Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 12 καλύτερα event της εβδομάδας

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018

Υποδεχτήκαμε κιόλας τον Φεβρουάριο, το μήνα με τις ξέφρενες καρναβαλίστικες βραδιές, της τσίκνας και του χαρταετού, το μήνα των ερωτευμένων… αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

Ταινίες από το Φεστιβάλ Δράμας στην Κύπρο
Οι ταινίες που ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβρη, «ταξιδεύουν» στην Κύπρο, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Οι προβολές στο νησί μας θα πραγματοποιηθούν, όπως γίνεται κάθε χρονιά εδώ και μια 20ετία, σε όλες τις πόλεις (Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο) και περιλαμβάνουν τις ελληνικές βραβευμένες ταινίες του 2017. Οι προβολές θα γίνουν από τις 12 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Διοργανωτές είναι το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με τη συνεργασία των Κινηματογραφικών Ομίλων Λευκωσίας και Πάφου και των Κινηματογραφικών Λεσχών Λεμεσού και Λάρνακας. Σήμερα θα προβληθούν 7 ταινίες: «Καληνύχτα» του Θάνου Κερμίτση, «Brazuca» του Φαίδωνα Γκρέτσικου, «Testing Greta» της Abbie Lucas, «Μάνεκι Νέκο» του Μανώλη Μαυρή, «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη, «Κατάψυξη» του Δημήτρη Νάκου και «Χριστουγεννιάτικο Αντιπαραμύθι» του Ευθύμη Χατζή. Συνολική διάρκεια 143΄.
> Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30, τηλ. 77777745.
> Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30, τηλ. 99434793.
> Δευτέρα 12-Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00, τηλ. 96420491.

 

Θεατρική περφόρμανς για την κοινωνική ταυτότητα
Η Θεατρική περφόρμανς «Εταίρος» βασισμένη σε μια ιδέα της Αυγής Λίλλη και του Μάριου Ψαρά, που ανεβαίνει στα πλαίσια του theYard.Residency.18 επιστρέφει σήμερα για δυο παραστάσεις στη Λευκωσία. Ο Πάτροκλος είναι νεκρός στο πεδίο της μάχης και οι Αχαιοί δεν μπορούν να τον προσεγγίσουν. Ο Αχιλλέας αποφασίζει να επιστρέψει στον πόλεμο, ώστε να του παραδοθεί το άψυχο σώμα του συντρόφου του. Γιατί ο Πάτροκλος δεν ήταν συμπολεμιστής του, ήταν ο εταίρος του. Υπερθεματίζοντας την ένταση ανάμεσα στην ερωτική ευαισθησία και τον ακαταμάχητο ναρκισσισμό ενός πολεμοχαρούς άνδρα, του Αχιλλέα, η θεατρική περφόρμανς Εταίρος επαναθέτει ζητήματα έμφυλης και κοινωνικής ταυτότητας, καθώς και πρόσληψης και ετερότητας του λόγου, του μύθου, της εικόνας. Η ερμηνεία είναι του Γιώργου Κυριάκου και η παραγωγή της ομάδας corpoριάλιτι. Διάρκεια: 35'. Η παραστάση περιέχει γυμνό.
> Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, Ίδρυμα ARTos, Λευκωσία , 19.00 & 20.30 (διπλή παράσταση). Πληρ. 99556226.

 



«Πνεύμονες» στο Space
Συνεχίζονται στο χώρο στο Space οι παραστάσεις του έργου «Πνεύμονες», του Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν Μακμίλαν που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της Μαρίας Καρολίδου. Η παράσταση καταπιάνεται με το χρονικό της σχέσης ενός ζευγαριού καθώς εξελίσσεται από τη στιγμή που αυτό προσπαθεί να πάρει μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Δυο σύγχρονοι σκεπτόμενοι άνθρωποι, προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τη σχέση, το μέλλον τους, αλλά παράλληλα και για το μέλλον του πλανήτη. Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης μέσα από την οποία αναδεικνύονται με ακραιφνή ειλικρίνεια οι αβεβαιότητες και οι προβληματισμοί μιας γενιάς, που προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της έναντι στα μεγάλα ερωτήματα που αφορούν τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή και το θάνατο. Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 17 ετών. Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Ιόλη Καρολίδου. Παίζουν: Γιάννης Καραούλης και Παναγιώτα Παπαγεωργίου.
> Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, Space, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97605749. Παραστάσεις: κάθε Σάββατο 8:30, Κυριακή 7:00, Δευτέρα 8:30.


«Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» στο Πάνθεον
Το αριστούργημα του Λούκα Γκουαντανίνο «Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» προβάλλει το σινεμά Πάνθεον. Σε μια γραφική τοποθεσία της ιταλικής επαρχίας του 1983, κατακαλόκαιρο, το φιλμ παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση ενός ανήσυχου 17χρονου. Γόνος δύο ακαδημαϊκών, o Έλιο νιώθει τον αισθηματικό κόσμο του να συγκλονίζεται όχι από τις ερωτικές του συνευρέσεις μ' ένα ντόπιο κορίτσι αλλά από έναν Αμερικανό, εφτά χρόνια μεγαλύτερό του, που βοηθάει τις έρευνες του καθηγητή πατέρα του στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό. Η σεναριακή συνεργασία ανάμεσα στον σκηνοθέτη του «Είμαι ο Έρωτας» και τον Τζέημς Άιβορι, τον παλαίμαχο δημιουργό του «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», είναι ένα μικρό αριστούργημα πάνω στα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνουν οι πρώτοι έρωτες, τα σφοδρά παρθενικά χτυποκάρδια και τα μυστηριώδη καλέσματα της καρδιάς και του κορμιού. Σκηνοθέτες: Τζέημς Άβορι, Άντρε Άσιμαν. Παίζουν: Άρμι Χάμερ Μάικλ Στάχαλμπαργκ Έσθερ Γκάλερ Αμίρα Κάσαρ Τίμοθι Τσάλαμετ Βικτόρ Ντου Μπουά Βάντα Καπριόλο Αντόνιο Ριμόλντι.
> Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30, τηλ. 22675787.

 

Και οι αποκριές θέλουν τον Τόνι Σφήνο τους!
Μπορεί να έχει μόλις γυρίσει από το Αμέρικα, μπορεί ακόμη να φοράει τα ρούχα της δεκαετίας των 60s και 70s αλλά ο Τόνις Σφήνος παραμένει επίκαιρος, φρέσκος και ολοζώντανος με φουλ διασκεδαστική διάθεση. Επέστρεψε και φέτος τις Απόκριες με ένα χορευτικό σόου το οποίο μετά από 7 χρόνια περιοδείας στην Αμερική και την Ευρώπη έρχεται και στην Κύπρο για να εντυπωσιάσει!
Ο Τόνις όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως international showman, φέρνει κοντά σας μια παραγωγή που θα σας ταρακουνήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βάζοντας τα χίππικά του ρούχα, αλλά κρατώντας πάντα τα αγαπημένα στοιχεία της μουσικής του '70, '80 αλλά και '90 μπορεί πλέον να σου εγγυηθεί «Good girls go to heaven. Bad girls go to Las Vegas. » Kai όπως λέει και ο ίδιος: «Είστε μάγκες ρέι?». Tonis Sfinos & The Playmates.
> Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

 

Δυο Κλασικές Πιανίστριες - Ένας Σύνθετης
Μια μοναδική και σπάνια πιανιστική εμπειρία περιμένει αυτούς που θα είναι παρόντες στο Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.00. Πού αλλού εκτός από το καινοτομικό κέντρο Τεχνόπολις θα μπορούσαν να ακουστούν σε πρώτη δημόσια εκτέλεση όχι λιγότερα από 19 κομμάτια για πιάνο, σε ένα και μόνο κονσέρτο; Τα πλείστα έργα είναι λαϊκού, ρομαντικού, κλασικού στυλ. Δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εκδήλωση. Οι δυο διάσημες πιανίστριες Tatiana Stupak και Natalia Lezedova έχουν αποφασίσει να παίξουν ένα σημαντικό αριθμό έργων του συνθέτη με έδρα τη Λεμεσό: David Pentecost. Κάποιες από τις συνθέσεις του συνθέτη έχουν ήδη ακουστεί σε κονσέρτα που δόθηκαν στη Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία από τον περασμένο Μάιο και είχαν καταχειροκροτηθεί από το ενθουσιασμένο ακροατήριο.
> Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00, €10. Πληρ. 70002420.

