Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

18 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το τριήμερο

Μάθε όλα όσα θα σε βάλουν σε ρυθμό (και όχι μόνο) αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018

Το δεύτερο σαββατοκύριακο της αποκριάς είναι εδώ κι εμείς δίνουμε ραντεβού στα πιο τρελά καρναβαλίσιτκα πάρτι, σε ταβέρνες και αγαπημένα στέκια, παραστάσεις θεατρικές και μουσικές και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση θα μας φτιάξει τη διάθεση!

Σημείωσε ότι ακολουθεί Καθαρά Δευτέρα, με νηστήσιμα, στη φύση, στη φάρμα, ή στο χωριό.

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το "τρελό" σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Παρουσία, απουσία και καταστροφή στο Nimac
Τη σχέση μεταξύ μνήμης και αμνησίας, του τοπίου με την ταυτότητα και τον εθνικισμό, του εκτοπισμού και της αποξένωσης με την αντίσταση και τη λαχτάρα για μέρη που ίσως δεν υπάρχουν εξετάζουν δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αλβανία, και ένας Βρετανός τουρκοκυπριακής καταγωγής, με τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει καθένας (βίντεο, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις κ.ά.). Τα έργα τους απεικονίζουν αφηγήσεις και ποιητικά αποκυήματα φαντασίας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του συγκεκριμένου στον τρόπο που κατανοούμε το καθολικό. Στην έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, «Η Παρουσία της Απουσίας ή η Θεωρία της Καταστροφής» (The Presence of Absence, or the Catastrophe Theory), σε επιμέλεια της Cathryn Drake, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Άδωνης Αρχοντίδης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Mustafa Hulusi, Ali Kazma, Βίκυ Περικλέους, Leonard Qylafi, Έφη Σαββίδη, Στέφανος Τσιβόπουλος, Ελένη Φύλα, Σάββας Χριστοδουλίδης.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία, 20.00 (εγκαίνια). Πληρ. 22797400. Μέχρι 14/4.

 


«Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα» με τη Στέλλα Φυρογένη
Με αφορμή την ιστορία της Αν Χάθαγουεϊ, της συζύγου του μεγάλου βρετανού δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Άκης Δήμου μας ξεναγεί στο συναισθηματικό τοπίο μιας δυναμικής αλλά αδικαίωτης γυναίκας. Το έργο έχει τίτλο «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα», και η Στέλλα Φυρογένη σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον κύριο ρόλο, αυτόν της Χάθαγουεϊ. Μαζί της επί σκηνής, ο μουσικός Κλέων Αντωνίου που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική του έργου. Η υπόθεση διαδραματίζεται τον Απρίλιο του 1616, τη νύχτα πριν από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η σύζυγός του, Αν Χάθαγουεϊ, ξαγρυπνάει κοντά στο άντρα της, έχοντας για συντροφιά έναν μουσικό με την κιθάρα του κι ένα βαρέλι μπύρα. Στη διάρκεια της αγρυπνίας, η ηρωίδα ξετυλίγει όλες τις πτυχές της σχέσης της με τον Σαίξπηρ - τον έρωτα, την εγκατάλειψη, τη λατρεία της για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, τον καθημερινό αγώνα και τη μοναξιά.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99 520835 - 99 384606.



100 μέτρα στο Cine Studio
Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο 35χρονος Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του, όμως, σύντομα θα αλλάξει. Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δεν θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Εχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματός του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του. Η ταινία «100 μέτρα» είναι του Μαρσέλ Μπανέρα. Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεζ.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.



