5 May 2018
Things to do με το παιδί , Things to Do

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στα παιδιά έρχεται στη Λευκωσία

Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν το βιβλίο!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2018

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στα παιδιά, στη σοφία και τη δημιουργικότητα που κρύβουν θα πραγματοποιηθεί αυτόν το μήνα στο νησί μας και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ι LOVE GRAPHIC.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον Εργαστήριο για παιδιά με την μέθοδο του Stop Motion, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου και της ιστοσελίδας Ι LOVE GRAPHIC.

Τίτλος του: ΑΥΑ - Προσεγγίζοντας το ξένο μέσα από μια διδακτική εφαρμογή οπτικοακουστικού γραμματισμού με την αξιοποίηση της τεχνικής ''STOP ANIMATION".

Σκοπός του Εργαστηρίου
Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου ΑΥΑ ως εργαλείου για την επεξεργασία θεμάτων σχετικών με την ενίσχυση της ενσυναίσθησης για τους πρόσφυγες και την προώθηση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου τα παιδιά θα γνωρίσουν το βιβλίο και θα έχουν την ευκαιρία, μέσω της τεχνικής ''STOP MOTION ANIMATION'', να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές χρήσης του οπτικοακουστικού μέσου αποκωδικοποιώντας και παράγοντας μηνύματα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και την ανθρωπιστική κρίση στο πλαίσιο της καλλιέργειας των κοινωνικών δεξιοτήτων, της ενσυναίσθησης και του διαπολιτισμικού σεβασμού.

Καθοδηγητές
Ζαχαριάδου Μάρλεν Κοραλία - Χρίστου Δώρα - Γούμενος Αλέξης (εκπαιδευτικοί, Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Μιχάλης Κακογιάννης).

Μέλη της ομάδας που σχεδίασαν, συντόνισαν και υλοποίησαν το έργο ΑΥΑ σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

Δήμητρα Εγγλέζου (Λέκτορας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

INFO:
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99537687.

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close