Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

25 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2018

Το τρίτο σαββαοκύριακο του Μάρτη είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Fork Food Market
Γι' ακόμη μια φορά, η πιο νόστιμη υπαίθρια αγορά φαγητού της πόλης, το Fork Food Market, ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στο Παλιό Δημαρχείο και να μας στήσει στην ουρά του για λαχταριστό φαγητό. Το ραντεβού λοιπόν δόθηκε για αυτή την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, στην κλειστή αγορά του Παλαιού Δημαρχείου (απέναντι από ΣΤΟΑ). Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12πμ.
Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβει ο Dj 616! Ετοιμαστείτε λοιπόν και ελάτε πεινασμένοι!
Δες το μενού, ΕΔΩ.
> Παρασκευή 16 Μαρτίου, κλειστή αγορά του Παλαιού Δημαρχείου (απέναντι από ΣΤΟΑ), Λευκωσία, 19.00-23.00.

 

ολικών επισκέψεων

Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται
Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία! (μαθητές γυμνασίου και λυκείου καθώς και σε παιδιά νηπιαγωγείου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα).
Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο διαδραστικό αλλά και διασκεδαστικό τρόπο και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες σε έναν πλανήτη που απαιτεί καινούργιους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμα και να βουτήξουν σε μια εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μίας "ψηφιακής κάρτας επιβίωσης" και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
> Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ανοιχτή 10:00-19:00 χωρίς κράτηση και ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατόπιν κρατήσεως.
Για σχολικές επισκέψεις, κρατήσεις και πληροφορίες τηλέφωνο επικοινωνίας 70000723.
Διεθνής Κρατική έκθεση, Περίπτερο 4, Λευκωσία.
Ιστοσελίδα: www.planetneedsyou.com
Facebook: YOUR PLANET NEEDS YOU

 

Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά
Το Illya Productions παρουσιάζει την αναγνωρισμένη Κύπρια ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή στο θεατρικό έργο «Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά» γραμμένο από τον Paul Lambis. Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριου Νίκου Αναστασιάδη.
Ο θεατρικός αυτός μονόλογος εμπλουτισμένος με τραγούδι, χορό και αποσπάσματα από τις ταινίες της μεγάλης αυτής ηθοποιού και πολιτικού, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας την δυναμική και αξέχαστη αυτή προσωπικότητα. Η Μελίνα Μερκούρη, η τελευταία Ελληνίδα θεά της οποίας η διεθνής καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο και η αξιομνημόνευτη αφοσίωση της στις τέχνες και στην πολιτική, την καθιέρωσαν ως την γνωστότερη ηρωίδα της οποίας η πορεία ήταν πάντα συνυφασμένη με την Ελλάδα.
Συναισθηματικό, παθιασμένο, αποπλανητικό και ανατρεπτικό, το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ζωή μιας πολιτικού που στόχο είχε να προβάλει την ουσία της Ελληνικής της ταυτότητας. Μια γυναίκα εξωστρεφής και ειλικρινής που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος το αίτημα και τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, πίσω στην Ελλάδα. Αυτή η εξαιρετική παραγωγή έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ανεπανάληπτης θεατρικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την μουσική ορόσημο της Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί: Πάολα Χατζηλαμπρή.
> Παρασκευή 16 Μαρτίου, Tεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.00. Πληρ. 99 54 94 24.

 

Μια μοναδική επίδειξη μόδας αποκλειστικά για τις γυναίκες!
Η Furuno Cyprus, με την υποστήριξη της UMAR|WSR, τιμούν τη συμβολή των γυναικών στη ναυτιλία με μια μοναδική επίδειξη μόδας αποκλειστικά γι' αυτές.
Το «Γυναίκες Στη Ναυτιλία Υπό Το Φως Της Δημοσιότητας» είναι η ετήσια εκδήλωση που οργανώνεται για να τιμήσει και να προάγει την ισότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία υπήρξε ιστορικά μια βιομηχανία κυριαρχημένη από άνδρες.
Με αφορμή την Ημέρας της Γυναίκας, η Furuno και ο όμιλος UMAR|WSR καταβάλλουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουν τη βιομηχανία να προοδεύσει από αυτή την παράδοση και να γιορτάσει την εκπροσώπηση των γυναικών μέσα από την ναυτιλία.
Για το 2018 διοργανώνεται μια θεαματική επίδειξη μόδας με τη συμβολή κορυφαίων μπουτίκ και τοπικών σχεδιαστών.
Αυτή η μοναδική βραδιά θα παρουσιάσει η Χριστίνα Δημητρίου, με τη συμμετοχή της Edge Boutique και των σχεδιαστών Elina Leventi και Theom. Η εκδήλωση υποστηρίζεται περαιτέρω από την Make Up Pro by Barbara Nikolakaki και τη hair stylist Tonia Meletiou∙ με αποκλειστικούς χορηγούς επικοινωνίας το Madame Figaro και το ilovestyle.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, ξενοδοχείο Amathus Beach, Λεμεσός. Είσοδος μόνο σε κατόχους προσκλήσεων.

