Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

30 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο

Μάθε όλα όσα θα σε βάλουν σε ρυθμό (και όχι μόνο) αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2018

Το πρώτο σαββατοκύριακο της αποκριάς είναι ήδη εδώ κι εμείς δίνουμε ραντεβού στα πιο τρελά καρναβαλίσιτκα πάρτι, σε ταβέρνες και αγαπημένα στέκια, παραστάσεις θεατρικές και μουσικές και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση θα μας φτιάξει τη διάθεση!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το "τρελό" σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Μια παράσταση σαν παραμύθι από το Θέατρο Ένα
Πρεμιέρα με έργο του Καταλανού θεατρικού συγγραφέα, του Manuel Tamayo y Baus, το οποίο παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη, στο «θέατρο ένα». Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα θίασο, το θίασο του ίδιου του William Shakespeare. Ο τίτλος του έργου είναι χαρακτηριστικός: «Ο θίασος του William Shakespeare παρουσιάζει…» κι αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της Καταλανικής θεατρικής γραφής με πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο. Είναι έργο πολυπαιγμένο σε όλη την Ευρώπη, ενώ η ιδιομορφία του θεατρικού κειμένου, που το κάνει και ιδιοφυές είναι ότι ο ίδιος ο William Shakespeare εμφανίζεται επί σκηνής προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα άλυτα μυστήρια των θεατρικών του έργων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια θεατρική παράσταση που διαδραματίζεται σε μια…θεατρική παράσταση. Θέατρο μέσα στο θέατρο.
> Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203.

 

Once Upon a Time Funraising Charity Carnival Party
Μια φορά κι ένα καιρό σε μια μακρινή χώρα… oι νεράιδες του FUNRAISING ονειρεύτηκαν ένα ξέφρενο πάρτυ. Να προσκαλούσαν λέει, όλους τους φίλους, και τους καλούς και τους κακούς ... και τους άσχημους! Με ένα μαγικό φίλτρο του Χάρρυ Πότερ να μαζέψουν όλα τα χαμόγελα και να τα κρύψουν στις καρδιές τους. Καθώς ο Έλβις θα τραγουδά... αυτές θα δουλεύουν ακούραστα για ένα καλύτερο κόσμο.
Το πάρτυ είναι γεγονός! Η μέρα ορίστηκε! Το μέρος βρέθηκε! Στην Τρακασόλ. Ξέφρενη μουσική, φαγητό και ποτό, έτοιμα! Φέρτε λοιπόν την Παρέα σας, βάλτε το κοστούμι κάντε την χορογραφία σας λοιπόν και ελάτε να ξεφαντώσουμε στο πιο τρελλό πάρτυ της Λεμεσού! Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Σούπερμαν και … ο DJ GEORGE SHEHERLIS!
> Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, Μαρίνα Λεμεσού, 21.00. Η εισφορά σας είναι €50 ανά άτομο (με απεριόριστο ποτό και φαγητό και πλούσια δώρα!). Εισιτήρια/Πληροφορίες: Μελίνα τηλ. 99661716, στο ACS Courier και μέσω της ιστοσελίδας www.tickethour.com.cy.

 

"Ανάμεσα σε Ψευδαίσθηση και Πραγματικότητα" της Μάρλεν Καρλετίδου
Πρόκειται για μια δουλειά πιο απλοποιημένη σε σύγκριση με την μεικτή τεχνική που συνήθιζε να εφαρμόζει σε προηγούμενες εκθέσεις της. Οι τωρινοί πίνακες από καμβά φέρουν μια πιο λιτή επιλογή μέσων όπως ακριλικό με γραφίτη και μολυβοκάρβουνο, ακρυλικό και λαδομπογιά νερού. Στόχος της να αναδείξει εικαστικά την ουσία των πραγμάτων χωρίς το θόρυβο του χρωστήρα. Τα χρώματα και οι τονικές διαβαθμίσεις τώρα γίνονται πιο απαλά και διάφανα και οδηγούν το θεατή στον «άλλο» χώρο δηλαδή στο χώρο όπου η ύλη και το πνεύμα σμίγουν.
> Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Λευκωσία.

