Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 20+1 καλύτερα πράγματα γι' αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2018

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο Μάρτιος, είναι γεμάτος σημαντικές στιγμές! Και ειδικά αυτήν την εβδομάδα θα ζήσουμε αρκετές από αυτές. Από την Ημέρα των Macarons (20 Μαρτίου) μέχρι τη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας (21 Μαρτίου), και άλλα πολλά.

Με καλή διάθεση, θετική ενέργεια και φυσικά με προγραμματισμό. Βάζουμε λοιπόν στο καλεντάρι μας όλα τα υπέροχα που φέρνει μαζί του (φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο κ.ά.) και ετοιμαζόμαστε να τα ζήσουμε στο έπακρον!

Όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

«Η Νύχτα της Ιγκουάνα» στη Λευκωσία
Τρεις παραστάσεις στη Λευκωσία πραγματοποιεί απόψε, αύριο και μεθαύριο η παραγωγή της ΕΘΑΛ «Η Νύχτα της Ιγκουάνα». Ο Ανθούλης Δημοσθένους σκηνοθετεί το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, που αφηγείται την κάθοδο του αιδεσιμότατου Σάνον σ'ένα συμβολικό σκοτάδι από το οποίο καλείται να περάσει προκειμένου να καταλήξει στις πιο βαθιές υπαρξιακές και μεταφυσικές αλήθειες. Ο Σάνον βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα στο θέλω και στο μπορώ. Ελκύεται από την πνευματικότητα της Χάνα Τζελκς, όμως την ίδια ώρα αδυνατεί να αντισταθεί στα σαρκικά πάθη του. Η Μαξίν τον τυλίγει σ' ένα δίχτυ καθήλωσης στην αμαρτία. Η Τζούντιθ τον κακοποιεί λεκτικά, ο Τζέικ και ο Χανκ τον ισοπεδώνουν, ενώ η Σαρλότ αλώνει την ψυχή του. Μοναδική φωτεινή αναλαμπή η αιθέρια Χάνα και ο εκατοντάχρονος παππούς της Τζόναθαν Κόφιν, ο ποιητής που μιλά για το επέκεινα. Παίζουν οι Βαλάντης Φράγκος, Έλενα Παπαδοπούλου, Κώστας Βήχας, Έλενα Χειλέτη, Φάνη Πέτσα, Δημήτρης Μαχαίρας, Μέλπω Κολόμβου και Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
> Δευτέρα 19, Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 25877827 & 99384606.



«Χωρίς Αγάπη» στο Πάνθεον
Την τελευταία ταινία του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ «Χωρίς Αγάπη» (Loveless), βραβευμένη με Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών και υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, προβάλλει από σήμερα ο κινηματογράφος Πάνθεον. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και του «Λεβιάθαν» σκηνοθέτησε υποδειγματικά μια αστυνομική έρευνα εξαφάνισης ενός 12χρονου αγοριού, χρησιμοποιώντας την ιστορία του ως μεταφορά για την «εξαφάνιση» μιας ολόκληρης χώρας. Ενώ η ταινία ξεκινάει ως ένα μπεργκμανικής υφής οικογενειακό δράμα με αριστοτεχνικά γραμμένους διαλόγους και πειστικές ερμηνείες, μετατρέπεται σταδιακά σε ένα βραδυφλεγές θρίλερ μυστηρίου, φτιαγμένο από την στόφα των ταινιών που σε κρατούν καρφωμένο στο κάθισμα. Πρωταγωνιστούν οι Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ματβέι Νοβίκοφ. Οι προγραμματισμένες προβολές είναι για τις 19, 20, 26 και 27 Μαρτίου και στις 2 και 3 Απριλίου.
> Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Μαρτίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22675787.



Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κ. Πατίνιου
Το νέο βιβλίο του Κώστα Πατίνιου, που περιλαμβάνει μια σειρά από είκοσι έξι μικρά διηγήματα, παρουσιάζεται απόψε σε εκδήλωση στη Λευκωσία. Τη παρουσίαση διοργανώνει ο συγγραφέας και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, η αντιπρόεδρος της οποίας Αγγέλα Καϊμακλιώτη θα απευθύνει χαιρετισμό. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητή και κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Φράγκος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Τσουρής και Μανώλης Μιχαηλίδης. Το βιβλίο «Θέα από μπαλκόνι» (εκδόσεις Γαβριηλίδη) περιλαμβάνει ιστορίες που ανιχνεύουν οριακές καταστάσεις και σχέσεις. Άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας, αλλά και κάποιοι ξεχωριστοί, κεντρίζουν τη σκέψη και πυροδοτούν τη συγκίνηση αφοπλίζοντας τα δεδομένα και γνωστά με μοναδικό όπλο τη λιτή αφήγηση, που περιλαμβάνει ζωντανές περιγραφές, ρεαλιστικούς διαλόγους και καταλυτικές ανατροπές.
> Δευτέρα 19 Μαρτίου, Δημοσιογραφική εστία, Λευκωσία, 19.00.



Το «Happy End» του Χάνεκε στη Λέσχη
Τη νέα ταινία του μεγάλου Αυστριακού κινηματογραφιστή Μίκαελ Χάνεκε «Happy End» προβάλλει απόψε η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Ο σκηνοθέτης των σπουδαίων ταινιών «Η δασκάλα του πιάνου», «Ο κρυμμένος», «Η λευκή κορδέλα» και «Amour» αυτή την φορά επιλέγει έναν πιο ανάλαφρο, σχεδόν κωμικό τόνο, για να ακτινογραφήσει με πολιτική ακρίβεια τη σύγχρονη ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη. Χρησιμοποιεί και πάλι σπουδαίους πρωταγωνιστές, όπως η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς. Η δράση επικεντρώνεται γύρω από τη μεγαλοαστική οικογένεια Λοράν που ζει σε μια εντυπωσιακή έπαυλη στο Καλέ, όχι μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ο ηλικιωμένος πατριάρχης σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του κι έχει παραχωρήσει τα ηνία της κατασκευαστικής του εταιρείας στην εργασιομανή κόρη του Αν. Εκείνη, χωρισμένη, εκτός των άλλων, έχει να διαχειριστεί και την ανικανότητα του γιου της και μελλοντικού διαδόχου της επιχείρησης, μια αβλεψία του οποίου έχει μόλις προκαλέσει ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Ο αδερφός της έχει αναλάβει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από προηγούμενο γάμο, καθώς μια μυστηριώδης δηλητηρίαση έχει στείλει την πρώην σύζυγό του στο νοσοκομείο.
> Δευτέρα 19 Μαρτίου, Ρίο, Λεμεσός, 20.15.


«Μιας βαλίτσας τα πολύτιμα κιτάπια»
Ο Δημήτρης Φανής και η Γαλάτεια Ζήνωνος πρωταγωνιστούν στη μουσικοθεατρική παράσταση «Μιας βαλίτσας τα πολύτιμα κιτάπια» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Χατζηστυλλή. Η παράσταση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λατσιών και του κατεχόμενου Δήμου Λύσης. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες, ο Χορευτικός Όμιλος Ρύμβος, με την χοροδιδασκαλία των Δημήτρη Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Χατζηπαναγή, 12μελής χορωδία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας (Κύκλος Β'), υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Τσαγγαρίδη και 8μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Φώτη Μουσουλίδη. Χορηγός επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό 'Ιδρυμα Κύπρου. Οι παλιές βαλίτσες ανοίγουν κι οι πικρές μνήμες της ρωμιοσύνης γίνονται τραγούδια της ευτυχίας, του ξεριζωμού, του αποχωρισμού και της γλυκιάς λαχτάρας. Η αναπόληση, βρίσκει για πατρίδα εκείνο το σημείο στη γης, που οι άνθρωποι ξαναπιάνουν το παιδί μέσα τους. Μα ετούτοι, κουβαλούν σα φυλαχτό πολύτιμο, το γουστόζικο παραμύθι του Ρωμιού και των παιδιών του, που προσμένουν τη λευτεριά μα 'κείνη δεν έρχεται πότε.
> Δευτέρα 19 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99178156.