«A million love songs»
Η πλατφόρμα «mlprojects» των Αναστασίας Μηνά και Helen Michael παρουσιάζει την έκθεση «A million love songs» στο Korai Project Space. «Η έκθεση λειτουργεί ως μια μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας. Στόχος μας είναι να προκύψει μια σύγκριση του τρόπου με τον οποίο μια δικτατορικής φύσεως κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει τους πολίτες της, και του τρόπου με τον οποίο ένας συγκεκριμένος τύπος γονέων φέρεται προς τα παιδιά του. Έτσι, μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι το κύριο κίνητρο είναι ο φόβος, υπό το πρόσχημα της αγάπης», εξηγούν. Κάθε βράδυ από τις 6μ.μ θα γίνονται προβολές στην γκαλερί με ταινίες από τους καλλιτέχνες: Markus Vater, Kineret Lourie, Ellie Kyungran, Sam Williams, Γιώργο Πέτρου, Christian Jaskolka και Helen Michael.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Korai Project Space, Λευκωσία, 19.00 (εγκαίνια). Μέχρι 24/2.

 

H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιορτάζει το Καρναβάλι με συναυλίες
H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιορτάζει το Καρναβάλι με τρεις συναυλίες για όλη την οικογένεια. Οι συναυλίες θα δοθούν στην Πόλη Χρυσοχούς, στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, στις 7 το βράδυ. Οι σολίστ Τζίνα Πούλου (σοπράνο) και Άλεξ Μοσκοφιάν (βαρύτονος) μαζί με το μαέστρο Jens Georg Bachmann και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπόσχονται να σας χαρίσουν μια διασκεδαστική και αξέχαστη βραδιά.
Η κλασική μουσική δεν είναι κατ' ανάγκη πάντοτε σοβαρή! Κατ' ακρίβεια, ένα μεγάλο μέρος της εκλαμβανομένης «σοβαρότητας» της έχει περισσότερο να κάνει με τις καθιερωμένες πρακτικές των αιθουσών συναυλιών παρά με το περιεχόμενο της ίδιας της μουσικής. Πέρα από μια σημαντική δόση εύθυμης διάθεσης, η κλασική μουσική μπορεί συχνά να είναι - κι ίσως προς έκπληξη μερικών - αστεία και κωμική με πολλούς και διάφορους τρόπους! Μέσα από μια βραδιά οπερατικών ντουέτων, ελληνικής οπερέτας και ορχηστρικών έργων, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο μαέστρος της και οι διακεκριμένοι φιλοξενούμενοι σολίστ επιχειρούν να σπάσουν τον πάγο και να προκαλέσουν καταιγισμό γέλιου στο θέατρο! Και μια προειδοποίηση: υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγετε από το θέατρο πλήρως ψυχαγωγημένοι! Περαιτέρω, ο προγραμματισμός της συναυλίας νωρίς το βράδυ την καθιστά μια συναυλία για όλους!
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία, 19:00. Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18). Πληροφορίες: 22463144, www.cyso.org.cy.

 

"Το φως του γκαζιού": ένα ψυχολογικό θρίλερ στη σκηνή του θεάτρου Διόνυσος
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ "Το φως του γκαζιού" (Gaslight) του Πάτρικ Χάμιλτον, σε μετάφραση-διασκευή,σκηνοθεσία του Έλληνα σκηνοθέτη Ιωσήφ Βαρδάκη.
Το κλασσικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, γραμμένο το 1938, περιγράφει την ψυχολογική κακοποίηση μιας γυναίκας από τον σύζυγό της. Η αγγλική λέξη "gaslighting" που σημαίνει "ψυχολογική χειραγώγηση", προέρχεται από τον τίτλο του έργου. Έγινε ταινία δύο φορές: μια Βρετανική το 1940 και μια Αμερικανική το 1944. Στην Αμερικανική ταινία πρωταγωνιστούσε η Ίνγριντ Μπέργκμαν και η ερμηνεία της αυτή, της χάρισε το πρώτο από τα τρία Όσκαρ της. Ο Χάμιλτον είναι ο συγγραφέας και της "Θηλειάς", του θεατρικού έργου που αργότερα έγινε μια κλασσική ταινία σκηνοθετημένη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.
> Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 20.30 & Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 18.30, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο, 10 ευρώ παιδικό. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

 