 

Έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Αρτέμου στη Χοάνη
Στο θέμα της μνήμης, το πως αυτή καταγράφεται και άλλοτε παραχαράσσεται εστιάζει η έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Αρτέμου, σε επιμέλεια Έλλης Γεωργίου στον νέο πολιτιστικό χώρο της Λεμεσού Χοάνη. Ο δημιουργός προσπαθεί να αναλύσει το πως κάποιες μνήμες μοιραία χάνονται και στη θέση τους αφήνουν αντικατάστατα για να τις συμβολίζουν. Ακόμα, θίγεται το θέμα της αλλοίωσης της πραγματικότητας όταν μια μνήμη παραμορφώνεται ή εξαφανίζεται. Ο καλλιτέχνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι παρεμβαίνουμε δημιουργικά στη μνήμη μας και την παραμορφώνουμε, την φτιάχνουμε στα μέτρα μας. Την πλάθουμε ώστε να μας θυμίζει αυτό που θέλουμε να θυμόμαστε, με τον τρόπο που θέλουμε να το θυμόμαστε -γινόμαστε οι δημιουργοί των προσωπικών μας αφηγήσεων- θεοί σε μια παράλληλη πραγματικότητα.» Στην έκθεση με τίτλο «Double Condenser» θα παρουσιαστούν φωτογραφίες του καλλιτέχνη και found objects από το αρχείο του.
> Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Χοάνη, Λεμεσός, 19.30, πληρ. 99 766749.

 

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους
Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε μια ξεπεσμένη ταβέρνα, όπου οι αγαπητικοί της κάνουν δώρα που τα δέχεται, ενώ τριγυρνούν μάγκες, πορτοφολάδες και κάθε λογής παρακατιανοί του λιμανιού. Παραδίδεται στον ακραίο έρωτα χωρίς αναστολές και επιλέγει μια ρήξη με οδυνηρό τέλος αντί για την πλαστή ευτυχία μιας αδιάφορης συμβίωσης. Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, το θεατρικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο οποίο βασίστηκε η Στέλλα, η διασκευή του Μιχάλη Κακογιάννη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, που σκηνοθετεί το έργο, φωτίζει τη διαχρονικότητα του θέματος, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γραμμένη από τον Σταμάτη Κραουνάκη, σε στίχους του συνθέτη και του ίδιου. Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Έρικα Μπεγέτη-Λύρα, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ιωάννα Σιαφκάλη, Ελένη Σιδερά.
> Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30, πληρ. 77 77 27 17.

 



Παπιγιόν Band feat. Rock-o-fusion στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς
Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς θα ξεκινήσει δυναμικά την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00 παρέα με τους Παπιγιόν Band featuring Rock-o-fusion! Ένα ξέφρενο πάρτι με δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις, ενέργεια και πάθος. Στο χώρο της Καρναβαλίστικης Τέντας θα υπάρχει street food και ποτά!
> Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου,Καρναβαλίστικη Τέντα (τέρμα Λεωφ. Κερύνειας), Λευκωσία, 20:00. Είσοδος: 5 ευρώ.

 

Το ελιξίριο του έρωτα από το The MET Live in HD
To κωμικό αριστούργημα του Ντονιτσέττι Το Ελιξίριο του Έρωτα, σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan παρουσιάζει την Pretty Yende ως τη ζωηρή Αντίνα και τον Matthew Polenzani στον ρόλο του Νεμορίνο, του απλού χωρικού που την ερωτεύεται. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met, υποδυόμενος τον ρόλο του υπερόπτη αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, ενώ ο Ildebrando D'Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο, Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindovan κάνει επίσης το ντεμπούτο του στη Met ως μαέστρος.
Απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.00. Εισιτήρια: €18 / €14. Πληρ. 77777745.

