Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Την Κυριακή πάμε στη Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς

Μια γιορτή μεσουμάδα, γλυκά από αμύγδαλα, καθώς και ζεστό χωριάτικο ψωμί, φρέσκο χαλούμι, και ζιβανία.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2018

Η Γιόλου, το χωριό της επαρχίας Πάφου, από τα παλαιότερα χρόνια, αποτελεί τη δεύτερη σε αριθμό αμυγδαλιών στο έδαφός της, κοινότητα της Κύπρου, μετά τον Λιμνάτη. Το γεγονός αυτό, θα γιορτασθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, με εκδηλώσεις που οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στο PafosNet η Γραμματέας του Κ.Σ. Γιόλου, Σύλβια Αντωνίου, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο η πρώτη «Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς», που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει περιδιάβαση στους αγρούς με την «άσπρη νυφούλα» που δημιουργούν την περίοδο αυτή ένα εκπληκτικό τοπίο στη Γιόλου.

«Η αυριανή γιορτή», τόνισε, « θα περιλαμβάνει επίσης εκδήλωση από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γιόλου με τραγούδια για την αμυγδαλιά, παραδοσιακούς χορούς, τσιατιστά για το ίδιο θέμα, διαγωνισμό ποιήματος για την αμυγδαλιά, ενώ θα δοθούν και βραβεία στις τρεις καλύτερες ζωγραφικές παιδιών για το δέντρο αυτό. Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί και φωτογραφικός διαγωνισμός για την αμυγδαλιά, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, στην επόμενη εκδήλωση για το ίδιο θέμα που θα οργανώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο».

Η τοπική αρχή Γιόλου, κατέληξε η Σύλβια Αντωνίου, θα κεράσει την Κυριακή στους επισκέπτες και μετέχοντες στις εκδηλώσεις, σουμάδα, γλυκά από αμύγδαλα, καθώς και ζεστό χωριάτικο ψωμί, φρέσκο χαλούμι, και ζιβανία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close