 

Hats Off to Led Zeppelin
Το 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού συγκροτήματος των Led Zeppelin, και η tribute band "Hats Off to Led Zeppelin" επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο Savino Live. Μια ζωντανή ανθολογία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Led Zeppelin από την βραβευμένη παράσταση «Hats Off To Led Zeppelin» κατευθείαν από τη Μεγάλη Βρετανία.
Οι ''Hats Off to Led Zeppelin'' με εμφανίσεις γεμάτες δυναμισμό και ροκ ήχο θα μας απογειώσουν με επιτυχίες τους όπως το 'Stairway to Heaven', 'Whole Lotta Love' και 'Kashmir'.
> Παρασκευή 16 Μαρτίου, Savino Live, Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 24620861.

 

Ηλέκτρα η Τρίτη στο Ριάλτο
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην επόμενη παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου, την συναισθηματική κωμωδία "Ηλέκτρα η Τρίτη". Πρόκειται για ένα νέο έργο της ηθοποιού και συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού, γνωστής στο Κυπριακό κοινό για τα σενάρια της στις τηλεοπτικές σειρές "Βίος ανθόσπαρτος" και "Περί ανέμων και υδάτων".
Η συγγραφέας έχοντας στο μυαλό της τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, συνθέτει το ρόλο της Ηλέκτρας (Δέσποινα Μπεμπεδέλη), μιας σπουδαίας πρωταγωνίστριας του θεάτρου, η οποία έχοντας αποσυρθεί, σε μεγάλη πια ηλικία, ζει ξεχασμένη σε ένα παλιό αρχοντικό, παρέα με τις αναμνήσεις της παλιάς της δόξας. Μοναδικοί άνθρωποι στην καθημερινότητά της, η οικονόμος της (Μαριάννα Καυκαρίδου), η οποία την φροντίζει και υπομένει όλες της τις ιδιοτροπίες, η κόρη του φαρμακοποιού της γειτονιάς (Μαρία Ζίττη), που την επισκέπτεται καθημερινά για να της μετρήσει την πίεση και ο λατρεμένος της γιος (Σπύρος Γεωργίου), που μαζί με τη γυναίκα του (Λουκία Μιχαήλ) προσπαθούν να της "φάνε" το αρχοντικό. Μέχρι που ένα βράδυ ένας παράνομος μετανάστης (Βασίλης Μιχαήλ), κυνηγημένος από την αστυνομία, μπαίνει στο σπίτι της ζητώντας βοήθεια. Αυτή η μοιραία συνάντηση θα αλλάξει ολοκληρωτικά τις ζωές τους, καθώς αναπτύσσεται μετάξύ τους μια όμορφη σχέση φιλίας και αγάπης. Στην παράσταση υπάρχει και ο αφηγητής (Ανδρέας Ρόζου), που παρεμβαίνει στη δράση...
Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Σκηνικά - κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Ζίττη.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

 

 

Σερβιτόρα, ένας αυτοαναφορικός μονόλογος
Τι συμβαίνει όταν η Μαργαρίτα Καραπάνου σου έχει καρφωθεί στο μυαλό και στροβιλίζει σαν διαβολάκι μέρα- νύχτα εκεί μέσα, που δεν σ' αφήνει να πάρεις ανάσα; Και τι συμβαίνει όταν ταυτίζεσαι μαζί της, το γκρίζο και το μαύρο της γίνεται δικό σου και σε παρακαλάει να της χαρίσεις τη φωνή σου; Δύο τινά συμβαίνουν: είτε παίρνεις χάπια, είτε γίνεσαι δημιουργικός, παίρνεις χαρτί και στυλό και ξεκινάς το ταξίδι. Έλα όμως που τελικά δεν σ' αφήνει… Η Σερβιτόρα ακούει στο όνομα Μυρτώ Κουγιάλη και η συνοδοιπόρος που την οδήγησε μπροστά σας Μαρίνα Βρόντη…
> The Boys, Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00 και στις 21:30 μέχρι 25 Μαρτίου. Πληρ. 97813004.