Πάμε στο Fork Food Market για ζεστό κρασί, μπέργκερ, πίτσα κ.ά.
Για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα ιστορία του το Fork Food Market θα λειτουργήσει μέσα στον μήνα Φεβρουάριο! Η υπαίθρια φαγητο-αγορά της Λευκωσίας, που μέχρι πρόσφατα μας έστηνε στην ουρά της τα βράδια του καλοκαιριού στη Λευκωσία, επιστρέφει φέτος για να μας συστήσει το χειμωνιάτικό της version. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16/2, δίνουμε ραντεβού στον κλειστό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στην παλιά Λευκωσία. Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 19.00-23.00, ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 24.00. Στο χώρο θα υπάρχουν θερμάνσεις (και κάποια εργαστήρια αφού η ομάδα του Pop-up βρίσκεται ακόμη εκεί) και το μπαρ θα σερβίρει ζεστό κρασί για να μας κρατά ζεστούς.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, κλειστός χώρος Παλαιού Δημαρχείου, παλιά Λευκωσία, 19.00.

 

Κινέζικο Νέο Έτος 2018
Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο και ο Σύνδεσμος Κινέζικης Φιλίας Κύπρου, σας προσκαλούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν στο πλαίσιο των εορτασμών για το Κινέζικο Νέο Έτος 2018 την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ 19:00-20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.00. Είσοδος Ελεύθερη!

 

Αμικέκο - Κουκλοθέατρο
Χρησιμοποιώντας την κούκλα ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα θεατρικά εργαλεία, οι Canicula Puppets μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο γλυκό και νοσταλγικό, στον οποίο ο Αμικέκο, πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας. Το όνομα Αμικέκο είναι παρμένο από τη γλώσσα Εσπεράντο, την πλέον διαδεδομένη διεθνή τεχνητή γλώσσα που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδέσει αρμονικά τους διαφορετικούς λαούς του κόσμου. Σε αυτή την ξεχωριστή γλώσσα, αμικέκο (amikeco) σημαίνει φιλία. Ακολουθώντας το ευγενές σκεπτικό της Εσπεράντο ως προς τη διαπολιτισμική επικοινωνία των ανθρώπων όλων των λαών, η παράσταση "Αμικέκο" χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη μουσική.
> Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, Καφενείο Ο Πλάτανος, 11.30-12.30, €5. Πληρ. 99300202.

 

Εργαστήρι Αποκριάτικης Μάσκας
Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι δημιουργίας μασκών για το καρναβάλι. Σε αυτό το εργαστήρι, απλά υλικά αποκτούν προσωπικότητα και χρήση. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να διαλέξουν το χαρακτήρα που θέλουν να φτιάξουν, και να δημιουργήσουν με τα δικά τους χέρια μια πρωτότυπη και πολύχρωμη καρναβαλίστικη μάσκα!
Η μάσκα είναι ένα καλλιτεχνικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια. Παίρνει ζωή μαγικά μόλις φορεθεί. Η δημιουργία και κατασκευή της από τα παιδιά τους επιτρέπει να εκφραστούν και να δημιουργήσουν με φαντασία ένα διαφορετικό πρόσωπο το οποίο θα μπορούν να ερμηνεύσουν.
Εμψυχωτές: Η Ελένη Ιωσηφίδου είναι κουκλοθεατροπαίκτρια με εκπαίδευση στη Λατινική Αμερική, και δικηγόρος με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα παραδώσει το εργαστήρι με το Roberto Braham, διευθύνων της θεατρικής ομάδας Canícula, ηθοποιό και βραβευμένο κουκλοθεατροπαίκτη από τη Γουατεμάλα (Λατινική
Αμερική), με εξειδίκευση στις κούκλες Μπουνράκου και στις κούκλες για τηλεοπτική χρήση. Ο Roberto έχει μακρά εμπειρία σε εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Για παιδιά 6 με 12 ετών.
> Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Λευκωσία, 16.00-18.00. Συμμετοχή: €10. Για πληροφορίες & εγγραφή: info@zampelasart.com.cy / 22-456098.

