Cine News , Κινηματογράφος

Οι 5 εντυπωσιακές μεταμορφώσεις του Γκάρι Όλντμαν

Ο Γκάρι Όλντμαν "μεταμορφώθηκε" ως ο ιστορικός πρωθυπουργός της Μεγάλης ΒρετανίαςΟυίνστον Τσόρτσιλ για την ταινία "Darkest Hour" και κέρδισε χθες το πρώτο του Όσκαρ

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2018

Για τις ανάγκες του ρόλου που του χάρισε πρόσφατα τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωταγωνιστή σε δράμα και χθες βράδυ το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Darkest Hour" επιβεβαιόνοντας τη δυναμική του ως ένα από τα επικρατέστερα φαβορί για τα Όσκαρ, ο Όλντμαν πέρασε συνολικά πάνω από 200 ώρες στο μακιγιάζ.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο διάσημος ηθοποιός μεταμορφώνεται εξολοκλήρου για την ενσάρκωση ενός χαρακτήρα. Ακολουθούν οι τέσσερις αξέχαστες περιπτώσεις που ο Γκάρι Όλντμαν έγινε πραγματικά αγνώριστος.

Σιντ και Νάνσι (1986)

Για το ρόλο που τον ανέδειξε και βρίσκεται στις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, χρωστά πολλά στο σκηνοθέτη Άλεξ Κοξ ο οποίος είδε σε αυτόν την αυθάδεια του μπασίστα των Sex Pistols Σιντ Βίσιους και τον επέλεξε για πρωταγωνιστή. Μαζί με την Κλόι Γουέμπ ως το έτερο ήμισυ του Βίσιους, Νάνσι Σπάνγκεν, ενσάρκωσαν το απόλυτο πανκ ζευγάρι που έζησε ένα μοιραίο αυτοκαταστροφικό έρωτα.

Δράκουλας (1992)

Στα έμπειρα χέρια του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Όλντμαν μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά στο μυθικό απέθαντο κόμη. Με πηγή έμπνευσης το κλασικό έργο του Μπραμ Στόκερ, η ταινία αναπαριστά με σέξι τρόπο το σκοτεινό και ρομαντικό κόσμο του συγγραφέα, στον οποίο ο Δράκουλας ερωτεύεται παράφορα μία θνητή (Γουινόνα Ράιντερ).

Το Πέμπτο Στοιχείο (1997)

Ως διαβολικός Ζαν Μπατίστ Ζοργκ στο μεγαλεπήβολο sci-fi έπος του Λικ Μπεσόν («Λεόν», «Lucy»), ο Όλντμαν «λάνσαρε» ένα αξέχαστο φουτουριστικό κούρεμα αλλά και έναν ακόμα εξωφρενικό χαρακτήρα με πολύ κακές προθέσεις.

Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (2011)

Η πρώτη οσκαρική υποψηφιότητα για το Βρετανό ηθοποιό ήρθε στο ρόλο του ως ένας παλαιάς κοπής κατάσκοπος στα ‘70s που αναζητά μανιωδώς ένα σοβιετικό διπλό πράκτορα που έχει παρεισφρήσει στην ομάδα του, στην αγωνιώδη ταινία του Τόμας Άλφρεντσον.

Η πιο Σκοτεινή Ώρα (2018)

Πρώτη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και νίκη, δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ και νίκη χθες βράδυ με τον Όλντμαν να βρίσκεται σε ανεπανάληπτη φόρμα ως Ουίνστον Τσόρτσιλ. Καθημερινά επί 5.5 ώρες, όσες δηλαδή χρειάζονταν για την ολική μεταμόρφωσή του, «έμπαινε τα παπούτσια» του πολιτικού ο οποίος χρειάστηκε τη στιγμή που βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού να διασώσει 300.000 στρατιώτες από την Δουνκέρκη και να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς πολιτικούς του αντιπάλους. Η ευχέριά του να σκαρφίζεται ασυναγώνιστες ατάκες («Κυρία μου, μπορεί τώρα να είμαι μεθυσμένος, το πρωί όμως θα 'μαι νηφάλιος και εσείς ακόμα άσχημη.»), ανταγωνίζεται μόνο την αμίμητη ικανότητά του να υπογράφει ψυχωμένους λόγους που ενέπνεαν ολόκληρα έθνη. Ο ίδιος ο Όλντμαν έχει δηλώσει πως ανυπομονούσε να εκφέρει τα λόγια του Τσόρτσιλ που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία, και τα καταφέρνει με μια εντυπωσιακή ομοιότητα.

Με πληροφορίες από το Αθηνόραμα 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close