 

«Επέτειος» στον Όμιλο
Η ταινία του Ρουμάνου σκηνοθέτη Νταν Κίσου «Η Επέτειος». Στην 94η επέτειο του Ράντουn, τα μέλη της οικογένειας και οι πρώην συνάδελφοι και φίλοι του έρχονται στο πάρτι γενεθλίων του. Όλα γίνονται περίπλοκα όταν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους προσπαθούν να πείσουν τον Ράντου να ομολογήσει τις αμαρτίες του σε έναν ιερέα, ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι κανένας δεν θα πρέπει να αναγκαστεί να κάνει κάτι πέρα από τη θέλησή του. Προσφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας.
> Δευτέρα 19 Μαρτίου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

 

Σε Κοινή Θέα - Γεωργία Χατζηιωάννου
Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Χατζηιωάννου με τίτλο Σε Κοινή Θέα. Η έκθεση δίνει οπτικές αναπαραστάσεις διάφορων επιπέδων του γυναικείου κόσμου, από το πιο απόκρυφο και ενδόμυχο, στο φανερό, σε αυτό που είναι σε «κοινή θέα». Στόχος της έκθεσης είναι να επαναδιαπραγματευτεί αυτήν ακριβώς τη σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού... Τα εγκαίνια θα τελέσει η κ. Ολυμπία Στυλιανού, Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος.
> Δευτέρα 19 Μαρτίου, Γκαλερί Opus 39, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 22424983. Διάρκεια έκθεσης 19 - 31 Μαρτίου.

 

 

Νάντια Μπουλέ & Παναγιώτης Πετράκης
Το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών διοργανώνει την καθιερωμένη φιλανθρωπική του εκδήλωση στις 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 20.00. Ο διάσημος τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης και η εξαίρετη τραγουδίστρια Νάντια Μπουλέ και η πενταμελής ορχήστρα από την Ελλάδα, θα μας χαρίσουν μια εξαίρετη μουσική βραδιά με τραγούδια Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και με γνωστές μελωδίες απο το διεθνές ρεπερτόριο.
> Τρίτη 20 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. www.tickethour.com.cy & ACS Courier (77777040).

 

Follies - NT Live
Το θρυλικό μιούζικαλ του Stephen Sondheim παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας σε ζωντανή αναμετάδοση. Νέα Υόρκη, 1971. Στο θέατρο Weismann, ένα εμβληματικό κτίριο που πρόκειται να κατεδαφιστεί την επομένη, έχει οργανωθεί ένα πάρτι. Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία τους παράσταση στη σκηνή αυτή, τα κορίτσια του συγκροτήματος Follies βρίσκονται και πάλι μαζί για να πιουν, να τραγουδήσουν και να μοιραστούν ψέματα για τις ζωές τους. Έργα του βραβευμένου με Oscar, Tony, Grammy και Olivier Stephen Sondheim, περιλαμβάνουν τα A Little Night Music. Sweeney Todd και Sunday in the Park with George. Υπότιτλοι: ελληνικά και τουρκικά.
> Τρίτη 20 Μαρτίου, Νέο κτίριο Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: €10 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας). Πληρ. Ταμείο ΘΟΚ: 77 77 27 17.

 

Η Σιδηρά
Το έργο 'Η Σιδηρά' είναι γραμμένο από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο και σκηνοθετείται από τον Μαρίνο Ανωγυριάτη για το θέατρο Versus. Eίναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Margaret Thatcher, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε στη Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1980. Το έργο διαδραματίζεται στη σουίτα της Πρωθυπουργού. Το θεατρικό ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις και προσπαθεί να σκιαγραφήσει την σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα. Το έργο αποκαλύπτει πτυχές των παιγνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας. Παίζουν: Βίβιαν Νικολαϊδου, Αντρέας Νικολαϊδης και Ήβη Νικολαΐδου.
> Τρίτη 20, Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Μαρτίου, θέατρο Ένα Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.