 

'The Space Art For Charity'
Η διεθνής ομαδική έκθεση έργων τέχνης της πρωτοβουλίας 'The Space Art For Charity' επανέρχεται φέτος με θέμα τη "ζωή" για να ενισχύσει τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ που στόχο έχουν τη διατήρηση της ποιότητας στη ζωή με πρόληψη της ασθένειας και στήριξη των ασθενών με καρκίνο.
Η έκθεση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αξιόλογων καλλιτεχνών από την Κύπρο και την Ευρώπη όπως του Φίλιππου Γιαπάνη, Άντρου Ευσταθίου, Ανδρέα Μακρίου, Κυριάκου Λύρα, Λούη Σταύρου Γιανναπή, Artiste Andre, Πηνελόπης Κωνσταντίνου, Michael Gorman, Γιώργου Κωτσόνη, Katja Tonja, Julie Hart, Anna Privaloff, Anna Roman, Μαρία Ιγνατίου, Sharen Taylor, Δέσποινας Χρίστου, Alexander Marescu και Keith Walker, θα χαρίσει πινελιές αγάπης με χρώματα ελπίδας στην Πάφο, στην Λεμεσό και στη Λευκωσία με περισσότερα από 85 αυθεντικά έργα τέχνης που έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 μμ, στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο.
> Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, Ξενοδοχείο Αλμύρα, Πάφος, 19.00. Διάρκεια έκθεσης στην Πάφο: 17-28 Φεβρουαρίου 2018, 1-7 μμ.

 

Ένα τρελό καρναβαλίστικο πάρτι στη Λεμεσό θα κλέψει τις εντυπώσεις
Η Λεμεσό ήδη μπήκε στο κλίμα των καρναβαλιών και η διασκέδαση κορυφώνεται το τριήμερο που μας έρχεται. Πολλά πάρτι και εκδηλώσεις θα ξεχωρίσουν αλλά λίγα είναι αυτά που θα μας μείνουν αξέχαστα όπως το συγκεκριμένο φαντασμαγοτικό πάρτι που πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά στους Χαρουπόμυλους Λανίτη.
Βάλε την καρναβαλίστικη στολή σου και γίνε μέρος της γιορτής που θα στηθεί από τις 22.00 με μουσικές σε ρυθμούς σάμπα, λάτιν και όχι μόνο.
Το μεγάλο πάρτι στους Χαρουπόμυλους Λανίτη το "Carnival Forever" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, αρχίζει στις 22.00 και κοστίζει 25 ευρώ με open bar.
> Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, Χαρουπόμυλους Λανίτη, Λεμεσός, 22.00.

 

"Αψίνθιον = Δηλητήριο", μία ιστορία 4 νεκρών κοριτσιών στο Θέατρο Σκάλα
Με ένα συγκλονιστικό σύγχρονο νεοελληνικό έργο που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί από Κυπριακό θέατρο θα εγκαινιάσει τη νέα χρονιά το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - το έργο Αψίνθιον = Δηλητήριο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαίης Σεβαστοπούλου, που θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Η Μαίη Σεβαστοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια, συγγραφέας και καθηγήτρια σε Δραματική Σχολή έχει μια πλούσια και μακρόχρονη πορεία στο Ελληνικό Θέατρο, Κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους τον Δ. Μυράτ, Κ. Μιχαηλίδη, Κ.Τσιάνο, Σ. Χατζάκη, Μ. Μανουσάκη, Β. Γεωργιάδη, Π. Κοκκινόπουλο, Κ.Ρωσίδη κ.α. Θεατρικά της έργα που έχουν ανεβεί είναι «Μπάμπουσκα έχει πελμένι;», «Κλαυσίγελος πέντε αστέρων», «Με αφορμή..», Περμαγκανάτ», «Ο Αλέξανδρος ηγάπησεν ματαίως..», Αψίνθιον = Δηλητήριο κ.ά.
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη. Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.
> Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο - 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή - 6.30 μ.μ. (μέχρι 11 Μαρτίου 2018), Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 - 99490102.