 

H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιορτάζει το Καρναβάλι με τρεις συναυλίες
H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιορτάζει το Καρναβάλι με τρεις συναυλίες για όλη την οικογένεια. Οι συναυλίες θα δοθούν στην Πόλη Χρυσοχούς, στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, στις 7 το βράδυ. Οι σολίστ Τζίνα Πούλου (σοπράνο) και Άλεξ Μοσκοφιάν (βαρύτονος) μαζί με το μαέστρο Jens Georg Bachmann και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπόσχονται να σας χαρίσουν μια διασκεδαστική και αξέχαστη βραδιά.
Η κλασική μουσική δεν είναι κατ' ανάγκη πάντοτε σοβαρή! Κατ' ακρίβεια, ένα μεγάλο μέρος της εκλαμβανομένης «σοβαρότητας» της έχει περισσότερο να κάνει με τις καθιερωμένες πρακτικές των αιθουσών συναυλιών παρά με το περιεχόμενο της ίδιας της μουσικής. Πέρα από μια σημαντική δόση εύθυμης διάθεσης, η κλασική μουσική μπορεί συχνά να είναι - κι ίσως προς έκπληξη μερικών - αστεία και κωμική με πολλούς και διάφορους τρόπους! Μέσα από μια βραδιά οπερατικών ντουέτων, ελληνικής οπερέτας και ορχηστρικών έργων, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο μαέστρος της και οι διακεκριμένοι φιλοξενούμενοι σολίστ επιχειρούν να σπάσουν τον πάγο και να προκαλέσουν καταιγισμό γέλιου στο θέατρο! Και μια προειδοποίηση: υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγετε από το θέατρο πλήρως ψυχαγωγημένοι! Περαιτέρω, ο προγραμματισμός της συναυλίας νωρίς το βράδυ την καθιστά μια συναυλία για όλους!
> Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου, Πόλη Χρυσοχούς, 19:00.
> Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19:00.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία, 19:00.
Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18).

 

Γιάννης Κότσιρας σε τραγούδια της καρδιάς!
Ο Super FM και η μουσική Σκηνή RED στη Λευκωσία γιορτάζουν τον έρωτα παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα! Στα τραγούδια της καρδιάς του θα μάς ταξιδέψει φέτος ο Γιάννης Κότσιρας, φέρνοντας στην Κύπρο την παράσταση "Ανείπωτα".
Ανήσυχος και με διαρκή διάθεση για ανανέωση, ο αγαπημένος ερμηνευτής αποφάσισε, με τις φετινές ζωντανές του εμφανίσεις του να πάει κόντρα στο προβλέψιμο. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει δεν θα στηρίζεται, όπως θα περίμενε κανείς, στα πιο δημοφιλή τραγούδια του, αλλά σε εκείνα που μπορεί να μην παίχτηκαν τόσο πολύ, κατέχουν όμως σημαντική θέση στην ψυχή του.
Μαζί του: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι Κώστας Μιχαλός: κιθάρα, Μανος Γρυσμπολάκης: ακκορντεον. Τον ήχο επιμελειται ο Λάμπρος Μπούνας και ο Στρατής Καραδημητράκης.
> Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. Κρατήσεις: 96245929 & 99059257. Προπώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy & acs courier (77777040).
> Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30, €20. Πληρ. 25377277.

 

Διπλή γιορτή με την Ελένη Δήμου
Τις 14 Φεβρουαρίου δεν γιορτάζουν μόνο οι ερωτευμένοι αλλά και το Vinylio Wine etc, το οποίο συμπληρώνει τρία μαγικά χρόνια λειτουργίας, τρία χρόνια παρέα με όλους τους θαμώνες του! Εξ ου λοιπόν και ετοιμάζεται να το γιορτάσει, συντροφιά με την πιο ερωτική ερμηνεύτρια του ελληνικού πενταγράμμου που αγαπάμε πολύ στο Vinylio!
Ένα βράδυ γεμάτο έρωτα, όνειρα, γεύσεις, αρώματα, εικόνες και υπέροχες ερμηνείες "Τα Φεγγάρια" της Ελένης Δήμου. Ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή βραδιά με πολλές εκπλήξεις και κεράσματα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα τρια όμορφα χρόνια που συνεχίζετε να μας επιλέγετε και να μας στήριζετε! Τα Φεγγάρια της Ελένης Δήμου, στις 14 Φεβρουαρίου στο Vinylio wine etc.
> Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

 