 

Η Γυναίκα με τη Μερσεντές (Moka)
Η Πρεσβεία της Ελβετίας έχει την τιμή να σας ανακοινώσει τη προβολή της ελβετικής ταινίας «Moka» του Frédéric Mermoud (2016). Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου. Εφοδιασμένη με λιγοστά ρούχα, ελάχιστα χρήματα και ένα όπλο, η Νταϊάν Κράμερ αναχωρεί για τον Εβιάν. Το μόνο που έχει κατά νου ως εμμονή, είναι να βρει τον οδηγό της μόκα χρώματος Μερσεντές που πάτησε τον γιο της και αντίστρεψε για πάντα την πορεία των πάντων της. Αλλά το μονοπάτι της αλήθειας αποδεικνύεται πιο περίπλοκο από ό,τι φαίνονταν. Η Νταϊάν ανακαλύπτει ότι πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με μια άλλη γυναίκα, τόσο αγαπημένη, όσο και μυστηριώδη.
Πρωταγωνιστούν: Emmanuelle Devos (Diane), Nathalie Baye (Marlène), Diane Rouxel (Elodie), Olivier Chantreau (Vincent).
> Τρίτη 20 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

 

Άντρες έτοιμοι για όλα
Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night", η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα.
Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρήπερ! Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, τη μικρή πόλη όπου ζουν και τις γυναίκες τους…
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας, Χρήστος Γιάνναρης, Χρήστος Ζαχαριάδης και οι γυναίκες: Σοφία Βογιατζάκη, Βάνα Ραμπότα, Γαλήνη Τσεβά, Βίκυ Κάβουρα. Συμμετέχει και η Δήμητρα Παπαδήμα.
> Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.
> Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, Xenion High School, Παραλίμνι, 17.00. Εισιτήρια: €30 (πλατεία), €25 (εξώστης). Πληρ. 25377277 & 70007705, www.SoldOutTickets.com.cy.

 

Μελωδίες Ζωής
Ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής και λυρικής όπερας, με τέσσερις διακεκριμένους Ρώσους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με έργα των Mozart, Bach, Vivaldi, Donizetti, Listz κ.ά. Στο πιάνο θα βρίσκεται η Tatiana Stupak, στο βιολί η Victoria Lanskaya, στο τσέλο ο Robert Grod, ενώ την τετράδα των καλλιτεχνών συμπληρώνει ο τενορός, Artem Volkov. Στηρίζουν το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Κτίριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας, Λευκωσία, 19.30, €20. Πληρ. 99122472.

 

Bach Birthday Festival: Young Bach
Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών Πάφου, το Paphos Music Lovers and το Children's Philharmonic Society of Paphos παρουσιάζουν το κονσέρτο μαθητών με τίτλο "Young Bach", στα πλαίσια του 'Bach Birthday Festival', στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, στις 3μμ, όπου όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του συνδέσμου νεφροπαθών Πάφου για τη δημιουργία νέου νεφρολογικού θαλάμου.
Ο Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1685, πριν από 333 χρόνια, στην πόλη της Eisenach στη Γερμανία. Γιορτάστε με τη μουσική του, την οποία θα παρουσιάσουν μερικά από τα καλύτερα νέα ταλέντα της Κύπρου.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 15.00. Είσοδος: €14 / €7 (μαθητές), συμπεριλαμβανομένου γλυκού και καφέ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Quartέτο Παραμύθι
Ποια είναι η ημέρα που ο μέρμηγκας αράζει επιτέλους με τον τζίτζικα πίνοντας τεκίλα στην αιώρα; Η ημέρα που τα τρία κατσικάκια τρώνε σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με το λύκο; Η μέρα που η βασίλισσα του χιονιού φτιάχνει βαλίτσες για Καραϊβική; Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης!
Η Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση, κλαρίνο) με τους φίλους της Ηλιάνα Παύλου (μπάσο, γαλλικό κόρνο), Δημήτρη Φυρίο (κιθάρα, κρουστά) , Βαγγέλη Γέττο (ακορντεόν, τραγούδι)) γιορτάζουν την πιο…φανταστική μέρα του χρόνου με ένα μοναδικό πάρτυ παραμυθιών και groovάτη διάθεση στο Καφενείο Πλάτανος, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 20.00!
Μπείτε με την Μαρίνα και εναλλάξ τους 3 φίλους της στον μαγικό χορό της μουσικής αφήγησης φανταστικών ιστοριών επιλεγμένων από διαφορετικά τρέχοντα projects των συντελεστών!
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Καφενείο Πλάτανος, Λευκωσία, 20.00, €5. Πληρ. 99584374. Κρατήστε την ημερομηνία και ακολουθήστε τα πετραδάκια.

