Cine News , Κινηματογράφος

Όσκαρ 2018: Οι τελικές προβλέψεις μας για τους μεγάλους νικητές!

Tα φαβορίκαιοιπιθανέςανατροπές,λίγεςώρεςπριντηλαμπερήβραδιά!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2018

Φώτα, κάμερες, επώνυμοι σταρ, κομψά tuxedos, πανάκριβα κοσμήματα και εντυπωσιακές δημιουργίες υψηλής ραπτικής...

Απόψε, τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater του Λος Άντζελες, όπου θα πραγματοποιηθεί η 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το γνωστό κωμικό, Jimmy Kimmel.

Αν και ο μέγιστος αριθμός είναι δέκα, εντούτοις και φέτος εννέα φιλμ διεκδικούν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι της Καλύτερης Ταινίας. Προκείται για τα εξής: Call Me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water και Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Λίγες ώρες πριν τη λαμπερή τελετή, το Check In κάνει τις δικές του προβλέψεις για τους μεγάλους νικητές στις 5 σημαντικότερες κατηγορίες, αλλά και τις πιθανές ανατροπές που μπορεί να συμβούν, ενώ παράλληλα δίνει τα δικά του χρυσά αγαλματάκια!

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Christopher Nolan (Dunkirk), Jordan Peele (Get Out), Greta Gerwig (Lady Bird), Paul Thomas Anderson (Phantom Thread), Guillermo del Toro (The Shape of Water)

AND THE OSCAR GOES: Μετά τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το SAG, το BAFTA και τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, ο Μεξικανός σκηνοθέτης Guillermo del Toro, όπως όλα δείχνουν θα πάρει και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το 'The Shape of Water'.

EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Με τις γυναίκες να βρίσκονται στο επίκεντρο και το κίνημα Time's Up που υποστηρίζει τα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλάζοντας φέτος την εικόνα του red carpet στα Golden Globes και στα βραβεία BAFTA, η Greta Gerwig θα μπορούσε να βρεθεί στο βάθρο του νικητή. Μάλιστα, να σημειώσουμε ότι είναι μόλις η 5 γυναίκα που διεκδικεί το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού. Επίσης ο Christopher Nolan έκανε για ακόμα μια φορά εξαιρετική δουλειά με το 'Dunkirk'.

TIME OUT AWARD: Το βραβείο του Check In πάει στον Guillermo del Toro. Ο μεγάλος 'παραμυθάς', δημιούργησε μια εναλλακτική και αλλόκοτη ιστορία αγάπης, που δεν μπορεί παρά να σε παρασύρει στην παράξενη μαγεία της. Το 'The Shape of Water' δεν είναι μόνο ένα σουρεάλ love story, είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, με τα 'φρικιά', τα 'outsiders' της κοινωνίας, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Mary J. Blige (Mudbound), Allison Janney (I, Tonya), Lesley Manville (Phantom Thread), Laurie Metcalf (Lady Bird), Octavia Spencer (The Shape of Water)

AND THE OSCAR GOES: Αδιαμφισβήτητα στην Allison Janney. Η ταλαντούχα ηθοποιός κλέβει τις εντυπώσεις στο 'I, Tonya' στο ρόλο μιας καθόλου στοργικής μητέρας και εδώ που τα λέμε το δικαιούται για όλους τους πολύπλευρους ρόλους που έχει υποδυθεί όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Στο ρόλο επίσης μιας αυστηρής και ιδιόρρυθμης μητέρας, η Laurie Metcalf ξεχωρίζει με την ερμηνεία της και γίνεται ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των φετινών οσκαρικών ταινιών.

TIME OUT AWARD: Στην Allison Janney, για το 'I, Tonya'.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Β' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Willem Dafoe (The Florida Project), Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Richard Jenkins (The Shape of Water), Christopher Plummer (All the Money in the World), Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

AND THE OSCAR GOES: H χημεία του Sam Rockwell με την Frances McDormand στο 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' είναι απλά εκρηκτική! Στην ταινία υποδύεται έναν αντιπαθητικό ρατσιστή μαμάκια αστυνομικό, χαμηλής νοημοσύνης και τον υποδύεται... πολύ, πολύ καλά!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Πολλοί θεωρούν μεγάλη αδικία που δεν θα πάρει το Όσκαρ ο υπερβολικά ταλαντούχος Willem Dafoe, αλλά η πολυσχιδής ερμηνεία του Sam Rockwell είναι αξεπέραστη.