 

Το Πέπλο της Πιερέττας στο θέατρο Σκάλα
Μια πρωτότυπη παράσταση για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου παρουσιάζει το Θέατρο «Σκάλα» την προσεχή περίοδο - την μελοδραματική παντομίμα του Άρθουρ Σνίτσλερ. «Το Πέπλο της Πιερέττας» (The Veil of Pierrette) σε στυλ Kομμέντια ντελ Άρτε. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην 450η επέτειο της πρώτης παράστασης της Κομμέντια ντελ'Άρτε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία και απευθύνεται σε κοινό από 12 έως 112 χρονών!
Info
> Σάββατο 17- Κυριακή 18 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, 20.30 (Κ 18.30). Κρατήσεις 24652800/1 - 99490102.

 

Ο Δημήτρης Ταλαγάνης στην Γκλόρια
Ο Δημήτρης Ταλαγάνης επιστρέφει μετά από 40 χρόνια στην Κύπρο, με την έκθεσή του «Ιωνίας Γαία Χαίρε» - Πρόσωπα, Μορφές, Αισθήσεις, εγκαινιάζοντας στην Γκαλερί Γκλόρια έναν νέο κύκλο των έργων και της φιλοσοφίας του. Η έκθεση περιλαμβάνει και ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Κύπριο ευπατρίδη Γεώργιο Φραγκούδη, ευεργέτη και ιδρυτή του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης γεννήθηκε στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέσα στο φοβερό μετεμφυλιακό κλίμα της εποχής, για να βρεθεί λίγο μετά στην Αθήνα, όπου έμεινε ως το 1964. Σπούδασε με υποτροφία στο Αρχιτεκτονικό Ινστιτούτο της Μόσχας, κοντά στους φωτισμένους δασκάλους Tourgenief, Krinski, Barchin, Milinikof. Το 1971 πήρε το δίπλωμά του και Master of Architecture τιμητικά. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος και θα την προλογίσει ο πρέσβης Νικόλαος Γαριλίδης, του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Μέχρι 27/3. Πληρ. 22 762605.

Στέλιος Καλλινίκου και Πόλυς Πεσλίκας στην Party Contemporary
Με την έκθεση «SKPP» του Στέλιου Καλλινίκου και του Πόλυ Πεσλίκα ανοίγει τις πόρτες της της η νέα γκαλερί Party Contemporary. Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα ακρωνύμιο που προκύπτει από τα αρχικά των δυο καλλιτεχνών, σηματοδοτώντας τη συνάντηση τους και των αντίστοιχων τους μέσων. Ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του χώρου και συνομιλούν, αναδεικνύοντας την αλληλένδετη ιστορία της φωτογραφίας και της ζωγραφικής. Ο Στέλιος Καλλινίκου, ο οποίος επίμονα παρακολουθεί και καταγράφει το κυπριακό τοπίο, παρουσιάζει μια ομάδα φωτογραφιών με εμφανή την επίδραση της ζωγραφικής τέχνης. Ο Πόλυς Πεσλίκας, ο οποίος ζωγραφίζει δίνοντας έμφαση στην επίστρωση των χρωμάτων και των υφών, έχει ως σημείο εκκίνησης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του χώρου και τη φωτογραφία.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, Party Contemporary, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Μέχρι 21/4.

 

Monsieur Doumani: Παρουσίαση δίσκου Αγκάθθιν
Το κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani, μετά την παγκόσμια επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων του δίσκων, επιστρέφει στην Πάφο και στο Τεχνόπολις 20, αυτή τη φορά για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο 'Αγκάθθιν΄, την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, ώρα 8:30μμ.
Ο δίσκος Αγκάθθιν αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πρωτότυπες συνθέσεις και ουσιαστικά κτίζει πάνω στις βάσεις που είχε θέσει ο προηγούμενος πολυ-βραβευμένος δίσκος του σχήματος, 'Sikoses' (2015). Ο δίσκος με το συμβολικό όνομα Αγκάθθιν, πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από περιβαλλοντικά εγκλήματα που προξενούνται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους. Μουσικά επιμηκύνεται η διάθεση για πειραματισμό τόσο συνθετικά και ενορχηστρωτικά όσο και ηχητικά, ανακαλύπτωντας καινούργιες σχέσεις και ισορροπίες σε μελωδία, ρυθμό, αρμονία και χροιά. Η μουσική γλώσσα στον δίσκο Αγκάθθιν κτίζεται πάνω στις συντεταγμένες της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής εμβολιασμένη όμως με στοιχεία από πολλά άλλα είδη όπως η ροκ, μπλουζ, χιπ-χοπ, ψυχεδέλεια, μπάλκαν κλπ.
> Παρασκευή, 16 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.
> Σάββατο 17 Μαρτίου - Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία (22664697)
> Κυριακή 18 Μαρτίου - Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία (22664697)
Όλες οι παραστάσεις έχουν είσοδο 10 ευρώ με δωρεάν τον δίσκο Αγκάθθιν.

