Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2018

Το δεύτερο σαββαοκύριακο του Μάρτη είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

«Σαλόνι ανοιχτό» στις Αποθήκες του ΘΟΚ
Δύο σκηνοθέτες συναντάνε πέντε ηθοποιούς σε μια άδεια σκηνή. Για είκοσι μέρες.
Ο καθένας συνοδεύει τον προσωπικό του δολοφόνο. Υπάρχει ένα τέλος; Το πρόγραμμα το σαλόνι των ξένων στο ΘΟΚ, στην ενότητα «σαλόνι ανοιχτό» φιλοξενεί δύο γενναίους σκηνοθέτες, την Άννα Φωτιάδου και τον Λέανδρο Ταλιώτη, που αναλαμβάνουν το ρίσκο, να δημιουργήσουν και να υπογράψουν από κοινού μία θεατρική παράσταση, έχοντας στη διάθεσή τους τη μόνιμη ομάδα συντελεστών για μόνο είκοσι πρόβες. Επί σκηνής θα δούμε τους Βασιλική Κυπραίου, Γιώργο Κυριάκου, Παναγιώτη Μπρατάκο, Τζωρτζίνα Τάτση και Παναγιώτη Τοφή για τέσσερις μόνο παραστάσεις.
> Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Μαρτίου, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

 

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Οι απαντήσεις δίνονται στη διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!» που παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
> Παρασκευή 13 Οκτωβρίου- Κυριακή 1 Απριλίου, Expo Cyprus, Λευκωσία, 10.00-19.00. Εισιτήριο €10/€5 (σχολεία). Πληροφορίες 70000723/www.planetneedsyou.com.


 

 
Η Αθηνά Αντωνιάδου στο Μουσείο Ζαμπέλα
Οι συνεχείς μετακομίσεις της  Αθηνάς Αντωνιάδου σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο της προσδίδουν τον χαρακτηρισμό της καλλιτέχνη-νομά. Η εγκατάσταση της σε πολλά διαφορετικά στούντιο καθόριζε την εξέλιξη της καλλιτεχνικής της πρακτικής. Στην τωρινή της έκθεση η Αθηνά μετακομίζει από το στούντιο της στην Κύπρο, στον δημόσιο εκθεσιακό χώρο του μουσείου Ζαμπέλα. Το νέο έργο της Αντωνιάδου δομείται μέσα από την ίδια την ‘μετακόμιση’ και την εγκατάσταση στον χώρο. Το έργο ξεκινά από τη φωτογραφική καταγραφή της μετακόμισης από τον ένα χώρο στον άλλο. Η έκθεση με τίτλο «Και έτσι ότι έχει απομείνει από το ρόδο» επικαλείται την έννοια του χώρου του καλλιτέχνη: ο προσωπικός χώρος, το στούντιο, μεταφέρεται στον μουσειακό χώρο και το ιδιωτικό μετατρέπεται έτσι σε κοινό χώρο. Ο θεατής καλείται να παρατηρήσει τη σχέση μεταξύ καλλιτέχνη-χώρου. Την έκθεση επιμελούνται η Δρ. Μόνικα Ασημένου και Μαρίνα Χριστοδουλίδου σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Βασιλειάδη.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, Μουσείο Ζαμπέλα, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Πληρ. 22456098. Μέχρι 14/4.



Φωτογραφία και μνήμη στο korai
Στην έκθεση «The Youth is Starting to Change», ο Jimmy Ruf μετουσιώνει στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος της Κύπρου, στο παρόν, ως προβληματισμό για το μέλλον. Αντιμετωπίζει το κοινό με εικόνες ψυχής, που παρασύρονται στα αρχεία της ιστορίας. Τοποθετεί πρόσωπο με πρόσωπο, το παρελθόν με το παρόν. Αυτό το παρόν που παρουσιάζεται, γίνεται παρελθόν και ενσαρκώνεται σε φωτογραφικά πορτρέτα και σε αντικείμενα που ο καλλιτέχνης βρήκε. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στην έκθεση είναι αντικείμενα μιας προ-ψηφιακής εποχής. Είναι μέρος ενός αρχείου φωτογραφιών που ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει εδώ και χρόνια από τις αγορές, τα καταστήματα με είδη χαμηλής τιμής και τις διαδικτυακές αγορές. Κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες έχει, σε κάποια στιγμή του πρόσφατου παρελθόντος, απορριφθεί από τον αρχικό της ιδιοκτήτη. Η έννοια της «εγκατάλειψης» των φωτογραφικών εικόνων και των προσωπικών ιστοριών που αντιπροσωπεύουν, ενισχύει τη σχέση της φωτογραφίας με τη μνήμη, τη μελαγχολία και την απώλεια.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, korai project space, Λευκωσία. Μέχρι 31/3. 


