Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 8 φεστιβάλ του Μάρτη που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτά είναι τακαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και καθώς ο καιρός ζεσταίνει σιγά σιγά, προετοιμάζοντας το έδαφος για το καλοκαίρι, πολλά είναι τα φεστιβάλ που έρχονται να βάλουν χρώμα και μουσική, γεύσεις και αρώματα, κάθε γωνιά του νησιού μας.

Εμείς λοιπόν μαζέψαμε τα φεστιβάλ (που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα), εκ των οποίων τα πλείστα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

 

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, που είναι στις 21 Μαρτίου διοργανώνει ένα πολύ όμορφο φεστιβάλ. Ο λόγος για το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το διήμερο 17-18 Μαρτίου. Κύρια έδρα του φεστιβάλ θα είναι το Παλιό Ξυδάδικο, αλλά και άλλα σημεία της οδού Γενεθλίου Μιτέλλα, όπως επίσης και η πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.
Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών από την Κύπρο και την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Unima Hellas.
Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά, αλλά και σε όσους αγαπούν το κουκλοθέατρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θέατρο σκιών, κουκλοθεατρικά δρώμενα, παραστάσεις δρόμου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ΕΔΩ.
> Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός. Τιμή εισόδου: €5 για μια δραστηριότητα- παράσταση / €10 για μια ημέρα / €15 και για τις δυο ημέρες. Πληροφορίες 99554078.

 

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018
Η Κύπρος είναι ένας παράδεισος γι' αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Εξ ου λοιπόν ο Κυπριακός Οργανισμού Τουρισμού και το Τμήμα Δασών διοργανώνουν το Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018 και μας προσκαλούν να περιηγηθούμε και να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της Κύπρου μας.
Το Περιπατητικό Φεστιβάλ αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της πανέμορφης ανοιξιάτικης κυπριακής φύσης και το οποίο διαρκεί πέραν των δύο μηνών (4/3 - 13/5/2018), με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η Κύπρος.
Οι ξεναγοί που θα συνοδεύουν τους περιπατητές θα σας βοηθήσουν να (ξανα)γνωρίσετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νησιού και τη µοναδική του γεωλογία.
Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΚΟΤ από διάφορες πόλεις.
Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους.
Δες το πρόγραμμα για τον Μάρτιο, ΕΔΩ.
> Κυριακή 4 Μαρτίου-Κυριακή 13 Μαΐου, σε διάφορες τοποθεσίες. Πληροφορίες 22674264.

 

1ο ο Φεστιβάλ Ορειβατικού Τρεξίματος και Προσανατολισμού ειδικά για παιδιά
Η ομάδα Cyprus Trail Runners διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ορειβατικού Τρεξίματος και Προσανατολισμού ειδικά για παιδιά και καλεί τους μικρούς μας φίλους να τρέξουν μαζί του! Ο στόχος της διοργάνωσης αυτής που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά είναι η διασκέδαση και η εξερεύνηση της φύσης! Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ακόμα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια προσανατολισμού ειδικά για παιδιά, οργανωμένα από την ομάδα Orientaction.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Πάρκο Αθαλάσσας (πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημείο συνάντησης το Αναψυκτήριο) και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά μέχρι και 16 ετών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, αντοχής ή εμπειρίας με το τρέξιμο. Κατά τη διάρκειά της τα παιδιά θα κληθούν να τρέξουν 1χιλ. (για παιδιά μέχρι 6 ετών μόνο), 2χιλ. και 5 χιλ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για κάθε παιδί για τις αποστάσεις 2 και 5 χιλ. (μέγιστη χρέωση 10 ευρώ για κάθε οικογένεια - το 3ο, 4ο παιδί δωρεάν). Για την απόσταση 1 χιλ.: δωρεάν. Τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικό οργανισμό που θα επιλέξει η ομάδα Cyprus Trail Kids που έχει την κύρια ευθύνη για την διοργάνωση του φεστιβάλ.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία, 12.00-17.00.

 

1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού 
Tα μανταρίνια είναι το φρούτο της εποχής και πώς θα μπορούσε να μην τιμηθεί σε μια γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στη γεύση και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους;  Γι' αυτό και την Κυριακή 18 Μαρτίου  πάμε στον χωριό Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού, για να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε.
Συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών διοργανώνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου το 1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού στο χωριό Διερώνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αγορά με παραδοσιακά εδέσματα καθώς και δωρεάν ζιβανία μανταρινιού και πολλά μανταρίνια για καλωσόρισμα. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00-18.00. 
> Κυριακή 18 Μαρτίου, Διερώνα, επαρχία Λεμεσού, 11.00-18.00. 