 

Ψυχές των συνόρων
«Ψυχές των συνόρων»: Ένα ντοκιμαντέρ για την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης
Ο βραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Τάκης Μπαρδάκος μετά τη συγκλονιστική ταινία του «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», που διακρίθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, επανέρχεται με τη δημιουργία ενός ακόμη ανθρωπιστικού φιλμ, για τις γραμμές παγίδευσης περισσότερων από 60.000 προσφύγων στην Ελλάδα, και ανακαλύπτει την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης, στο νέο του ντοκιμαντέρ, «ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»
Το φιλμ αυτό φωτίζει την ικανότητα μιας ισοπεδωμένης από την κρίση κοινωνίας, να αλλάξει τον κόσμο, με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση.
Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή χωρίς δεσμεύσεις από το κράτος ή τα τηλεοπτικά δίκτυα, στηρίζεται στη χρηματοδότηση μέσω Crowdfunding με τη συμμετοχή και οικονομική υποστήριξη από χορηγούς και τους ενεργούς πολίτες.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 22256782. Είσοδος ελεύθερη.

 

Winter's Tale - Royal Ballet
Ο Christopher Wheeldon δημιούργησε τη διασκευή του κορυφαίου ρομαντικού έργου του Σαίξπηρ το 2014. H παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό όσο και τους κριτικούς για τη μοναδικότητά της, την αποτύπωση έντονων συναισθημάτων και τους εξαίσιους χορευτές που την αφηγούνται.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Pantheon Art Cinema, Λευκωσία, 20.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com/

 

Λευκωσία Loop Festival 2018
Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει για ακόμη μια χρονιά το Λευκωσία Loop Festival, στις 22 με 24 Μαρτίου σε δύο διαφορετικούς χώρους. Επίσης, παράλληλη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου με ένα workshop στο Studio eleven63. Στις 22 Μαρτίου το φεστιβάλ αρχίζει με μια προβολή ντοκιμαντέρ και ένα live performance στον πολυχώρο Θκιό Ππαλιές. Στις 23 και 24 Μαρτίου το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με 6 συναυλίες καλλιτεχνών από Κύπρο, Αγγλία, Φινλανδία και Ελλάδα στο Θέατρο Δέντρο.
Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες είναι τα ντουέτα Μan Duo (Φινλανδία), Earth Eye Loop (Αγγλία), Underwater Chess (Ελλάδα), Side Effect (Κύπρος) και τα solo acts των Δημήτρη Σιδερή (Ελλάδα), isel (Κύπρος), και Eleni Era (Γερμανία/Κύπρος). Το ντοκιμαντέρ "Ηλεκτρικό Λαούτο" θα προβληθεί με την παρουσία του σκηνοθέτη του, Βασίλη Δημητριάδη (Ελλάδα), ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ΕΔΩ.
> Πέμπτη 22-Σάββατο 24 Μαρτίου, σε διάφορες τοποθεσίες. Πληρ. LefkosiaLoopFestival.com/ facebook.com/LefkosiaLoopFestival/ 70007610.