 

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Οι απαντήσεις δίνονται στη διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!» που παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
> Παρασκευή 16- Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, Κρατική Έκθεση Κύπρου, Λευκωσία, 10.00-19.00. Εισιτήριο €10/€5 (σχολεία). Πληρ. 70000723.
www.planetneedsyou.com

 

Carob Mill Carnival Party
Πλησιάζει και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, όπου οι πόλεις βάζουν τα αποκριάτικά τους και μπαίνουν σε τρελούς ρυθμούς! Κι αν υπάρχει μια πόλη που ξέρει καλύτερα το Καρναβάλι, αυτή είναι η Λεμεσός, η οποία ετοιμάζεται και πάλι να μας βάλει στους ανεβαστικούς ρυθμούς της. Το δεκαήμερο της Αποκριάς πλησιάζει λοιπόν κι εμείς πρέπει να προγραμματιστούμε από τώρα, κλείνοντας μια θέση στα πιο hot αποκριάτικα πάρτι της πόλης! Έχοντας αυτό στο μυαλό, πέσαμε πάνω στην ανακοίνωση ενός από τα πιο δημοφιλή πάρτι που έχουν καταστεί μάλιστα και θεσμός τα τελευταία χρόνια, μίας και διοργανώνονται κάθε χρόνο. Ο λόγος για το Καρναβαλίστικο Πάρτι των Carob Mill Restaurants, το οποίο φέτος θα είναι γεμάτο από... θαύματα! Το μόνο που απομένει λοιπόν να κάνεις είναι να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει, ώστε να βρεις την πιο ευφάνταστη στολή, να τη φορέσεις μαζί με την καλύτερή σου διάθεση, και να προκρατήσεις έγκαιρα τα εισιτήρια της παρέας!
> Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, Xαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός, €30 open bar & finger food. Πληροφορέις στο 25820430.

 

Σάκης Ρουβάς
Ναι, ο κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί μπροστά στο αγαπημένο του Κυπριακό κοινό, και συγκεκριμένα στο Colosseo της Λεμεσού, για μια μοναδική εμφάνιση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.
>Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Colosseo, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

 

Kαρναβάλι Αγρού
Ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Λεμεσού, ο Αγρός, τιμά και φέτος τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων, ακόμα και την περίοδο της αποκριάς. Η κοινότητα του Αγρού λοιπόν ετοιμάζεται και φέτος για ακόμα μια φορά να διοργανώσει καρναβαλίστικη παρέλαση, μπαίνοντας στο κλίμα της εποχής. Στην παρέλαση πέρα από οργανωμένα σύνολα, αποτελούμενα από μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, θα συμμετάσχει όπως και κάθε χρόνο και το τρενάκι της κοινότητας. Πάμε να διασκεδάσουμε λοιπόν σε ένα ξέφρενο καρναβαλίστικο γλέντι στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ή αν επιθυμείτε μπορείτε κιόλας να φτιάξετε τη δική σας ομάδα και άρμα.
Δηλώστε συμμετοχή της ομάδας σας στο τηλέφωνο 99 035077 (Γεωργία).
Η έναρξη θα γίνει από το οίκημα του Κέντρου Νεότητας Αγρού.
Η καρναβαλίστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Καρναβάλι Λεμεσού
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στη Λεμεσό η Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία λαμβάνει χώρα κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' (Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου & Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών - Fairways)
1:00μ.μ. Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού, Μαζορέττων Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Κανταδόρων, της ομάδας κρουστών Batukinio, και των Μαζορέττων Λεμεσού.
1.15μ.μ. Παρέλαση με επικεφαλής το Βασιλικό Ζεύγος και τη συνοδεία του, με άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής.
Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν την φετινή παρέλαση.
Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.
9.00μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός - Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους και μουσική.
Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ - Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close