 

13η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς
Το χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου. Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς. Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Στο Λιμνάτη, δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλιές, δίνουν την άνοιξη ένα πανέμορφο χρώμα στο τοπίο του χωριού, που το κάνουν απίστευτα γοητευτικό. Γοητευτικό είναι επίσης το τοπίο και κατά την περίοδο της συγκομιδής των αμυγδάλων.
Το Σύμπλεγμα των χωριών Κουρή και Ξυλούρικου ετοιμάζεται και φέτος για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τη 13η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου από τις 11:00-16:00 π.μ στην Κοινότητα Λιμνάτη Λεμεσού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει εργαστήρι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής για παιδιά, χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα "Διπλογέφυρο" Τριμίκλινης - "Ζήδρος" Πολεμιδιών, παρουσίαση από μαθητές Περιφερειακών Δημοτικών Σχολείων Τριμίκλινης και Απαισιάς, κυπριακή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, διαγωνισμό Τσιατιστών (ελεύθερη συμμετοχή) και ζωντανή μουσική και τραγούδια από το τριμελές μουσικό σχήμα "εξ αδιαιρέτου". Στο καλωσόρισμα θα προσφέρεται ζιβανία, σουτζούκος, σουμάδα και παραδοσιακά εδέσματα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παρασκευής Γλυκού Αμυγδάλου, Χαλουμιού και χωριάτικου ψωμιού, τα οποία θα προσφερθούν στο κοινό δωρεάν, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα παραδοσιακών επαγγελμάτων και θα γίνεται πώληση παραδοσιακών προϊόντων.
> Κυριακή 4 Μαρτίου, Λιμνάτης, επ. Λεμεσού, 11.00-16.00. Πληροφορίες: 99-687265, 99-585609, 25-432922.

 

 The Mind, Body & Spirit Festival 2018
Υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να καλωσορίσουμε την Άνοιξη παρά με το επικείμενο The Mind, Body & Spirit Festival 2018, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 & 18 Μαρτίου στο St. Raphael Resort στη Λεμεσό; Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 15 χρόνια, έτσι και φέτος η έκθεση αυτή έρχεται για να "συστήσει" νέες εμπειρίες και μοναδικές στιγμές. Φέτος, λόγω του ετήσιου Μαραθωνίου Λεμεσού οι ώρες του Φεστιβάλ θα είναι από τις 10:30 μέχρι τις 20:30 το Σάββατο και από 12:30 μέχρι τις 20:30 τη Κυριακή. Το MBS Festival είναι μια μεγάλη ευκαιρία με το στόχο να έχουν όλοι εμπειρίες και να συμμετάσχουν στις δωρεάν τάξεις, ομιλίες και εργαστήρια όπως επίσης να παρευρεθούν στην έκθεση που έχουμε μαζέψει απ' όλη τη Κύπρο και το εξωτερικό και να βρουν φυσικά, υγιεινά, χειροποίητα και εναλλακτικά προϊόντα!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ
> Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, St. Raphael Resort, Λεμεσός.

 


Animafest Cyprus- Junior Edition
Για πρώτη φορά φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου φέρνει την παιδική του εκδοχή, την Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη της τέχνης του animation στον τόπο μας. Το Animafest Cyprus- Junior Edition θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στη Λευκωσία και απευθύνεται σε παιδιά από την προδημοτική μέχρι και επαγγελματίες, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και γονείς, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην τέχνη του animation. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει επιλεγμένα έργα του παιδικού σινεμά animation από ανεξάρτητους δημιουργούς και studio από όλο τον κόσμο, καθώς και έργα Κυπρίων δημιουργών. Αυτή η νέα έκδοση του Φεστιβάλ Animation Κύπρου θα πλαισιώνεται από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και εξειδικευμένα masterclass σε νέες τεχνολογίες. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός oργανισμός 'Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου' με τη στήριξη της ASIFA, του Διεθνούς Οργανισμού για το animation, που συνδέεται με την UNESCO. Επίσημος χορηγός είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.
> Τετάρτη 14-Σάββατο 17 Μαρτίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. animafest.com.cy.

 

 

2ο Ετήσιο Φεστιβάλ βότανα και Γαϊδουράκια
Το φεστιβάλ που σνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι από το Bοτανικό Πάρκο Cyherbia (στο αυγόρου) και το Golden Donkeys Farm (στη Σκαρίνου) επιστρέφει και φέτος. Το 2ο Φεστιβάλ Βότανα & Γαϊδουράκια θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου στο χώρο του Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου. Όπως και πέρσι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν τσάγια με βότανα, γάλα γαϊδούρας, κοκτέιλ με βότανα, κρασί, αρτοσκευάσματα με βότανα και πολλές παραδοσιακές λιχουδιές. Θα υπάρχει επίσης έκθεση βοτάνων και προϊόντων από ελιά, αμυγδαλιά, χαρουπιά, σταφύλι και μέλι. 
> Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Μαρτίου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close