 
Τρεις μέρες Graphic Stories Cyprus
Το 4ο κατά σειρά Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ανοίγει τις πύλες από σήμερα ως τις 11 Μαρτίου. Οι διαλέξεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου μαζί με τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Γραφή, το έναυσμα του Πολιτισμού”, που θα περιλαμβάνει 65 διακριθέντα έργα που προέκυψαν από τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας του Graphic Stories Cyprus, καθώς και έργα γνωστών σχεδιαστών που συμμετέχουν στην έκθεση. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται επίσης τρία εξειδικευμένα εργαστήρια και ένα παιδικό εργαστήρι, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 10-11 Μαρτίου.
> Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαρτίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία. Πληρ. www.graphicstoriescyprus.com.
 

 

Ρεσιτάλ πιάνου του Nikita Mndoyants
Το πρώτο του ρεσιτάλ στην Κύπρο παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης πιανίστας Nikita Mndoyants στο οποίο θα ερμηνεύσει έργα των Μπραμς, Μπετόβεν και Χάιντν, καθώς και μια από τις δικές του συνθέσεις.  Είναι ο πρώτος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου του Κλίβελαντ το 2016. Έχει εμφανισθεί στις μεγαλύτερες αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, και έχει συμπράξει με διεθνούς φήμης ορχήστρες υπό τη διεύθυνση σημαντικών μαέστρων.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22663871.

 

Τα Παιδιά της Γάζας
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το συγκλονιστικό έργο «Τα Παιδιά της Γάζας», μια συρραφή μαρτυριών παιδιών από τη Γάζα, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Αποτελεί το δεύτερο έργο από το αφιέρωμα – τριλογία του θεάτρου ΑντίΛογος με θέμα την προσφυγιά – την Παλαιστίνη και τους πολέμους που ακόμα μένονται στη Μέση ανατολή. Το πρώτο έργο ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ των Κώστα Γάκη και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Οκτώβρης 2017), το δεύτερο «Τα παιδιά της Γάζας» και το τρίτο «Ένας γέρος, μια θάλασσα» της Μαρίας Χρυσάνθου (Νιόβρης 2018), Αληθινές ιστορίες - μαρτυρίες παιδιών από τη Γάζα. Οι μονόλογοι αυτοί προέκυψαν με πρωτοβουλία του ASHTAR Theatre της Παλαιστίνης, από το Νιόβρη 2009 μέχρι τον Απρίλη 2010, όταν μαθητές δεκατριών ως δεκαεπτά ετών στη Γάζα με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις , τις ελπίδες , τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο το Δεκέμβριο 2008 – Ιανουάριο 2009. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του θεάτρου, της δραματοθεραπείας και της αφήγησης παραμυθιών. Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Αλεξία Παπαλαζάρου, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη, Μουσική: Τάσος Ζαχαρίου, Κινησιολογία: Έλενα Χριστοδουλίδου. 
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Κορδάτου, Σάββας Μενοίκου, Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Βαλάντω Χαραλάμπους.
> Παρασκευή, 9 Μαρτίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 99251331 & 99907651. Είσοδος: €12 Κανονικό, €10 Μειωμένο (συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι). 

 

Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μελίνα Κανά
Μαζί στη σκηνή, απλώνουν την πολύτιμη 'πραμάτεια' τους, τους στίχους και τις μουσικές και εναλλάσσουν τον ρεαλισμό με την φαντασία, την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση. Δύο καλλιτέχνες με συγγενικές μουσικές καταβολές και με το ίδιο πάθος για τη μουσική, ενώνονται φέτος σε έναν κοινό στόχο: τα τραγούδια να γίνουν σημείο συνάντησης τόσο για τους ίδιους όσο και για τον κόσμο, που ταξιδεύει με τον ίδιο τρόπο... αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία μέσα από τη μουσική.
> Πέμπτη 8 Μαρτίου, Downtown Live, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99810011.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 25373763.

