Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018
Πυρετώδεις είναι οι εργασίες λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανακαίνισης του γνωστού ξενοδοχείου Ρόδον στον Αγρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ υπολογίζεται ότι περί τα τέλη Μαΐου το ξενοδοχείο θα αρχίσει να δέχεται τους πρώτους πελάτες του.
Ήδη, εδώ και καιρό, το Ρόδον δέχεται κρατήσεις για την περίοδο που ξεκινά από την 1η Ιουνίου και μετά. Πληροφορίες μάλιστα του InBusinessNews αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον τουριστών για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι αυξημένο, ενώ έγιναν και κάποιες κρατήσεις για εκδηλώσεις όπως γάμοι και συνέδρια. Υπό αυτά τα δεδομένα, η επανέναρξη των εργασιών της ξενοδοχειακής μονάδας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, αφενός αναμένεται να συνεχιστεί η ροή Κυπρίων τουριστών στο ξενοδοχείο, ενώ αφετέρου η αναβάθμιση του εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης και για ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα αθλητές και αθλητικές ομάδες.
Tο ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2016, υποβάλλεται σε ριζικό «λίφτινγκ» με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας για μετατροπή του από τριών αστέρων σε τετράστερο, όπως είχε δημοσιεύσει σε παλαιότερο άρθρο μας.
Ολοκληρωτικό lifting
Στο πλαίσιο του όλου project, έχουν ανακαινιστεί και τα 155 δωμάτια του ξενοδοχείου. Παράλληλα, έχει αναβαθμιστεί πλήρως το λόμπι του ξενοδοχείου, όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Σημαντικές επεκτάσεις και αλλαγές προγραμματίζεται να γίνουν και κατά τη β’ φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Με ιστορία 30 χρόνων
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ’ αόριστον τις εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση, αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015.
Σχετικά

Γαστρονομική εμπειρία με την ΓΑΛΠΟ στη Lidl Food Academy [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Μέσα από ένα δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής εκπρόσωποι των ΜΜΕ και Influencers δοκίμασαν συνταγές με προϊόντα της ΓΑΛΠΟ

Η Wizz Air πετάει για έναν νέο, υπέροχο προορισμό από την Πάφο
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων απευθείας δρομολογίων από την Πάφο

Minthis Music Festival 2025: Πέντε αξέχαστες νύχτες — Μια νέα πολιτιστική εποχή ξεκινά
Tο φεστιβάλ ταξίδεψε τους επισκέπτες μέσα από τον ήχο, το συναισθημα και την μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου

Ένα εντυπωσιακό "Μονοπάτι Χρωμάτων" στον Πρωταρά, που οδηγεί στην παραλία
Μία σύγχρονη εικαστική παρεμβαση από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κυριάκου και τη ομάδα τού TwoTwenty

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του καλοκαιρινού ουρανού

Η απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην Αγία Νάπα (και ο πιο fun τρόπος να περάσεις χρόνο με την παρέα σου)
Απόδρασε από την πραγματικότητα και βυθίσου στην περιπέτεια

3 εντυπωσιακά spa στο νησί, που αναζωογονούν σώμα και πνεύμα
Πού θα περάσετε το καλοκαίρι; Όπου κι αν βρεθείτε, υπάρχει ένα spa που θα σας αναζωογονήσει


Stranger Things: Κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν
Τα νέα επεισόδια της σειράς Stranger Things δεν θα είναι διαθέσιμα πριν το φθινόπωρο, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν

Πέθανε η γνωστή Κύπρια σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Ήταν κόρη του σπουδαίου συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής

Οι πινακίδες που θα δούμε σε 6 σημεία του Πρωταρά [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Δήλωσε ενδιαφέρον για να δεις και εσύ την επιχείρησή σου στο κέντρο του Πρωταρά