 

Η Στέλα Φυρογένη σκηνοθετεί το έργο "Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα"
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το έργο του Άκη Δήμου «Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα» με τη Στέλα Φυρογένη να σκηνοθετεί και να ενσαρκώνει το ρόλο της Αν Χάθαγουεϊ. Μαζί της επί σκηνής, ο μουσικός Κλέων Αντωνίου που ανέλαβε την πρωτότυπη μουσική του έργου. Το έργο διαδραματίζεται τον Απρίλιο του 1616, τη νύχτα πριν από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η σύζυγος του, Αν Χάθαγουεϊ, ξαγρυπνάει κοντά στο άντρα της, έχοντας για συντροφιά έναν μουσικό με την κιθάρα του κι ένα βαρέλι μπύρα.
Στη διάρκεια της αγρυπνίας , με τη βοήθεια της μουσικής, της μέθης και των αναμνήσεων, η ηρωίδα θα ξετυλίξει όλες τις πτυχές της σχέσης της με τον Σαίξπηρ - τη γλύκα του έρωτα, την εγκατάλειψη, τη λατρεία της για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, τον καθημερινό αγώνα και την μοναξιά, θα 'ρθει αντιμέτωπη με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και τις ιδανικές ηρωίδες των έργων του άντρα της και στο ερώτημα του Άμλετ «να ζει κανείς ή να μη ζει;», θα απαντήσει θριαμβευτικά, «ΝΑ ΖΕΙ!».
> Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (έως 4 Μαρτίου), 20.30.

 

"Το φως του γκαζιού": ένα ψυχολογικό θρίλερ στη σκηνή του θεάτρου Διόνυσος
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.30, το ψυχολογικό θρίλερ "Το φως του γκαζιού" (Gaslight) του Πάτρικ Χάμιλτον, σε μετάφραση-διασκευή,σκηνοθεσία του Έλληνα σκηνοθέτη Ιωσήφ Βαρδάκη.
Το κλασικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, γραμμένο το 1938, περιγράφει την ψυχολογική κακοποίηση μιας γυναίκας από τον σύζυγό της. Η αγγλική λέξη "gaslighting" που σημαίνει "ψυχολογική χειραγώγηση", προέρχεται από τον τίτλο του έργου. Έγινε ταινία δύο φορές: μια Βρετανική το 1940 και μια Αμερικανική το 1944. Στην Αμερικανική ταινία πρωταγωνιστούσε η Ίνγριντ Μπέργκμαν και η ερμηνεία της αυτή, της χάρισε το πρώτο από τα τρία Όσκαρ της. Ο Χάμιλτον είναι ο συγγραφέας και της "Θηλειάς", του θεατρικού έργου που αργότερα έγινε μια κλασσική ταινία σκηνοθετημένη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.
> Πρεμιέρα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Τακτικές παραστάσεις (Λευκωσία): Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30, Κυριακή στις 18.30 μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018. Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο, 10 ευρώ παιδικό. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου γιορτάζει τις απόκριες με μουσικά εργαστήρια για παιδιά!
Μπορεί να μην είναι σχολείο, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος χώρος για τραγούδι και χορό. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζας Κύπρου φιλοξενεί καρναβαλίστικο χορό των λιλιπούτειων καρναβαλιστών.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων #deneinaisxoleio για οικογένειες και με αφορμή τις Απόκριες, θα διοργανωθούν δύο δωρεάν διαδραστικά μουσικά εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του ΠΙΤΚ.
Με μουσική υπόκρουση γνωστές μελωδίες από ταινίες του Disney, τα παιδιά θα έρθουν μεταμφιεσμένα στους αγαπημένους τους ήρωες ενώ θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν σε μια αποκριάτικη γιορτή μέσα στο Μουσείο! Για παιδιά: 5-8 ετών.
Μουσικοπαιδαγωγοί: Λεώνη Χατζηθωμά και Μπορισλάβ Αλεξάντροβ.
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία, 15:00 & 16:30. Δωρεάν συμμετοχή. Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22128182. Πληρ. www.boccf.org | facebook: boccf.