Bolero
Για πρώτη φορά στην Κύπρο το χορευτικό show κατηγορίας premium Bolero με ένα premium dancing show με τους νικητές και φιναλίστ από την εκπομπή "Dancing on TNT" και την θρυλική Liasan Utiasheva, πρωταθλήτρια κόσμου στη ρυθμική γυμναστική, έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάτοχος του παγκοσμίου κυπέλλου και παρουσιάστρια της εκπομπής "Dancing on TNT". Θέμα της παράστασης, η ιστορία του γυναικείου σύμπαντος, μιας "Θεάς" της οποίας η δύναμη δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες γιατί το μυστικό της κρύβεται στη σοφία και στην αδυναμία. Θα αναγκαστεί να δεχτεί την πρόκληση και μπει στην μάχη. Θα καταφέρει όμως να βγει νικήτρια και να γίνει ευτυχισμένη, ακόμη και χάνοντας τα πάντα; Στο show Bolero η καλλιτεχνική γυμναστική δεν θα εμφανιστεί ως άθλημα υψηλότερων επιτευγμάτων, αλλά θα περάσει μια λεπτή χορογραφική γραμμή ανάμεσα στη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα με πρωτότυπη μουσική από τον Ryan Otter. Ειδικά για το Bolero η εικόνα του κάθε ήρωα έχει μελετηθεί. Το περίεργο μήνυμα των πρωτότυπων κοστουμιών θα κάνει τον θεατή να νομίζει πως βρίσκεται σε μια επίδειξη μόδας στο Λονδίνο. Η δυσαρέσκεια και η τολμηρότητα των ρούχων της Liasan και της ομάδας της είναι ικανές να καταστρέψουν κάθε στερεότυπο.
Σκηνοθεσία: Ekaterina Reshetnikova και Igor Rudnik.
Χορευτές: Liasan Utiasheva, Maxim Nesterovich, Anton Panufnik, Ivan Mozhaykin, Oleg Klevakin, Aikhan Shinzhin, Snezhana Kryukova, Ulyana Pylaeva and Nikita Ansimov.
> Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια από 45 ευρώ στο 100bilet.com και στη Λεμεσό στο κατάστημα καλλυντικών Magnes Sense of Care κοντά στο ξενοδοχείο Royal Apollonia. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Πληροφορίες: 97829962 (Ελληνικά), 99719020 (Ρωσικά, Αγγλικά).

 

Φυλές
Ο Μπίλι λέει ότι αποφάσισε να σταματήσει να σας μιλάει. Θεωρεί ότι πρέπει όλοι να μάθετε νοηματική. Λέει… πέρασε τη ζωή του προσπαθώντας να σας καταλάβει και τώρα θεωρεί ότι πρέπει εσείς να προσπαθήσετε να καταλάβετε εκείνον. Ο νεαρός Μπίλι, εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια που τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο μέλος της. Η αναπηρία του δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά του. «Ακούει», μιλάει, επικοινωνεί κανονικά. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντά κάποια κοπέλα από τη δική του «φυλή», που τον προσκαλεί να ακολουθήσει τους κανόνες της; Η Νίνα Ρέιν, μια νέα δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου, επεξεργάζεται το ευαίσθητο θέμα της οργανικής «αναπηρίας», ισορροπώντας ανάμεσα στο χιούμορ και το δραματικό στοιχείο. Με ανατρεπτική ματιά, χωρίς μελοδραματισμούς, η συγγραφέας διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων της, αποκαλύπτοντας διαφορετικές εκδοχές μιας βαθύτερης αναπηρίας.
Μετάφραση: Έρι Κύργια. Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου. Σκηνικά - Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου. Μουσική επιμέλεια - Σύνθεση ηχητικού περιβάλλοντος: Αντώνης Αντωνίου.
Παίζουν: Δήμητρα Δημητριάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάριος Κωνσταντίνου, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους.
> Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 77772717.

 

Αξέχαστα Τζαζ Τραγούδια Αγάπης - Steppin' Out Jazz Trio
Περάστε την ημέρα των ερωτευμένων, την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 8μμ, με αγαπημένα τραγούδια αγάπης από το καθιερωμένο Steppin' Out Jazz Trio. Απολαύστε, σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αξέχαστα τζαζ τραγούδια που έχουν ως κύριο θέμα τους την αγάπη, όπως: When I Fall In Love, As Time Goes By, My Funny Valentine, Fly Me to the Moon και πολλά άλλα. Την τζαζ τραγουδίστρια Alice Ayvazian θα συνοδεύσουν στην σκηνή του Τεχνόπολις 20, ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης στο κλαρίνο και ο Δημήτρης Μίαρης στο πιάνο.
> Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close