 

Σερβιτόρα, ένας αυτοαναφορικός μονόλογος
Τι συμβαίνει όταν η Μαργαρίτα Καραπάνου σου έχει καρφωθεί στο μυαλό και στροβιλίζει σαν διαβολάκι μέρα- νύχτα εκεί μέσα, που δεν σ' αφήνει να πάρεις ανάσα; Και τι συμβαίνει όταν ταυτίζεσαι μαζί της, το γκρίζο και το μαύρο της γίνεται δικό σου και σε παρακαλάει να της χαρίσεις τη φωνή σου; Δύο τινά συμβαίνουν: είτε παίρνεις χάπια, είτε γίνεσαι δημιουργικός, παίρνεις χαρτί και στυλό και ξεκινάς το ταξίδι. Έλα όμως που τελικά δεν σ' αφήνει… Η Σερβιτόρα ακούει στο όνομα Μυρτώ Κουγιάλη και η συνοδοιπόρος που την οδήγησε μπροστά σας Μαρίνα Βρόντη…
Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Μαρτίου, The Boys, Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00 και στις 21:30 μέχρι 25 Μαρτίου. Πληρ. 97813004.

 

Μπάμπης Τσέρτος & Ειρήνη Τουμπάκη
Ο Μπάμπης Τσέρτος σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού τραγουδιού - σε ένα πρόγραμμα «Εφ΄όλης της ύλης». Με κορμό το Ρεμπέτικο, μας ταξιδεύει από την προϊστορία του μέχρι και την σημερινή εκδοχή του Λαϊκού Αστικού Τραγουδιού. Με Παραδοσιακά, Σμυρνέικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεώτερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο τραγούδια που αγαπήσαμε.
Συνοδοιπόρος στις Εφ' όλης της ύλης μουσικές βραδιές είναι η Ειρήνη Τουμπάκη με την υπέροχη φωνή της.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία, 22.00. Προπώληση: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS courier (77777040).

 

Σεξ Λεξικόν
10 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πρωταγωνιστούν στην sold out επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν της Αθήνας 'Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα' η οποία θα έρθει για μία παράσταση στην Κύπρο. Μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων και με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα όπου η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει 'ανεξέλεγκτες σεξ-επαφές' και ο άντρας 'πρέπει να αποφεύγει την αυτοϊκανοποίηση για να μην πάθει νευρώσεις'. Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894356 / www.ucy.ac.cy/alumnisys.

 

«Ηλέκτρα η Τρίτη» στο Σατιρικό θέατρο
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην συναισθηματική κωμωδία «Ηλέκτρα η Τρίτη».
Πρόκειται για ένα νέο έργο της ηθοποιού και συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού, γνωστής στο Κυπριακό κοινό για τα σενάρια της στις τηλεοπτικές σειρές «Βίος ανθόσπαρτος» και «Περί ανέμων και υδάτων».
> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαρτίου, Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, Λευκωσία, 20.30 (Κυριακή 18.30). Πληρ. 22421609.
 

 

Μουσική για Τρίο - βιολί, κλαρινέτο και πιάνο
Το δεύτερο κονσέρτο της σειράς συναυλιών 'George Georgiou and Friends concert series' στο Τεχνόπολις 20, θα λάβει χώρα την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 στις 6μμ. Το κονσέρτο με τίτλο "Music for Trio" θα παρουσιάσει έργα των Darius Milhaud, Aram Khatchaturian και Camille Saint - Saens, για βιολί (Lyusi Hovhannessian), κλαρινέτο (Γεώργιος Γεωργίου) και πιάνο (Guy Creen). Η σειρά συναυλιών με τίτλο 'George Georgiou & Friends concert series'έχει ως στόχο να παρουσιάσει υψηλού επιπέδου συναυλίες και masterclasses. Οι συναυλίες έχουν ως βάση τους το Τεχνόπολις 20 και θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2018.
Πρόγραμμα: Darius Milhaud | Suite for Trio, Aram Khachaturian | Trio for violin, clarinet and piano, Camille Saint - Saens | Clarinet Sonata.
> Κυριακή 11 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 18.00. Είσοδος: 10 ευρώ. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

The Lion King
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Μορφή σε συνεργασία με την Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή, παρουσιάζει το μιούζικαλ 'The Lion King' σε ελεύθερη διασκευή στα ελληνικά σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Το γλυκό παραμύθι της Ντίσνεϊ μεταφέρθηκε στο θέατρο μετά την επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του μικρού λιονταριού Σίμπα, που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς, ζωντανεύει για πρώτη φορά σε κυπριακή σκηνή από ένα πολυμελή θίασο ηθοποιών και χορευτών. Παίζουν: Θανάσης Δρακόπουλος, Πέτρος Κονόμου, Κριστιάνα Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Γρηγόρης Γεωργίου, Άντρεα Δημητρίου, Πολύκαρπος Σολωμού, Μάρα Σωκράτους κ.ά.
Παρ 9 Μαρ (18.30), Σ 10 Μαρ, (διπλή παράσταση 16.00 & 19.00) και 11 Κ Μαρ (διπλή παράσταση 11.00 & 17.30), Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Πληρ. 99510343. Εισιτήρια: Sold Out Tickets.''