 

Ένα αλλιώτικο αποκριάτικο διήμερο σε μία υπέροχη φάρμα στην υπάιθρο
Η φάρμα που από τον Σεπτέμβριο του 2017 δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να ψυχαγωγηθούν στους χώρους της, να παίξουν και να ταΐσουν τα ζωάκια που φιλοξενεί, περνώντας μία ξέγνοιαστη μέρα, ετοιμάζει κάτι πολύ καλό για την αποκριάτικη περίοδο!
Αν μάλιστα έτυχε να την επισκεφθείς και την χριστουγεννιάτικη περίοδο, οπόταν φιλοξενούσε ένα υπέροχο γιορτινό χωριό, τότε θα ξέρεις για τι ακριβώς μιλάμε! Το Petrides Farm Park λοιπόν, μας καλεί αυτές τις Απόκριες για να περάσουμε ένα τρελό διήμερο στους χώρους της, με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, διασκέδαση, μουσική, χορό και πολλά άλλα.
Αρκεί να βάλεις τη μάσκα σου, ένα καπέλο ή τη στολή σου και να πας για να περάσεις ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο διήμερο.
Μάλιστα το πρόγραμμα που έφτιαξαν για τις 10 & 11 Φεβρουαρίου (10:00-18:00) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- Βόλτα για τους μικρούς μας φίλους με τα γαϊδουράκια, το πόνυ, και το άλογο της φάρμας
- Μπαλονοκατασκευές, face painting, παιχνίδια survivor, φαγητό, γλυκά και μεγάλο παζαράκι.
Στο τρελό καρναβάλι στην Petrides Farm Park η ρόδα γυρίζει, γελάει, δακρύζει και ο κόσμος χαλά.
> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Petrides Farm Park, 10:00-18:00.Η είσοδος για μικρούς και μεγάλους είναι €4 (για παιδιά κάτω των 2 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).

 

"Αψίνθιον = Δηλητήριο", μία ιστορία 4 νεκρών κοριτσιών στο Θέατρο Σκάλα
Με ένα συγκλονιστικό σύγχρονο νεοελληνικό έργο που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί από Κυπριακό θέατρο θα εγκαινιάσει τη νέα χρονιά το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - το έργο Αψίνθιον = Δηλητήριο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαίης Σεβαστοπούλου, που θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Η Μαίη Σεβαστοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια, συγγραφέας και καθηγήτρια σε Δραματική Σχολή έχει μια πλούσια και μακρόχρονη πορεία στο Ελληνικό Θέατρο, Κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους τον Δ. Μυράτ, Κ. Μιχαηλίδη, Κ.Τσιάνο, Σ. Χατζάκη, Μ. Μανουσάκη, Β. Γεωργιάδη, Π. Κοκκινόπουλο, Κ.Ρωσίδη κ.α. Θεατρικά της έργα που έχουν ανεβεί είναι «Μπάμπουσκα έχει πελμένι;», «Κλαυσίγελος πέντε αστέρων», «Με αφορμή..», Περμαγκανάτ», «Ο Αλέξανδρος ηγάπησεν ματαίως..», Αψίνθιον = Δηλητήριο κ.ά.
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη. Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.
> ΠρεμιέραΣάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο - 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή - 6.30 μ.μ. (μέχρι 11 Μαρτίου 2018) Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 - 99490102.

 

Οι "Πνεύμονες" του Duncan Macmillan
Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Duncan Macmillan,'Πνεύμονες', που θα ανέβει από τις 10-26 Φεβρουαρίου στο χώρο του Space, στη Λευκωσία. Το έργο έχει ήδη ανέβει σε πολλές χώρες, ανά το κόσμο και έχει δεχτεί εκθειαστικές κριτικές τόσο για τα θέματα που τολμά να συνδιαλέγεται όσο και για τον πρωτότυπο τρόπο γραφής του, το σύγχρονο ύφος του, την αμεσότητα, το χιούμορ που διαθέτει, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο δίνει φωνή σε μια γενιά που η φωνή της δεν ακούγεται τόσο, όσο, θα έπρεπε.
Η παράσταση καταπιάνεται με το χρονικό της σχέσης ενός ζευγαριού καθώς εξελίσσεται από τη στιγμή που αυτό προσπαθεί να πάρει μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και τον τρόπο που αυτή η απόφαση επηρεάζει τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τη σχέση με τον κόσμο γύρω τους.
> Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, Space, Λευκωσία. 20.30, εισιτήρια: €13, €10 (μειωμένο). Παραστάσεις: κάθε Σάββατο 8:30, Κυριακή 7:00, Δευτέρα 8:30. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 97605749.

