Θέατρο , News

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

Ο ηθοποιός με μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στην Ελλάδα "έφυγε" σε ηλικία 61 ετών

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2018

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως αντιμετώπιζε με περίσσιο θάρρος, χωρίς να θέλει να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα σε ηλικία 61 ετών.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φωνή
του που «έντυσε» πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων "Η ζωή του Αττίκ", "Πέτρινα χρόνια", " Η νταντά", "Λατρεμένοι μου γείτονες". Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο", "Ο Ηλίας του 16ου".



Ο ίδιος τότε έλεγε σε εβδομαδιαίο περιοδικό: «Τους δύο τελευταίους μήνες είχα βαρεθεί να ακούω «γιατί είσαι τόσο χλωμός» και να διαπιστώνω ότι έκανα 10 μέτρα και λαχάνιαζα σαν γέρος. Δεν είχα κουράγιο. Όμως, δεν είχα και το περιθώριο να κάνω τίποτα. Είχα το σίριαλ, το θέατρο, τη μάνα μου και περίμενα βλακωδώς να πεθάνω ή να γίνει ένα θαύμα. Κι έγινε ένα θαύμα, γιατί η χολή μου - η οποία αφαιρέθηκε και όταν έγινε η βιοψία της ήταν σάπια και πεθαμένη- είχε τόσο πύον και από έξι εκατοστά έγινε δεκαοχτώ. Ήταν σαν πεπόνι, γεμάτη από εντοποιήματα, τα οποία έκαναν αυτόματη αιμοδιάλυση. Είχα αιματοκρίτη εικοσιένα αντί για πενήντα και λευκά αιμοσφαίρια δεκαέξι χιλιάδες. Δεν μπορούσα να εγχειριστώ με τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Μου έβαλαν αίμα τις δύο πρώτες ημέρες και ο αιματοκρίτης έπεφτε κι άλλο. Μέχρι που, ευτυχώς, με έπιασε η αντιβίωση, έφυγε η φλεγμονή και έπειτα από πέντε μέρες χειρουργήθηκα. Όμως, κινδύνεψε κανονικότατα η ζωή μου».


Για πολλά χρόνια ήταν η φωνή πίσω από τα τηλεοπτικά σποτ του Mega.

Στο πλευρό του ηθοποιού, του οποίου η χαρακτηριστική φωνή έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα διαφημιστικά σποτ εκπομπών του Mega, βρίσκονται καλοί φίλοι και βέβαια ο σύντροφός του, που είναι και ο πιο δικός του άνθρωπος. Οι δυο τους είναι μαζί πολύ καιρό, κρατώντας μια διακριτική στάση ζωής, δίχως να κρύβουν τη σχέση τους, φυσικά. Αλλωστε ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν από τους πρώτους Ελληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Εχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε εξαιρετικά κινηματογραφικά φιλμ, όπως Ο μελισσοκόμος, Πέτρινα χρόνια, Safe Sex και Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο.»

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close