρα του στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό.

Αν θέλεις θέατρο

'Μαμα μην τρέχεις' στη Λεμεσό
Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή στη Λεμεσό, στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ με το έργο της Ελένης Ράντου 'Μαμά μην τρέχεις'. Η Ζωή είναι μητέρα, κόρη, σύζυγος και δασκάλα χορού. Όλα ανατρέπονται όταν ερωτεύεται τον καθηγητή της χημείας που χτυπάει με το αυτοκίνητο της στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ακριβώς, θυμάται ότι είναι πρωτίστως "γυναίκα". Ο έφηβος γιος της, μαθητής Λυκείου, που προσπαθεί να περάσει το μάθημα φυσικής, ψάχνει την ερωτική του ταυτότητα και άθελα του θα αποτελέσει την τρίτη πλευρά του.. τριγώνου!
Κρατήσεις: 70007721.

'Φυλές' από τον ΘΟΚ
Η Αθηνά Κάσιου σκηνοθετεί την πολλά υποσχόμενη παραγωγή του ΘΟΚ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα και αναμένεται να καθηλώσει το κοινό, θέτοντας καίρια ερωτήματα για τις έννοιες της επικοινωνίας, της αποδοχής και της συνύπαρξης. Ο νεαρός Μπίλι, εκ γενετής κωφός, μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο μέλος. Η αναπηρία του δεν αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά του. Ακούει, μιλάει, επικοινωνεί «κανονικά». Φαίνεται να έχει ενταχθεί απόλυτα στην οικογενειακή «φυλή» και να συμβιώνει ομαλά με τα μέλη της. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντά κάποια κοπέλα από τη «φυλή» των κωφών, που τον προσκαλεί να ακολουθήσει τους κανόνες της; Παίζουν: Δήμητρα Δημητριάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάριος Κωνσταντίνου, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους.
Παραστάσεις κάθε Πεμ, Παρ & Σ 20.30. Πληρ. 77772717 / Τετ 21 Φεβ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

'Ντεφόλ: Σμύρνη 1922' στο Θέατρο Ένα
Το Θέατρο Ένα επαναλαμβάνει την επιτυχημένη του παραγωγή 'Ντεφόλ: Σμύρνη 1922' σε ένα νέο κύκλο παραστάσεων κάθε Πέμπτη στον άλλο χώρο του θεάτρου Ένα. Το «Ντεφόλ-Σμύρνη 1922» είναι έργο - μαρτυρία για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών της αρχόντισσας της Ιωνίας, τη Σμύρνη, το1922. Παράλληλα όμως είναι κι ένα αφιέρωμα για όσους χάθηκαν και για όσους επέζησαν και βίωσαν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, θα ζωντανέψουν επι σκηνής, μέσω της θεατρικής διασκευής του διηγήματος, και θα παρασύρουν τους θεατές να αναβιώσουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φλεγόμενη Σμύρνη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Έφη Χαραλάμπους.
Κρατήσεις: 22348203.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close