8-21 February 2018
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Call Me by Your Name: Για λίγες μέρες ακόμα στο Πάνθεον!

To υποψήφιο για 4 Όσκαρ αριστούργημα του Luca Guadagnino

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2018

Μετά τα εντυπωσιακά 'I Am Love' και 'A Bigger Splash', ο Ιταλός δηµιουργός Luca Guadagnino, που καθηλώνει µε τις εικόνες του, επιστρέφει µε µία αισθησιακή και υπερβατική ιστορία για τον πρώτο έρωτα, βασισµένη στο γνωστό µυθιστόρηµα του André Aciman σε διασκευή που προέκυψε από τη συνεργασία του σκηνοθέτη µε τον σπουδαίο James Ivory ('The Remains of the Day').

Με φόντο τη λάγνα, λουσµένη στο φως καλοκαιρινή ιταλική εξοχή και πρωταγωνιστές µε ακαριαία χηµεία, τους εξαιρετικούς και ανερχόµενους Armie Hammer) και Timothée Chalamet (σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της φετινής χρονιάς), η ταινία εκφράζει µε οικουµενική ευαισθησία και αφοπλιστική τρυφερότητα την ιδέα του να αφήνεσαι στον έρωτα και στην οµορφιά της ζωής, ακόµα κι αν αυτό σηµαίνει να πονάς.

Η ταινία θεωρήθηκε η καλύτερη ταινία της χρονιάς για τους κριτικούς του Λος Άντζελες, που απένειµαν και το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στον Timothée Chalamet. Αντίστοιχα, τα Gotham Awards, τα βραβεία των ανεξάρτητων ταινιών έδωσαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ερµηνείας στο 'Call me by your Name', το οποίο διεκδικεί 4 βραβεία Όσκαρ.

Καλοκαίρι 1983. Βόρεια Ιταλία. Ο Elio Perlman (Timothée Chalamet), ένας 17χρονος Ιταλοαµερικανός, περνάει τις µέρες του στην οικογενειακή βίλα του 17ου αιώνα παίζοντας κλασική µουσική και φλερτάροντας µε τη φίλη του Marzia (Esther Garrel). Ο Elio απολαµβάνει τη στενή σχέση µε τον πατέρα του (Michael Stuhlbarg), έναν επιφανή καθηγητή, αυθεντία στην ελληνορωµαϊκή κουλτούρα και µε τη µητέρα του Annella (Amira Casar), µία µεταφράστρια που τον έχει αναθρέψει µε υψηλή κουλτούρα σε ένα σκηνικό που σφύζει από οµορφιά. Όµως, παρά το εκλεπτυσµένο του πνεύµα, ο Elio παραµένει αθώος και πρωτάρης σε ό,τι αφορά τα ζητήµατα της καρδιάς.

Μια µέρα, ο Oliver (Armie Hammer), ένας γοητευτικός Αµερικανός ακαδηµαϊκός που κάνει το διδακτορικό του, καταφθάνει στη βίλα για να κάνει την πρακτική του ως βοηθός του πατέρα του Elio. Μέσα στο ηλιόλουστο, εκθαµβωτικό περιβάλλον, ο Elio και ο Oliver ανακαλύπτουν τη µεθυστική οµορφιά της έλξης που ξυπνάει και αλλάζει τις ζωές τους για πάντα.

Μια υπέροχη και διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης που μιλά για τον πρώτο έρωτα ενός νεαρού αγοριού που εξερευνά τη σεξουαλικότητά του, εξαιρετικά γυρισμένη από τον Luca Guadagnino, με τον James Ivory να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και τον Timothée Chalamet να διεκδικεί το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, χαρίζοντάς μας μία από τις κορυφαίες ερμηνείες της χρονιάς.

 

Καθ 20.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close