TIME OUT AWARD: Μα φυσικά στον Sam Rockwell.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Sally Hawkins (The Shape of Water), Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Margot Robbie (I, Tonya), Saoirse Ronan (Lady Bird), Meryl Streep (The Post)

ΑND THE OSCAR GOES: Αναντίλεκτα η Frances McDormand μας χάρισε την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς και δικαίως αξίζει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, που το έχει σίγουρο στο τσεπάκι. Στο 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', υποδύεται μία υπερβολικά δυναμική και αθυρόστομη (αλλά συνάμα εύθραυστη και βαθιά πληγωμένη γυναίκα) που έχει χάσει την κόρη της με βίαιο τρόπο και αποζητά δικαίωση. 20 χρόνια μετά το 'Fargo', η McDormand ετοιμάζεται να πάρει το δεύτερό της χρυσό αγαλματάκι και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Τόσο η Saoirse Ronan για το 'Lady Bird', όσο και η Sally Hawkins για το 'The Shape of Water', έχουν δώσει εξίσου καλές ερμηνείες φέτος.

TIME OUT AWARD: Χωρίς καμία συζήτηση στην Frances McDormand!

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Timothée Chalamet (Call Me by Your Name), Daniel Day-Lewis (Phantom Thread), Daniel Kaluuya (Get Out), Gary Oldman (Darkest Hour), Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

AND THE OSCAR GOES: Ο Gary Oldman, ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, υποδύεται με μεγάλη μαεστρία τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Winston Churchill και μας χαρίζει αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς. Ο Βρετανός ηθοποιός, σαρώνει όλα τα κινηματογραφικά βραβεία στο διάβα του (Χρυσές Σφαίρες, Critics' Choice Awards) και -εκτός μεγάλου απροόπτου- θα φύγει με το Όσκαρ Α' Ανδρικού από το Dolby Theater.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Είναι το πιο χαριτωμένο και δημοφιλές πρόσωπο των φετινών βραβείων. Και εμείς όμως αγαπάμε τον Timothée Chalamet και πιστεύουμε ότι μελλοντικά θα μας δείξει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα. Στο 'Call me by your name' είδαμε ένα μεγάλο κινηματογραφικό αστέρι να γεννιέται!

TIME OUT AWARD: Sorry 'Mr. Churchill', αλλά ο Timothée Chalamet μας συνεπήρε με την δροσερή ερμηνεία του...

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ: Call Me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

AND THE OSCAR GOES: Όπως πέρυσι με το 'La La Land' και το 'Moonlight', έτσι και φέτος το 'The Shape of Water' και το 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' θα 'κονταροχτυπηθούν' για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες, αν και το φιλμ του Guillermo del Toro έχει αποσπάσει τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 13). Πραγματικά οι πιθανότητες φέτος είναι 50-50.

ENAΛΛΑΚΤΙΚΑ: O Ιταλός δηµιουργός Luca Guadagnino, καθηλώνει µε τις εικόνες του, επιστρέφει µε µία αισθησιακή και υπερβατική ιστορία για τον πρώτο έρωτα, βασισµένη στο γνωστό µυθιστόρηµα του André Aciman σε διασκευή που προέκυψε από τη συνεργασία του σκηνοθέτη µε τον σπουδαίο James Ivory. Με φόντο τη λάγνα, λουσµένη στο φως καλοκαιρινή ιταλική εξοχή και πρωταγωνιστές µε ακαριαία χηµεία, τους εξαιρετικούς Armie Hammer) και Timothée Chalamet το 'Call me by your name' εκφράζει µε οικουµενική ευαισθησία και αφοπλιστική τρυφερότητα την ιδέα του να αφήνεσαι στον έρωτα και στην οµορφιά της ζωής, ακόµα κι αν αυτό σηµαίνει να πονάς. 

TIME OUT AWARD: Στο 'Three Billboards Outside Ebbing Missouri' γιατί συνολικά μας κέρδισε περισσότερο, ειδικά σε επίπεδο ερμηνειών.

 

Info: Η τελετή απονομής των 90ων βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας για εμάς) στο Dolby Theater του Λος Άντζελες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close