 

Τα 3 Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τράλα-λύκος ο ξάδελφος 
Μετά την μεγάλη επιτυχία που έκαναν τα έργα  «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο Λιλύκος, "Η χιονάτη και η 7 Να-νι" , η παιδική σκηνή Θέατρο Βεστιάριο, παρουσιάζει τη μεγάλη υπερπαραγωγή της «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο τραλα-λύκος- ο ξάδελφος» , το νούμερο δύο. Πρόκειται για τα γνωστά εκείνα γουρουνάκια : τον Λάκη Φραντζολάκη, την Λίτσα Καραμελίτσα και την Ρούλα Ζυμαρούλα, οι οποίοι με το νάζι και τον χαρακτήρα τους ξεχωριστά, θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους και πάλι το γέλιο και την χαρά. Και τα τρία μαζί ενωμένα και αγαπημένα πάντα, τα τρία γουρουνάκια μας , ξεγλυστράνε και πάλι του λύκου Τραλα, λύκου του ξάδελφου, σκορπώντας στο δάσος δράση, αγωνία και καινούργιες περιπέτειες που αγγίζουν και πάλι κόκκινο. Δίπλα τους όπως πάντα η κυρία Στρουμπουλίδου η μαμά τους, η καλή και σοφή μας Γουρουνίτσα! Το ροζ αεροπλάνο των αερογραμμών  PIG AIRLINES  καταφθάνει στο δάσος της Γουρουνοχώρας – στο δάσος των γουρουνιών.
> Σάββατο 10- Κυριακή 11 Μαρτίου, Θέατρο αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 15.00 & 17.00 (Σάββατο) & 11.00 & 15.30 (Κυριακή). Εισιτήρια €7. Πληροφορίες 22797650.

 

Σοφία η Μέλισσα 
Η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, Σοφία η μέλισσα, σε σκηνοθεσία και μουσική Δημήτρη Μπασλάμ που έχει κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων δίνει τις τελευταίες της παραστάσεις. Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ Σοφία, μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει, έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα υπέροχα τραγούδια του γνωστού τραγουδοποιού συνοδεύουν το τρυφερό αυτό παραμύθι, με μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών, που συστήνουν τη φιλομαθή Σοφία στα παιδιά.
> Κυριακή 18 Μαρτίου, Nέο Κτήριο Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30 & 12.00. Εισιτήρια €6. Πληροφορίες 77772717. 
 

 

Λευκωσία: Η ηχώ της πόλης
Εσύ πόσο καλά ξέρεις τη Λευκωσία; Πάμε μια βόλτα την Κυριακή για να τη μάθουμε; Μία περιδιάβαση με σταθμούς που ζωντανεύουν πρόσωπα ιστορικών εποχών.
Μια συνεργασία του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, του Δήμου Λευκωσίας και του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου.
Στο πλαίσιο της μοναδικής περιδιάβασης με τίτλο "Λευκωσία: Η ηχώ της πόλης", θα θα ζωντανέψουν 5 σταθμοί - σημεία και μαζί η ιστορία της πόλης. Η δράση πραγματοποιείται με την βοήθεια Εθελοντών της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.
> Κυριακή 11 Μαρτίου, Ιερός Ναός Χρυσαλινιώτισσας, Λευκωσία, 11:00, 11:30, 12:00. Πληρ. 22256782, 99326229.

 

Χορεύουμε για τη ζωή
Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος», ο Πολιτιστικός Όμιλος Ζήδρος Πολεμιδιών, ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού και ο Πολιτιστικός Όμιλος Νόστος Πισσουρίου, διοργανώνουν  μεγάλη καλλιτεχνική – φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο: "Χορεύουμε για την ζωή".
Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι με χορούς και τραγούδια από την Κύπρο, την Θράκη, την Μακεδονία, την Καππαδοκία και την Σμύρνη. Όλες οι χορευτικές ομάδες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και τα έσοδα θα διατεθούν για στήριξη του Συνδέσμου Αμυλοείδωσης Κύπρου.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Θέατρο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30Εισιτήρια προς €12 προπωλούνται στα ταμεία του θεάτρου. Πληροφορίες 25377277.