 

Οι Imam Baildi κατεβαίνουν Κύπρο για ένα σούπερ live
To Σάββατο 10 Φεβρουαρίου oι εκρηκτικοί Imam Baildi έρχονται στη Λεμεσό, για μία μοναδική Live εμφάνιση! Θα παρουσιάσουν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αλλά και τον καινούριο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τη χρονιά που μας έρχεται.
Εδώ και 10 χρόνια οι Imam Baildi μας συγκλονίζουν με τις δημιουργίες τους, την αγάπη τους για την ελληνική αλλά και βαλκανική μουσική παράδοση και το πάθος τους για μουσικές αναζητήσεις κι εξερευνήσεις. Αδιάκοπα αναζητούν νέους συνδυασμούς ηχοχρωμάτων που κάνουν την καθημερινότητα μας φωτεινή και μαγευτική. Επιπλέον σε κάθε live εμφάνιση τους το κοινό περνά πάντα υπέροχα μιας και πάντα το κάνουν να νιώθει πως συμμετέχει σε ένα τεράστιο κι εκρηκτικό πάρτι!
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Ravens Music Hall Limassol, 22.00, €20. Πληρ. 99614100.

 

Ο Νίκος Μακρόπουλος στην Κύπρο για ένα live
Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, Νίκος Μακρόπουλος, ο αγαπημένος τραγουδιστής της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνει στο νησί για μία βραδιά γεμάτη διασκέδαση και επιτυχίες, με αγαπημένα τραγούδια, όπως "Πού είσαι", "Θα περνάω καλά", "Ζω Αλλιώτικα" κ.ά.
Εξάλλου, ο Νίκος Μακρόπουλος μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ξεκίνησε τη δισκογραφική του πορεία το 1998 ενώ ήδη, μετρούσε πορεία τεσσάρων ετών στις πίστες της Καλαμάτας. Το 2000 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, ενώ η μεγάλη επιτυχία για εκείνον έρχεται το 2004, όταν κυκλοφορεί ο δίσκος «Πού θέλεις να φτάσεις», που περιέχει την επιτυχία «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», που αναδεικνύεται σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και πολλές ακόμα. Την αμέσως επόμενη σεζόν κυκλοφορεί ένα live άλμπουμ και αναμφίβολα είναι η καλύτερη χρονιά του. Ο Νίκος Μακρόπουλος έρχεται για τα καλά στο προσκήνιο και με τις εμφανίσεις του προκαλεί τον απόλυτο πανικό στην Αθήνα και όχι μόνο. Έκτοτε, ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες. Χαρακτηριστικά είναι τα τραγούδια του «Δε με ξέρεις καλά», «Κρίση», «Δεν έχεις το δικαίωμα», «Πού να σε βρω» και «Απόψε χωρίζω». Οι συνεργασίες του με πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος διαδέχονται η μια την άλλη και ο Νίκος Μακρόπουλος πια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της λαϊκής μουσικής.
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Colosseo, Λεμεσός. Tηλ.κρατήσεων 99 99 40 40.

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο αγαπημένος Κύπριος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται στο STATE Night Club την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου για 'Κάτι Δυνατό' με πλούσιο πρόγραμμα από παλιές και νέες του επιτυχίες.
> Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, STATE Night Club, Λευκωσία, 23.00. Κρατήσεις: 22255111.

 

