Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Happy Sundays: Πάφος μεριά

Εδώ θα περάσεις υπέροχα!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013

Risto la Piazza

Εστιατόριο

 

Η Πάφος κρύβει πολλές ομορφιές. Όχι μόνο φυσικές ή πολιτισμικές, αλλά και γαστρονομικές. Από τα παραδοσιακά προϊόντα της και την αυθεντική κουζίνα της, μέχρι τις γκουρμέ διεθνείς προτάσεις της. Ένα εστιατόριο που στέκεται δίπλα στην ιστορική ομορφιά αυτής της πόλης και κουβαλά όλη την αιώνια εφηβεία του θεού Διόνυσου (θεού του κρασιού, του κεφιού και της χαράς), είναι και το ‘Risto la Piazza’. Αυτό το ιταλικό εστιατόριο που σε ταξιδεύει στις πιο λεπτές γεύσεις της ιταλικής κουλτούρας και τις μεγαλύτερες αξίες της οινογνωσίας, βρίσκεται δίπλα στο μεσαιωνικό κάστρο, στο λιμανάκι της Κάτω Παφου. Πρόκειται για ένα κλασάτο μέρος που εξελίσσεται συνεχώς και εξυμνεί όχι μόνο την ιταλική γεύση αλλά την επιδεξιότητα των Κυπρίων σεφ στην ποιοτική γαστρονομία και τη γνώση των Κυπρίων σομελιέρ στο πεδίο της επιλεγμένης οινοποσίας. Έχει πάρει μέχρι στιγμής αρκετά βραβεία στα Check In Eating Awards για την καλύτερη κάβα του, η οποία διαθέτει κρασιά που συνδυάζονται απόλυτα με την προσεγμένη κουζίνα του. Τα πάντα σ’ αυτό το μέρος είναι σπιτικά, φτιαγμένα με τα πιο αυθεντικά και αγνά υλικά και σερβίρονται με μπόλικο μεράκι και αγάπη σε κάθε επισκέπτη του. Φέτος, μάλιστα, έχει προεκτείνει τον εξωτερικό του χώρο πάνω στο γραφικό πεζόδρομο δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο, περιποιημένο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Πρόσθεσε επίσης καινούργιες προτάσεις στο μενού του, που επιτρέπουν στον καθένα να μπορεί να απολαμβάνει διάφορα εδέσματα, χωρίς να χρειαστεί να τα ακριβοπληρώσει. Το ‘Risto la Piazza’ είναι ένα εστιατόριο που απευθύνεται πραγματικά σε όλους!  

 

Πάντα την Κυριακή: Δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος για να ευχαριστηθείς ποιοτική ιταλική κουζίνα και εξαιρετικό κρασί τις Κυριακές σου δίπλα στο κάστρο και μέσα στον παλμό της Κάτω Πάφου.

Για τα παιδιά: Υπάρχουν φρέσκες πίτσες της ώρας και ολόφρεσκες πάστες, που φτιάχνουν οι ίδιοι στην κουζίνα τους.

Και άλλα. Το 90% των ζυμαρικών είναι home made και το υπόλοιπο 10% εισαγωγή από την Ιταλία. Εισάγουν δύο φορές την εβδομάδα από Ελλάδα και Βόρεια Ευρώπη φρέσκα θαλασσινά όπως γαρίδες, καραβίδες, μύδια, χτένια, βόγκολες, γυαλιστερές, τόνο, σολομό και άλλα.

 

Nice Price: Φραπές €3, γλυκό και κουμανταρία €10, μακαρονάδα ή πίτσα με ένα ποτήρι κρασί €15, ένα μπουκάλι κρασί με ποικιλία αλλαντικών, τυριών και φρούτων €20.