 

 

Hip Hop 
Ο κορυφαίος διαγωνισμός Hip Hop χορογραφίας με τίτλο Hip Hop International θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επίσημο προκριματικό στην Κύπρο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 40 χώρες παγκοσμίως, ενώ τα τελικά για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή πραγματοποιούνται στην Αμερική. Οι Αμερικανοί διοργανωτές είναι υπεύθυνοι και για το επιτυχημένο TV show με τίτλο America’s Best Dance Crew. 
O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
Ομάδες από όλες τις πόλεις της Κύπρου θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή Hip Hop χορογραφίες διάρκειας 2 λεπτών. Οι κριτική επιτροπή θα ανακηρύξει τους Παγκύπριους Πρωταθλητές Hip Hop για το 2018 στις 3 ηλικιακές κατηγορίες : 7–12, 13–17, 18+ . Τέλος θα υπάρξει η εντυπωσιακή κατηγορία MEGA CREW όπου οι ομάδες θα αποτελούνται από 15 μέχρι 40 άτομα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία.

 

Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη
Ο Δήμος Αγίας Νάπας, τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη. Η Αγία Νάπα ήταν από τα πιο αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο. Το μοναστήρι, το γραφικό λιμανάκι, οι ψαράδες που φωτογράφιζε, οι φίλοι που τον συντρόφευαν, ήταν οι πολύτιμες αναμνήσεις από τον τόπο που τον έκανε να δει το φως του ήλιου, το χρυσό δίχτυ, «που ένας μεγάλος άγγελος τραβά με τα δίχτυα των ψαράδων». Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα και θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη, στο σημείο που βρίσκονταν τα παλιά καφενεία, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, στο μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, «παλικάρι δέντρο», όπως την ονόμασε, και τέλος στο λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε μαζί με τους αγαπημένους Κυπρίους φίλους του.
 Μετά τον περίπατο οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν και πάλι στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή και τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους θα συζητήσουν για τον Γιώργο Σεφέρη, τα ταξίδια του στην Κύπρο και την ιδιαίτερη σχέση του με την Αγία Νάπα.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, 10.30. Δωρεάν συμμετοχή. Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00).

 

 

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018
Η Κύπρος είναι ένας παράδεισος γι' αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Εξ ου λοιπόν ο Κυπριακός Οργανισμού Τουρισμού και το Τμήμα Δασών διοργανώνουν το Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018 και μας προσκαλούν να περιηγηθούμε και να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της Κύπρου μας.
Το Περιπατητικό Φεστιβάλ αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της πανέμορφης ανοιξιάτικης κυπριακής φύσης και το οποίο διαρκεί πέραν των δύο μηνών (4/3 - 13/5/2018), με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η Κύπρος.
Οι ξεναγοί που θα συνοδεύουν τους περιπατητές θα σας βοηθήσουν να (ξανα)γνωρίσετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νησιού και τη µοναδική του γεωλογία.
Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΚΟΤ από διάφορες πόλεις.
Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους.
Δες το πρόγραμμα για τον Μάρτιο, ΕΔΩ.
> Κυριακή 4 Μαρτίου-Κυριακή 13 Μαΐου, σε διάφορες τοποθεσίες. Πληροφορίες 22674264.

 

Ήχοι, χρώματα & συναισθήματα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Τι άραγε να ένιωθε ο Gen Paul όταν έβλεπε τους ταυρομάχους; Τι ήχους να άκουγε όταν περπατούσε στη Μοντμάρτη; Ένας πίνακας δεν είναι ποτέ απλώς μια ζωγραφιά, αφού μέσα κρύβονται χιλιάδες συναισθήματα, ήχοι και ιστορίες! Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξπρεσιονιστή ζωγράφο Gen Paul και να ανακαλύψουν όλα όσα κρύβονται μέσα στα έργα του. Ακολούθως, στο Εργαστήριο Renoir τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους έργο, το οποίο σίγουρα θα χρειαστεί πολλή, μα πολλή φαντασία! Θα σας περιμένουμε για ένα μοναδικό και διασκεδαστικό πρωινό στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Ηλικίες: 8-12.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Λεβέντειο Πινακοθήκη, Λευκωσία, 10:30-12:00, κόστος: 10 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22668838, ext. 109 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή ext. 100, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-13:00 & 13:30-16:00, ή με email στο education@leventisgallery.org. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close