Γιώργος Καλούδης - Innovating Tradition
Ο Οργανισμός Arts Spontanés μδιοργανώνει συναυλία με το δεξιοτέχνη τσελίστα και λυράρη, Γιώργο Καλούδη. Η συναυλία «Innovating tradition - From Bach to live looping » θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει μουσικά έργα του διακεκριμένου και καταξιωμένου καλλιτέχνη, Γιώργου Καλούδη για κρητική λύρα, τσέλο και live looping- recording.
Ο Γιώργος Καλούδης, τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, έχει στο ενεργητικό του τρείς προσωπικές παραγωγές δίσκων, " TRUTH", " ON THE WIND", "J.S.BACH: Cello Suites on the Cretan Lyra", αλλά και πληθώρα εμφανίσεων σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Εμπνευσμένος απ' την κρητική του καταγωγή, επανήλθε στο αγαπημένο του όργανο το 2004. Προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στη κρητική λύρα, προσθέτοντας μια 4η χορδή (χαμηλή ντο). Με αυτό τον τρόπο συμπεριέλαβε την 4-χορδη κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του. Μετά από 12 χρόνια έρευνας και μελέτης, κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή, οι Σουίτες του J.S.Bach για σόλο τσέλο με την 4-χορδη κρητική λύρα του, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, απ'την DNA-Label Records, τον Δεκέμβρη του 2016. Τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πρεμιέρα του έργου. Ένα μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ, μια μοναδική κρητική λύρα κι ένα τσέλο, θ'αποκαλύψουν έναν ποιητικό ηχητικό ορίζοντα.
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Αίθουσα Καστελλιώτισσα, Λευκωσία.

 

Μαργαριτάρια πιάνου για 4 χέρια
Το piano duo Ivelina Ruseva και Veselinka Ivanova σας προσκαλούν στο κονσέρτο «Μαργαριτάρια πιάνου» στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 8μ.μ. Το ντουέτο θα παρουσιάσει μικρά έργα γραμμένα για τέσσερα χέρια από τους J.S. Bach, Boccherini, Mozart, Schubert, Schumann, Mendelsohn, Grieg, Weber, Debussy, Ravel, Gavrilin, Shchedrin, O. Petrov, L. Pipkov και Schoenmehl.
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Στάλω Πατσιά - Πόσο μου λείπεις
Pre-Valentine's party με την ανερχόμενη, πολυαγαπημένη, ταλαντούχα και γνωστή σε όλους μας τραγουδίστρια Στάλω Πατσιά η οποία θα ερμηνεύσει το νέο της τραγούδι ''Πόσο μου λείπεις'' καθώς και πολλά άλλα κομμάτια που αγαπήσαμε.
> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Secrets Freedom Club, Λάρνακα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00 με δωρεάν είσοδο μέχρι τις 00:00. Για κρατήσεις www.SecretsFreedomClub.com. Γενική είσοδος €10 με ένα ποτό ή προσφορά €20 με 5 ποτά.

 

Survivor και άλλες Παιδικές Δραστηριότητες στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς
Το καρναβαλίστικο κέφι, σε παιδική έκδοση αυτή τη φορά, παρέα με τον Μάριο Πρίαμο σε ένα Survivor Carnival Edition, θα συνεχιστεί το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, από τις 13:30 μέχρι τις 16:30!
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν πλάι πλάι στον ειδικά διαρρυθμισμένο στίβο μάχης περνώντας από μια σειρά εμποδίων, φτιαγμένα για αυθεντικούς survivors! Και φυσικά θα μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί το Βασιλιά του φετινού Καρναβαλιού, Μάριο Πρίαμο!
Στο χώρο θα υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς καρναβαλιστές, street food και ποτά!
> Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (τέρμα Λεωφ. Κερύνειας), 13:30-16:30. Είσοδος: 5 ευρώ.

 

Gadjo Dilo - Monsieur Doumani - Rumba Attack
Στην Καρναβαλίστικη Τέντα θα απολαύσουμε, το βράδυ του Σαββάτου τρεις μπάντες από Κύπρο και Ελλάδα: τους Gadjo Dilo, τους Μonsieur Doumani και τους Rumba Attack! Οι Gadjo Dilo παντρεύουν τη τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από το θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ.
Οι Monsieur Doumani εστιάζουν στο μοναδικό χαρακτήρα της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, με παραδοσιακά τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, με παραλλαγές στη μελωδία, στο ρυθμό καθώς και ηχητικές πρωτοτυπίες που προσδίδουν στο συγκρότημα ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικές τους συνθέσεις στην Κυπριακή διάλεκτο, με πηγή έμπνευσης τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.
Οι Rumba Attack χαρακτηρίζονται από flamenco ήχους και επιρροές από world music, World folk, blues και jazz.
> Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, Καρναβαλίστικη Τέντα (τέρμα Λεωφ. Κερύνειας), 20:00. Είσοδος: 5 ευρώ. *Στο χώρο της Καρναβαλίστικης Τέντας / Carnival Tent θα διατίθενται προς πώληση street food και ποτά!

