Guide , Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο Boutique Hotel στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2018

Το πρώτο ξενοδοχείο με το σήμα "Boutique hotel" στην Ελλάδα έλαβε πριν από λίγες ημέρες πιστοποίηση.

Πρόκειται για το 5 αστέρων ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 43 δωματίων/διαμερισμάτων.

Κι αυτή η διαφορά φαίνεται στο …. βιογραφικό του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου διαβάζουμε ότι «Με σεβασμό και εκτίμηση της πλούσιας ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, το Santo Maris Oia είναι χτισμένο με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον που το περιβάλλει ενώ όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οικολογικά και μέρος της φημισμένης κυκλαδίτικης τέχνης και αρχιτεκτονικής».

Στο βραχύ χρονικό διάστημα, στο οποίο έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, καταγράφεται ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία για την ένταξή τους στο σήμα «Boutique hotel». 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύντομα αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boutique-hotel.gr του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός, χαιρετίζοντας το πρώτο ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε ως Boutique hotel, τόνισε ότι «η νέα πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. στοχεύει στην ανάδειξη του πρωτοποριακού σχεδιασμού και των καινοτόμων υπηρεσιών φιλοξενίας στη χώρα».

Σκοπός είναι το Σήμα «Boutique hotel» να αποτελέσει τη σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας μας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής στους επισκέπτες τους.

Να σημειωθεί τέλος, ότι τα ενταγμένα καταλύματα στο Σήμα Boutique hotel απολαμβάνουν οφέλη όπως η επίσημη ενσωμάτωση του όρου Boutique hotel στο διακριτικό τους τίτλο, και η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close