Το ήξερες αυτό; Οι καινούργιες προτάσεις στο μενού σού δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνεις το κρασί σου με διάφορα τσιμπήματα, τον καφέ ή το γλυκό σου με λίγα χρήματα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Μυστικό: Υπάρχει ειδικό άτομο στην κουζίνα που φτιάχνει μόνο ψωμί, τη ζύμη της πίτσας, τις πίτσες και τα γλυκά.

(26819921) Αλκμήνης 11-12 Κάτω Πάφος, Δ-Κ 09.00-24.00.

 

 

 

Meat Academy

Εστιατόριο

Ο ναός της κρεατοφαγίας άνοιξε στη λατρεμένη και ιστορική Πάφο, αφού το παλιό ‘Meating Place’ αποφάσισε να μετατραπεί σ’ ένα διαφορετικό meeting place, που θα ικανοποιεί τους λάτρεις του καλοψημένου κρέατος και θα διδάσκει στους υπόλοιπους πώς να μαγειρέψουν σωστά το κρέας. Αυτή η σύγχρονη ‘Ακαδημία Κρέατος’ λοιπόν, στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον με ζωηρά χρώματα και σύγχρονη επίπλωση που σε ‘γαργαλά’  γαστρονομικά, πριν αρχίσεις ακόμα να κοιτάζεις το μενού. Πρόκειται για ένα casual αλλά πολύ περιποιημένο dinner, που έχει ως φιλοσοφία του να σερβίρει για όλη την οικογένεια, ως επί το πλείστον, κρέας στα κάρβουνα, κυπριακής και διεθνούς κουζίνας, σε πολύ προσιτές τιμές. Εδώ μπορείς να παραγγείλεις το κοκτέιλ σου, την μπίρα σου, το ποτό σου ή οποιοδήποτε ρόφημα ζητά η ψυχή σου και να το συνοδεύσεις  είτε με ορεκτικό είτε με κυρίως πιάτο, είτε με τσιμπήματα. Το ‘Meat Academy’ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα platters του, διότι μία ομάδα ανθρώπων μπορεί να χορτάσει καλά ξοδεύοντας λίγα χρήματα και δοκιμάζοντας, παράλληλα, μία ποικιλία από τις λιχουδιές του. Θα ανακαλύψεις, για παράδειγμα, κυπριακή πιατέλα με διάφορα κυπριακά εδέσματα, ελληνική πιατέλα με ελληνικά τσιμπήματα, surf and turf με θαλασσινά και κρεατικά και την πιατέλα του Ποσειδώνα με διάφορα ψαρικά και θαλασσινά. Κάνε και εσύ λοιπόν ‘εγγραφή’ στη λίστα κρατήσεων τού ‘Meat Academy’ και να είσαι σίγουρος πως θα ‘αποφοιτήσεις’ με άριστα στο μάθημα της κρεατοφαγίας!  

 

Πάντα την Κυριακή: Είναι ένα πολύ family & friendly εστιατόριο με προσιτές τιμές, ανοικτό μεσημέρι και βράδυ, που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει μία φιλόξενη φωλιά τα κυριακάτικα μεσημέρια ή βράδια σου.

Για τα παιδιά: Διαθέτει ένα χαριτωμένο παιδότοπο σε εσωτερικό δωμάτιο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει διάφορα παιχνίδια και έναν ασπροπίνακα που σε ‘παρακινεί να εκφραστείς’.

Και άλλα… Διαθέτει οθόνες για τους φιλάθλους, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικά και άλλα αθλητικά παιχνίδια. 

 

Nice Price: Πιατέλα με διάφορα κρεατικά για 4 άτομα, €30,

Το ήξερες αυτό; Στους τοίχους υπάρχουν posters που αναγράφουν διάφορες μεθόδους ψησίματος και σε πληροφορούν πώς θα ψήσεις το κρέας σου όπως εσύ επιθυμείς.

Μυστικό: Στο τέλος, σερβίρουν γλυκό, free from the house!

(26965285) Ποσειδώνος & Πολυδεύκη γωνία, Κάτω Πάφος. Δ-Κ 12.00-24.00.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close