 



Φούστα Μπλούζα
Η πιο ξεκαρδιστική ανατρεπτική κωμωδία των Παπαθανασίου - Ρέπα, μεταφέρεται στα κυπριακά από τη Χριστιάνα Αρτεμίου και υπόσχεται γέλιο…μέχρι δακρύων! Η Μαίρη βρίσκεται ανάμεσα σε ένα ερωτικό παιχνίδι και μια παράλογη πραγματικότητα! Ο πατέρας του παιδιού της Παναγιώτης, επιστρέφει μετά από 18 χρόνια, ως τρανσέξουαλ ερωμένη του νυν άντρα της. Ο Παναγιώτης που έγινε Φλορίντα, φέρνει τα πάνω κάτω και μπουρδουκλώνει ζωές και συμπεριφορές. Μια μοντέρνα φαρσοκωμωδία καταστάσεων, που τίθεται ενάντια στο ρατσισμό, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου και σατυρίζει τις προκαταλήψεις μας όσο αφορά τα φύλα και τον έρωτα ανάμεσα σε ένα άντρα και μια γυναίκα.
Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Σοφία Καλλή, Έλενα Ευσταθίου, Μιχάλης Μουστάκας, Έλενα Χριστοφή, Χριστιάνα Αρτεμίου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Χάρης Αριστείδου, Μαρία Παπακώστα.
Πρεμιέρα Σάββατο 17 Μαρτίου, Πάνθεον Λευκωσία, 20.30. κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


40 έργα του Κ. Παπασάββα στην Αποκάλυψη
Στην πρώτη ατομική του έκθεση στην Αποκάλυψη με γενικό τίτλο "Χρωματική ακτινοβολία" ο Κυριάκος Παπασάββας παρουσιάζει μια σειρά από 40 περίπου έργα καμωμένα με ακρυλικά και πάστες πάνω σε καμβά και ταμπλό. Το σύνολο της δουλειάς του Παπασάββα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και εκρηκτικότητα. Πρόκειται για μια τέχνη που αποτυπώνει συναισθήματα χαράς, λύπης, την καθημερινότητα, κάποιο φυσικό η κοινωνικό φαινόμενο μέσα από ελεύθερες πινελιές, δυναμικές χειρονομίες, αφηρημένες συνθέσεις, γεμάτες χρώμα και εκρήξεις χρωμάτων.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, Γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Πληρ. 22300150. Μέχρι 31/3.

 



«Σαλόνι ανοιχτό» στις Αποθήκες του ΘΟΚ
Δύο σκηνοθέτες συναντάνε πέντε ηθοποιούς σε μια άδεια σκηνή. Για είκοσι μέρες. Ο καθένας συνοδεύει τον προσωπικό του δολοφόνο. Υπάρχει ένα τέλος; Το πρόγραμμα το σαλόνι των ξένων στο ΘΟΚ, στην ενότητα «σαλόνι ανοιχτό» φιλοξενεί δύο γενναίους σκηνοθέτες, την Άννα Φωτιάδου και τον Λέανδρο Ταλιώτη, που αναλαμβάνουν το ρίσκο, να δημιουργήσουν και να υπογράψουν από κοινού μία θεατρική παράσταση, έχοντας στη διάθεσή τους τη μόνιμη ομάδα συντελεστών για μόνο είκοσι πρόβες. Επί σκηνής θα δούμε τους Βασιλική Κυπραίου, Γιώργο Κυριάκου, Παναγιώτη Μπρατάκο, Τζωρτζίνα Τάτση και Παναγιώτη Τοφή.
> Παρασκευή16 & Σάββατο 17 Μαρτίου, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.



