Cine News , Κινηματογράφος

Κάνουμε προβλέψεις για τα Oscars

And the Oscar goes...Ποιοι είναι οι φετινοί βασικοί διεκδικητές και ποια τα ρεκόρ και τα περίεργα των φετινών υποψηφιοτήτων;

Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018

Η 90ή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο Dolby Theater του Λος Άντζελες. Ποιοι είναι οι φετινοί βασικοί διεκδικητές και ποια τα ρεκόρ και τα περίεργα των φετινών υποψηφιοτήτων;

Τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι χωρίς αμφιβολία ο σημαντικότερος κινηματογραφικός θεσμός του κόσμου, αφού υπολογίζεται ότι τα παρακολουθούν κάθε χρόνο ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι. Μια βραδιά γεμάτη μαγεία και λάμψη, όπου τα διασημότερα ονόματα του Χόλιγουντ εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί φορώντας haute couture δημιουργίες και πανάκριβα κοσμήματα, που έχουν εξασφαλίσει από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του πλανήτη. Φυσικά, ο απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς είναι ένας και μοναδικός.

Το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι! Όλοι επιθυμούν ένα βραβείο Όσκαρ, γιατί πολύ απλά, εκτός από το καλλιτεχνικό κύρος που προσδίδει, εκτοξεύει το κασέ όλων όσοι το κερδίσουν στα ύψη. Σύμφωνα με το CBS, οι νικητές της Καλύτερης Ταινίας αυξάνουν κατά 14 εκ. δολάρια το καθαρό κέρδος στα έσοδα του box office μετά τη νίκη τους, ενώ οι ατζέντηδες υπολογίζουν ότι οι πελάτες τους θα αυξήσουν το κασέ τους για την επόμενη ταινία περίπου κατά 20%.

Όσκαρ 90 ετών
Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα έχει γιορτινή διάθεση, αφού συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού! Τα Όσκαρ 2018, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Dolby Theater του Λος Άντζελες με οικοδεσπότη για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον γνωστό παρουσιαστή και κωμικό Jimmy Kimmel.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές
Η δραματική ταινία φαντασίας 'The Shape of Water' του Guillermo del Toro ηγείται των υποψηφιοτήτων διεκδικώντας 13 χρυσά αγαλματάκια ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Ακολουθεί το πολεμικό δράμα 'Dunkirk' του Christopher Nolan με 8 υποψηφιότητες, το (μεγάλο φαβορί;) 'Τhree Billboards Outside Ebbing, Missouri' του Martin McDonagh με 7 υποψηφιότητες, οι ταινίες 'Darkest Hour' και 'Phantom Thread' με 6, τα 'Blade Runner 2049' και 'Lady Bird' είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες, ενώ 4 βραβεία διεκδικούν οι ταινίες 'Call me by Your Name', 'Get Out', 'Mudbound' και 'Star Wars: The Last Jedi'.



Τα μεγάλα φαβορί
Το 'The Shape of Water' και το 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' θα κονταροχτυπηθούν φέτος για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να φύγει με το μεγάλο βραβείο από την αίθουσα.

Σε ό,τι αφορά τα βραβεία ερμηνείας, εκεί τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο Gary Oldman ως Winston Churchill ('Darkest Hour') αναμένεται να πάρει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, η Frances
McDormand έχει ήδη στο... τσεπάκι της το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', όπως και ο συμπρωταγωνιστής της, Sam Rockwell, το Β' Ανδρικού Ρόλου, ενώ βέβαιη θεωρείται και η επικράτηση της Alisson Janney ('I, Tonya') στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου.

Μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας είναι ο Guillermo del Toro ('The Shape of Water') και το 'Coco' για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

 


Τα φετινά ρεκόρ και τα... περίεργα



Ο Christopher Plummer ('All the Money in the World') σε ηλικία 88 ετών, είναι γηραιότερος ηθοποιός, που λαμβάνει υποψηφιότητα για Όσκαρ. Αν και κατέχει ήδη το ρεκόρ υποψηφιοτήτων, η Meryl Streep απέσπασε την 21ή υποψηφιότητά της για την ερμηνεία της στο 'The Post' του Steven Spielberg, αυξάνοντας το προβάδισμά της!

Μετά τις Katheryn Bigelow, Sofia Coppola, Lina Wertmuller και Jane Campion, η Greta Gerwig έγινε η πέμπτη γυναίκα που διεκδικεί το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το 'Lady Bird'.

Ο συνθέτης John Williams έχει συνολικά χρισθεί υποψήφιος για το βραβείο 51 φορές, αριθμός που τον κατατάσσει πρώτο στη σχετική λίστα των ζώντων και δεύτερο πίσω από τον Walt Disney.

Για τους Denzel Washington ('Roman J. Israel, Esq.'), Meryl Streep ('The Post') και Octavia Spencer ('The Shape of Water') είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είναι υποψήφιοι, μετά τις περσινές υποψηφιότητές τους για τα 'Fences', 'Florence Foster Jenkins' και 'Hidden Figures' αντίστοιχα.

Τέλος, ο Yance Ford έγινε ο πρώτος trans άντρας που κερδίζει υποψηφιότητα για Όσκαρ (για το ντοκιμαντέρ 'Strong Island'), ο Kobe Bryant είναι ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που διεκδικεί ένα χρυσό αγαλματάκι, η Agns Varda και ο James Ivory είναι οι γηραιότεροι υποψήφιοι (90 χρονών), ενώ όλες οι υποψήφιες φέτος στον Β' Γυναικείο Ρόλο είναι άνω των 40 ετών!

Η τελετή απονομής των 90ών βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κ 4 Μαρ (ξημερώματα Δ για εμάς) στο Dolby Theater του Λος Άντζελες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close