 

Οικογενειακές Κυριακές: Φτιάξε το δωμάτιο μου!
Μια κυριακάτικη επίσκεψη για όλη την οικογένεια στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Απολαύστε μια διασκεδαστική Κυριακή, μαζί με την εικαστικό Ιωάννα Φιλίππου, ανακαλύπτοντας την Πινακοθήκη και δημιουργώντας τα δικά σας έργα τέχνης! Όμορφες, δημιουργικές, οικογενειακές στιγμές γεμάτες φαντασία…
ΘΕΜΑ: Φτιάξε το δωμάτιο μου!
Ένα δημιουργικό εργαστήριο, εμπνευσμένο από τους πίνακες του Κύπριου ζωγράφου Πολ Γεωργίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα ανακαλύψουν με ποιο τρόπο ο ίδιος ο Πολ έβλεπε την ανθρώπινη φιγούρα και θα εμπνευστούν από τα χρώματα και τη δική του τεχνοτροπία, για να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2266838, εσωτ. 109 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή 100, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-13:00 & 13:30-16:00, ή με email στο education@leventisgallery.org.

 

Arts & Crafts Exhibition, με 30 εκθέτες
Arts & Crafts Exhibition 2018, η πρώτη για τη φετινή χρονιά, που απευθύνεται στους λάτρεις του χειροποίητου και όχι μόνο. Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, 30 εκθέτες από Κύπρο και διάφορες άλλες χώρες δημιουργούν για σας και την…αγάπη! Χειροποίητα κοσμήματα, τσάντες, βιολογικά προϊόντα, ξύλινες δημιουργίες, κρασί, γλυκά, σαπουνάκια, κεριά, και άλλα πολλά χειροποίητα που θα σας ενθουσιάσουν! Και όλα σε τιμές πολύ προσιτές από 1-500 ευρώ. Ενώ το απόγευμα στους παρευρισκόμενους θα κρατήσει συντροφιά στο πιάνο ο Άριστος Μοσχοβάκης και η Σοπράνο Καίτη Οικονομίδου.
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, αίθουσα Ακάμας, Ξενοδοχείο Χίλτον (Λεωφ. Μακαρίου στη Λευκωσία), 11.00-21.00, η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πληρ. 99477708 (Ξένια Σωτηρίου, διοργανωτής).

 

Ο Μανώλης Λιδάκης στην Κύπρο, σ' ένα αποκαλυπτικό "Ρεσιτάλ"
Μετά από αρκετά χρόνια, ο σπουδαίος αυτός ερμηνευτής επιστρέφει στην Κύπρο για ένα αποκαλυπτικό «Ρεσιτάλ», σε ένα ρεπερτόριο από τις δικές του προσωπικές επιτυχίες και μεγάλα τραγούδια των Ελλήνων Κλασικών συνθετών.
Τον συνοδεύουν ο Κώστας Χαλλούμας στο κοντραμπάσο και ο Βάσος Αργυρίδης στο πιάνο και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Πληροφορίες 25377277 & www.pattihio.com.cy.

 

Φτιάχνουμε και φέτος χαρταετούς με τα παιδιά μας στο Λεβέντειο!
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Φτιάχνουμε Χαρταετούς».
Πρόκειται για μια πρόσκληση σε παππούδες, γονείς και παιδιά! Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά, και με την καθοδήγηση του Μουσείου, θα κατασκευάσουν χαρταετούς ακολουθώντας παλιές μεθόδους και χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά. Οι μεγάλοι θα θυμηθούν και θα διδάξουν, οι μικροί θα μάθουν και θα διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, φαντασία και κέφι θα επιστρατευθούν για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό αυτό παιγνίδι.
Με συμμετοχή €20 ανά οικογένεια (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού), στηρίζουμε το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και αγκαλιάζουμε τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας. Όλα τα έσοδα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Κλάδου Λευκωσία.
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Λευκωσία, 10.30.

