Θέατρο , News

5+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Απρίλιο

Πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις έρχονται λίγο μετά το Πάσχα και σου τις προτείνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2018

Γυναικείες βιογραφίες, γαλλική και ελληνική κωμωδία και δύο παραγωγές από το κρατικό θέατρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι παραστάσεις που κρατάμε μέχρι στιγμής για τον Απρίλιο.

Ευτυχία Παπαγαννοπούλου με την Αννίτα Σαντοριναίου  
Η Χριστιάνα Αρτεμίου υπογράφει το κείμενο και ο Γιώργος Μουαΐμης τη σκηνοθεσία της παράστασης για την κορυφαία Ελληνίδα γυναίκα στιχουργό του ρεμπέτικου τραγουδιού που την ενσαρκώνει η Αννίτα Σαντοριναίου. Η παράσταση με οδηγό τη βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αποτελεί ένα δυναμικό, θεατρικό, μουσικό και χορευτικό δρώμενο το οποίο στοχεύει στην αποτύπωση, την ερμηνεία και τη συνθετική παρουσίαση του χθες μέσω της κίνησης, της μεταβολής, του ήχου, του στίχου και της μουσικής. Αρχέγονη εκδοχή μιας ανέκφραστης λησμονιάς, πρωτόγνωρης καλαισθησίας και εύθραυστης ομορφιάς από την Ελλάδα που εμπνέει.
Παραστάσεις Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απρ, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, 20.30 /  Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 24641616.

Frida Κι Άλλο της ομάδας Fly Theatre
Η αθηναϊκή θεατρική ομάδα Fly Theatre επιστρέφει στην Κύπρο για να παρουσιάσει αυτή τη φορά την επιτυχημένη της παραγωγή για τη ζωή της θρυλικής Μεξικανής ζωγράφου   Φρίντα Κάλο. Η παράσταση σε κείμενο της Κατερίνας Δαμβόγλου χρησιμοποιεί τις αρχές που οι Fly Theatre έχουν κατακτήσει -προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι- για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο. Η Κατερίνα Δαμβόγλου μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Φρίντα.
Τετάρτη 18 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 / Παρασκευή 20 – Κυριακή 29 Απριλίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96305127.

Και το όνομα αυτού (Le Prenom)
Συνεργασία Ομάδας Σόλο για Τρεις – Θέατρο Αντίλογος

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μετάφραση / διασκευή και σκηνοθεσία Διομήδη Νικήτα, η μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας «Le Prenom» των Matthieu Delaporte και Alexandre de La Patellière, υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere και με την κινηματογραφική της μεταφορά το 2012 να γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, σφραγίζει τη θεατρική συνεργασία των ομάδων Σόλο για Τρεις και θεάτρου ΑντίΛογος, τον Απρίλιο στη θεατρική σκηνή Flea Theatre. Η υπόθεση της κωμωδίας είναι απλή. Με αφορμή το όνομα που θα δοθεί σε ένα αγέννητο ακόμη αγόρι, παρατίθεται ένα δείπνο για πέντε. Δυο ζευγάρια κι ένας παιδικός φίλος συναντώνται για να το γιορτάσουν. Εντούτοις, η εορταστική ατμόσφαιρα δεν κατορθώνει να καταδείξει μια χαρούμενη διάθεση. Αντίθετα, το κλίμα γίνεται βαρύ και υποτροπιάζει με πρόσχημα το όνομα του παιδιού. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στο δείπνο κρατάει «γερά», στα όρια του δογματικού, το προσωπικό του αφήγημα και με βάση αυτό απευθύνεται στον άλλο δημιουργώντας καταστάσεις αντιπαλότητας ενώ σωρεία χρόνιων απωθημένων ξεσπούν με βία στην επιφάνεια. Καθένας ξεστομίζει «βαριές κουβέντες» που αποκαλύπτουν τον «προσωπικό του μύθο» και κυρίως αυτό που θα ήθελε να είναι αλλά δεν είναι.
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απρίλιου, Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97829257 / 99251331.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα
Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ  

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει τον Απρίλιο τη νέα της παραγωγή σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Πρόκειται για από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον που μεταγράφεται για το θέατρο από τον Σάιμον Στίβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας. Αναζητώντας σχεδόν εμμονικά την απάντηση στο ερώτημα ‘Ποιος σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας’, ο Κρίστοφερ, ένα αγόρι με ειδικές ικανότητες, θα ανακαλύψει αλήθειες που θα ωριμάσουν τον ίδιο και θα κάνουν καλύτερους όσους βρίσκονται κοντά του. Παίζουν: Έλενα Δημητρίου, Λουκάς Ζήκος, Θανάσης Ιωάννου, Φώτης Καράλης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παρίσης, Ελένη Σμυρνιού, Γιώργος Τζωρτζής, Στέλα Φυρογένη, Μυρσίνη Χριστοδούλου.
Πρεμιέρα Σ 21 Απρ, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Το Κέλυφος
Νέα Σκηνή ΘΟΚ  

Μια από τις ταλαντούχες φωνές της νέας κυπριακής συγγραφικής γενιάς, η Κωνσταντία Σωτηρίου, ασχολείται με το ευαίσθητο θέμα του Αλτσχάιμερ. Δεν είναι όμως ο ασθενής που βρίσκεται στο επίκεντρο της παρατήρησής της αλλά όσοι τον περιβάλλουν. Το έργο γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στη συγγραφέα και εξελίχτηκε με τη δημιουργική συνεργασία του Ανδρέα Αραούζου, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία για τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Όταν ο σύντροφός της πλήττεται από μια ασθένεια που τον αποκόπτει βίαια από τον υπόλοιπο κόσμο, η Άννα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα: άραγε η ύπαρξή της ‘τελειώνει’ μαζί με τη δική του. Παίζουν: Υρώ Μανέ, Φώτης Αποστολίδης, Βαρνάβας Κυριαζής, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος.
Πρεμιέρα Παρασκευή 27 Απριλίου, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου

Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Δημήτρη Αποστόλου ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις παραστάσεις, που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάρτιο, αφού είναι μία κωμωδία, η οποία θα σε διασκεδάσει και θα σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον θάνατο του κτηματία Φάνη Καραβά με τις κόρες του και όλο τον περίγυρο της οικογένειας να μπλέκονται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, με την απορία αν ο μακαρίτης πέθανε στην πραγματικότητα να γίνεται ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα. Παίζουν: Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Πρωτοπαπά, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Φιακά, Νάτια Χαραλάμπους, Ιωάννα Μαραγκού.
Πρεμιέρα Σ 14 Απριλίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Σ (20.30) & Κ (18.30). Πληρ. 22421609, 22312940.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close