Ρεσιτάλ βιολοντσέλου με Λιακάκη και Γουβέλη
Ένα ρεσιτάλ για βιολοντσέλο δίνουν αποψε ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης στο Shoe Factory. Oι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που αποτελείται από τη Σονάτα σε Ρε ελάσσονα του Ντεμπισί, τη Σονάτα σε Λα ελάσσονα του Έντβαρντ Γκριγκ - ένα από πιο δραματικά έργα μουσικής δωματίου του 19ου αιώνα, καθώς και τις δεξιοτεχνικές Σονάτες Αρ.4 και Αρ.5, Έργο 102 του Μπετόβεν - οι οποίες, αναγνωρίζονται ως τα πρώτα έργα της «ύστερης περιόδου» του συνθέτη.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22663871.

Η Ερατώ στο Μουσείο Παραμυθιού
Η Ερατώ μας προσκαλεί στο Μουσείο Παραμυθιού για να μας δείξει τις μεταμφιέσεις της και να την θαυμάσουμε. Το αγαπημένο παραμύθι της Κύπριας συγγραφέως Νάγιας Παναγιώτου «Κοπιάστε στης Ερατώς» θα ζωντανέψει μέσα από ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα γνωρίσουν ότι νιώθουμε καλά και αγαπητοί μόνο όταν είμαστε ο εαυτός μας. Στο εργαστήρι θα είναι η συγγραφέας του παραμυθιού Νάγια Παναγιώτου η οποία θα δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά υπέροχες κατασκευές. Εμψυχώτρια: Δέσπω Σοφοκλέους, θεατροπαιδαγωγός Μουσείου Παραμυθιού.
> Παρασκευή16 Μαρτίου, Μουσείο Παραμυθιού, Λευκωσία, 16.30-18.00. Πληρ. 22376522,

 

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, που είναι στις 21 Μαρτίου διοργανώνει ένα πολύ όμορφο φεστιβάλ. Ο λόγος για το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το διήμερο 17-18 Μαρτίου. Κύρια έδρα του φεστιβάλ θα είναι το Παλιό Ξυδάδικο, αλλά και άλλα σημεία της οδού Γενεθλίου Μιτέλλα, όπως επίσης και η πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.
Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών από την Κύπρο και την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Unima Hellas.
Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά, αλλά και σε όσους αγαπούν το κουκλοθέατρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θέατρο σκιών, κουκλοθεατρικά δρώμενα, παραστάσεις δρόμου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ΕΔΩ.
> Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός. Τιμή εισόδου: €5 για μια δραστηριότητα- παράσταση / €10 για μια ημέρα / €15 και για τις δυο ημέρες. Πληροφορίες 99554078.

 


Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Παπαδόπουλος
Μια συναυλία με αμιγώς λαϊκό ρεπερτόριο, από δυο σημαντικούς εκπροσώπους τους είδους.
> Σάββατο 17 Μαρτίου, Colosseo, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

 

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018
Η Κύπρος είναι ένας παράδεισος γι' αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Εξ ου λοιπόν ο Κυπριακός Οργανισμού Τουρισμού και το Τμήμα Δασών διοργανώνουν το Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018 και μας προσκαλούν να περιηγηθούμε και να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της Κύπρου μας.
Το Περιπατητικό Φεστιβάλ αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της πανέμορφης ανοιξιάτικης κυπριακής φύσης και το οποίο διαρκεί πέραν των δύο μηνών (4/3 - 13/5/2018), με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η Κύπρος.
Οι ξεναγοί που θα συνοδεύουν τους περιπατητές θα σας βοηθήσουν να (ξανα)γνωρίσετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νησιού και τη µοναδική του γεωλογία.
Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΚΟΤ από διάφορες πόλεις.
Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους.
Δες το πρόγραμμα για τον Μάρτιο, ΕΔΩ.
> Κυριακή 4 Μαρτίου-Κυριακή 13 Μαΐου, σε διάφορες τοποθεσίες. Πληροφορίες 22674264.

 

1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού
Tα μανταρίνια είναι το φρούτο της εποχής και πώς θα μπορούσε να μην τιμηθεί σε μια γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στη γεύση και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους; Γι' αυτό και την Κυριακή 18 Μαρτίου πάμε στον χωριό Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού, για να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε.
Συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών διοργανώνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου το 1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού στο χωριό Διερώνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αγορά με παραδοσιακά εδέσματα καθώς και δωρεάν ζιβανία μανταρινιού και πολλά μανταρίνια για καλωσόρισμα. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00-18.00.
> Κυριακή 18 Μαρτίου, Διερώνα, επαρχία Λεμεσού, 11.00-18.00.