 

Καρναβαλίστικη παρέλαση στα στενά δρομάκια του Κόρνου
Εσύ λοιπόν που δεν σκοπεύεις να κατέβεις Λεμεσό για το Καρναβάλι, δεν θέλεις να πας στη Λάρνακα ή στην Πάφο, αλλά ούτε στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς, τότε έχω να σου πω ότι υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες για να μασκαρευτείς, να χαρείς και να διασκεδάσεις, ακόμα -γιατί όχι- και να παρελάσεις!
Μία από αυτές τις ευκαιρίες μας δίνει και φέτος (για τρίτη συνεχή χρονιά) η κοινότητα του Κόρνου, η οποία διοργανώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλαση Κόρνου, με σκοπό να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους!
Ο Κόρνος λοιπόν υποδέχεται και φέτος το Καρναβάλι, με την καρναβαλίστικη παρέλαση στα δρομάκια της κοινότητας. Μασκαρευτείτε, φορέστε το χαμόγελό σας και διασκεδάστε!
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Κόρνος, επ. Λάρνακας. Για περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες συμμετοχής απευθυνθείτε στο 99486735.

 

Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση Λεμεσού
Οι μικροί μας καρναβαλιστές έχουν την τιμητική τους, σε μία παρέλαση με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Της παρέλασης θα προπορεύεται το Βασιλικό Ζεύγος. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών.
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι, 11.30.
Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια "Red" (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

 

Το πιο τρελό αποκριάτικο πάρτι για παιδιά, θα γίνει στη Λεμεσό, φέτος για πρώτη φορά!
Η έναρξη του Λεμεσιανού Καρναβαλιού δόθηκε πανηγυρικά και η συνέχεια αναμένεται άκρως διασκεδαστική. Μάλιστα ανάμεσα στις καινοτομίες που παρουσιάζονται φέτος στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού είναι και το Παιδικό Πάρτυ στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με το πέρας της παιδικής παρέλασης! Άλλωστε το Παλιό Λιμάνι δεν μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού. Έτσι λοιπόν ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων διοργανώνουν ένα αλλιώτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, μουσική από DJ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, και αγαπημένοι ήρωες κινουμένων σχεδίων, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια καθώς και εκπλήξεις.Στις 12.30 δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού για διασκέδαση!
> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Πλατεία Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 12.30.



Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αγλατζιάς - «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης»
Η αποκριάτικη παρέλαση, με Βασιλιά το Μάριο Πρίαμο, την Κυριακή στις 12:00 θα φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους, γιατί η Γη είναι ένας πολύχρωμος πλανήτης. Η Λεωφόρος Κερύνειας θα φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά την εκδήλωση που, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και εξελίσσεται. Ποικιλόμορφες ομάδες με καρναβαλιστές και άρματα θα παρελάσουν βάζοντας το δικό τους χρώμα στο κέφι του φετινού καρναβαλιού.
> Kυριακή, 11 Φεβρουαρίου, Λεωφόρος Κερύνειας, Λευκωσία, 12:00.

 

After Party & Carnival Latin Party - Καρναβάλι Αγλαντζιάς
Οι εορτασμοί κορυφώνονται στην Καρναβαλίστικη Τέντα και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με το AFTER PARTY & το CARNIVAL LATIN PARTY, που θα ξεκινήσουν από τις 15:30 μέχρι τις 20:00 με παρουσιάσεις από διάφορες ομάδες χορού, δραστηριότητες για παιδιά, φαγητό και ποτό.
Από τις 20:00 η τρέλα του Καρναβαλιού θα κορυφωθεί με περισσότερη μουσική και χορό... Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο και Αργεντίνικο Τάγκο, με τη συμμετοχή σχολών χορού αλλά και όλων μας.
> Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, Καρναβαλίστικη Τέντα, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Αγλαντζιά, 15:30 - 24:00. Είσοδος Ελεύθερη! *Στο χώρο της Καρναβαλίστικη Τέντας / Carnival Tent θα υπάρχει street food και ποτά!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close