 

Λυτρωμένοι
Η Κάτω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Έντουαρντ Μποντ, σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, 'Λυτρωμένοι', σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου. Το έργο διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του '60 και πραγματεύεται το θέμα της φτώχειας (υλικής και πολιτισμικής) και τις τάσεις βίας, που αυτή προκαλεί στους νέους, οι οποίοι μεγαλώνουν στις εργατικές κατοικίες υποβαθμισμένων περιοχών. Αν και είναι γραμμένο στα μέσα του 20ού αιώνα, το έργο παραμένει, δυστυχώς, απόλυτα επίκαιρο. Η βία, η απάθεια, η αποξένωση, η αγανάκτηση -όλα χαρακτηριστικά που γεννά η φτώχεια στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι μεγαλώνουν σε μια άνιση κοινωνία. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Παντελής Άντωνας, Αντωνία Χαραλάμπους, Άρης Καλλέργης, Αντώνης Καλογήρου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Θέμις Ππόλου, Μικαέλλα Κάσινου, Ανδρέας Δανιήλ, Γιώργος Νικολάου, Αλέξανδρος Μαρτίδης.
> Πρεμιέρα Πέμπτη 22 Μαρτίου, Κάτω Σκηνή Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Παρ, Σ & Κ, 20.30. Πληρ. 22421609, 22312940.

 

Βασίλης Πασλίδης & Κατερίνα Παράσχου
Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου η Μουσική Σκηνή RED υποδέχεται τους δύο καλλιτέχνες, Βασίλη Πασλίδη και Κατερίνα Παράσχου, οι οποίοι συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής.
Ο Κομοτηναίος τραγουδοποιός Βασίλης Πασλίδης, έχοντας ένα δίσκο στο ενεργητικό του με τίτλο "2 χρόνια συγκατοίκηση" και με πολλές εμφανίσεις σε γνωστά μουσικά στέκια της Αθήνας, θα μας παρουσιάσει τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά, τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο "Τι είχαμε τι χάσαμε" αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών.
Η νεαρή και πολύ ταλαντούχα μουσικός Κατερίνα Παράσχου, μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη μουσική και την ποίηση, ήταν αναμενόμενο πως θα ερωτευτεί το Ελληνικό τραγούδι, το οποίο θέλει να υπηρετήσει.
Μαζί τους οι μουσικοί: Mike Νικολάου - ηλεκτρική κιθάρα, Mike Μιχαήλ - πιάνο / synthesizer, Ανδρέας Αντωνίου - ηλεκτρικό μπάσο, Γιώργος Ζένιος - τύμπανα.
> Πέμπτη 22 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.30. Πληρ.: 96245929 & 99059257.

 

Milano da Bere
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, η Haze Team ολοκληρώνει την 6η σεζόν του πετυχημένου afterwork event "Milano da Bere" και υπόσχεται να αποχαιρετήσει τη φετινή σεζόν με ένα εντυπωσιακό party που αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά!
Το "Milano da Bere", φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στο ultra-chic bar/restaurant Café Mercedes, προσφέροντας στους επαγγελματίες της Λευκωσίας και όχι μόνο, νέες εμπειρίες afterwork διασκέδασης μέσω των πρωτοποριακών "themes" και των εντυπωσιακών live performances!
Με την επιλογή του Café Mercedes, η Haze Team ανανέωσε ποιοτικά το Milano da Bere, αφού προσέφερε στο απαιτητικό της κοινό εξαιρετικό service, άνετες κρατήσεις και ένα εμπλουτισμένο open buffet, με aperitif και sushi επιλογές, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις.
> Πέμπτη 22 Μαρτίου, Café Mercedes, Λευκωσία. Πληρ. 99 306254 - 99 092932.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close