Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τον Μάρτιο η Λευκωσία έχει φεστιβάλ!

Το 3ο Φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία", επιστρέφει και φέτος στην πρωτεύουσα και προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2018

Θυμάσαι πέρσι τον Απρίλιο που η Λευκωσία είχε βάλει τα Μεσαιωνικά της για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο; Το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πέρσι, για δεύτερη σεζόν, με τίτλο «Μεσαιωνική Λευκωσία», σκοπό είχε να μας υπενθυμίσει τη μεσαιωνική ιστορία της Λευκωσίας.

Με συμπόσιο, διάλεξη, ξεναγήσεις και ένα γκαλά, οι διοργανωτές πέρσι επιδίωξαν να μεταφέρουν για λίγο στο κοινό την ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Λευκωσίας αλλά και να δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το κομμάτι της πόλης.
Το φεστιβάλ που αποτελεί ένα ταξίδι στα χρόνια από τον 11ο μέχρι τον 16ο αιώνα, διοργανώνεται και φέτος, λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 24-28 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ λοιπόν, το Σάββατο 24 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε μια παρέλαση διαφορετική! Με λάβαρα μεσαιωνικών θυρεών και υπόκρουση μουσικής εμπνευσμένης από τον Μεσαίωνα! Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4:00 το απόγευμα από την Πύλη Αμμοχώστου, θα περάσει μπροστά από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας στην Ερμού, και μέσα από την παλιά Λευκωσία θα καταλήξει στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. Εκεί, θα προσφερθεί ένα δροσιστικό ποτό και θα ακολουθήσει σύντομη συναυλία με μεσαιωνικούς ήχους από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Στροβόλου- Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που θα συνοδεύει και όλη τη διαδρομή, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μιράλη.

Πιο κάτω θα διαβάσεις το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και θα προετοιμαστείς κατάλληλα για ένα ταξίδι στο Μεσαίωνα:

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close