 

The Mind, Body & Spirit Festival 2018
Υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να καλωσορίσουμε την Άνοιξη παρά με το επικείμενο The Mind, Body & Spirit Festival 2018, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 & 18 Μαρτίου στο St. Raphael Resort στη Λεμεσό; Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 15 χρόνια, έτσι και φέτος η έκθεση αυτή έρχεται για να "συστήσει" νέες εμπειρίες και μοναδικές στιγμές. Φέτος, λόγω του ετήσιου Μαραθωνίου Λεμεσού οι ώρες του Φεστιβάλ θα είναι από τις 10:30 μέχρι τις 20:30 το Σάββατο και από 12:30 μέχρι τις 20:30 τη Κυριακή. Το MBS Festival είναι μια μεγάλη ευκαιρία με το στόχο να έχουν όλοι εμπειρίες και να συμμετάσχουν στις δωρεάν τάξεις, ομιλίες και εργαστήρια όπως επίσης να παρευρεθούν στην έκθεση που έχουμε μαζέψει απ' όλη τη Κύπρο και το εξωτερικό και να βρουν φυσικά, υγιεινά, χειροποίητα και εναλλακτικά προϊόντα!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, St. Raphael Resort, Λεμεσός.

 


Animafest Cyprus- Junior Edition
Για πρώτη φορά φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου φέρνει την παιδική του εκδοχή, την Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη της τέχνης του animation στον τόπο μας. Το Animafest Cyprus- Junior Edition θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στη Λευκωσία και απευθύνεται σε παιδιά από την προδημοτική μέχρι και επαγγελματίες, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και γονείς, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην τέχνη του animation. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει επιλεγμένα έργα του παιδικού σινεμά animation από ανεξάρτητους δημιουργούς και studio από όλο τον κόσμο, καθώς και έργα Κυπρίων δημιουργών. Αυτή η νέα έκδοση του Φεστιβάλ Animation Κύπρου θα πλαισιώνεται από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και εξειδικευμένα masterclass σε νέες τεχνολογίες. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός oργανισμός 'Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου' με τη στήριξη της ASIFA, του Διεθνούς Οργανισμού για το animation, που συνδέεται με την UNESCO. Επίσημος χορηγός είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.
> Τετάρτη 14-Σάββατο 17 Μαρτίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. animafest.com.cy.

 

12ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού
Έρχεται στις 18 Μαρτίου 2018 ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού - Limassol Marathon 2018. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, καθώς και αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (τα 5χλμ στις 17 Μαρτίου). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθώνιου Λεμεσού στο www.limassolmarathon.com.

 

Τελευταία παράσταση για το παιδικό "Σοφία η μέλισσα"
Η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, Σοφία η μέλισσα, σε σκηνοθεσία και μουσική Δημήτρη Μπασλάμ που έχει κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων δίνει τις τελευταίες της παραστάσεις.
Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ Σοφία, μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει, έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα υπέροχα τραγούδια του γνωστού τραγουδοποιού συνοδεύουν το τρυφερό αυτό παραμύθι, με μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών, που συστήνουν τη φιλομαθή Σοφία στα παιδιά.
Η παράσταση συστήνεται για παιδιά από 3 έως 10 ετών.
> Κυριακή 18 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, Λευκωσία, 10.30 και 12.00. Πληρ. Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ , τηλ. 77772717.

 

 

i Fitness Day
Το i-Fitness Day 6, επιστρέφει για να μας βάλει όλους σε ρυθμό... Συγκεκεριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία, την Κυριακή 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη γυμναστική, το i-Fitness Day. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους, είτε αυτοί είναι γυμνασμένοι είτε δεν είναι και τόσο γυμνασμένοι…
Αυτό που υπόσχονται οι διοργανωτές στους συμμετέχοντες, είναι μια ευχάριστη μέρα με κίνηση, ρυθμό και άσκηση. Στο πλαίσιο του φετινού i Fitness Day οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το πρόγραμμα που επιθυμούν να γυμναστούν και μάλιστα από τους επαγγελματίες εγκεκριμένους εκπαιδευτές της LesMills Κύπρου. Μεταξύ άλλων ειδικοί εκπαιδευτές θα παραδώσουν μαθήματα Ζούμπα, Καπουέιρα και Κυκλικής Γυμναστικής.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 18 Μαρτίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 10.30. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Facebook i Fitness Day ή καλώντας το 99 663 255.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close