Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2018

Το σαββατοκύριακο είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Άντρες έτοιμοι για όλα
Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night", η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα.
Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρήπερ! Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, τη μικρή πόλη όπου ζουν και τις γυναίκες τους…
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας, Χρήστος Γιάνναρης, Χρήστος Ζαχαριάδης και οι γυναίκες: Σοφία Βογιατζάκη, Βάνα Ραμπότα, Γαλήνη Τσεβά, Βίκυ Κάβουρα. Συμμετέχει και η Δήμητρα Παπαδήμα.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, Xenion High School, Παραλίμνι, 17.00. Εισιτήρια: €30 (πλατεία), €25 (εξώστης). Πληρ. 25377277 & 70007705, www.SoldOutTickets.com.cy.

 

«Ακροάσεις» ηθοποιών επί σκηνής
Το μεγαλείο του ηθοποιού και η λεπτή γραμμή που χωρίζει την αληθινή ζωή από τη σκηνή του θεάτρου, είναι το θέμα του έργου «Η Ακρόαση», το οποίο παρουσιάζει ο Μάριος Ιωάννου με την ομάδα «Theatre Tribe» στο Ίδρυμα ΑΡΤος. Η παράσταση προέκυψε από τη συνεργασία του Ιωάννου με τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο εξάμηνο εργαστήριο του Χοροθεάτρου της Αριάννας Οικονόμου στο Καΐμακλί, στο οποίο δίδαξε ο σκηνοθέτης. Στη σκηνή ζωντανεύουν στιγμές από ακροάσεις ηθοποιών. Το έργο ρίχνει φως στην αγωνία του ηθοποιού που φέρεται και άγεται σε ουσιαστικές μα και ανούσιες παρουσιάσεις, τον έρωτα για την Τέχνη και τη σχέση της ζωής με το θέατρο. Στην «Ακρόαση» θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη, του Άντον Τσέχωφ, του Τεννεσή Ουίλλιαμς, του Μπέρτολντ Μπρεχτ, του Κώστα Μουρσελά και του Ζαν Πιέρ Σιμεόν. Σκηνοθετεί ο Μάριος Ιωάννου. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι Μαρία Ιωαννίδου, Mαρία Ματθαίου, Ναταλία Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Χειμωνίδης.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ΑΡΤος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99286908.



Βραδιά Περσικής κλασικής μουσικής
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο, γιορτάζουν και φέτος το Νορούζ με ακόμα μια συναρπαστική βραδιά Περσικής Κλασικής Μουσικής και τους μαγευτικούς ήχους παραδοσιακών οργάνων (ούτι, σιτάρ, τόμπακ, νταάφ, νταγερέ, καμάντσια, σαντούρι) από το εξαιρετικό Miras Ensemble. Το Miras Enseble αποτελούν οι Αράς Γασέμι (οούτε, σιτάρ, κλαρινέτο), Μεχντί Νεζαμντόστ (τόμπακ, νταάφ, νταγερέ), Μιλάντ Μπαγιάτ (καμάντσια), Σατζάντ Χανεγάχι (σαντούρι) και Μπαμντάντ Φαχαλάτι (φωνή). Το σχήμα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Αράς Γασέμι, ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την προώθηση της μεγαλοπρεπούς κλασικής μουσικής της Περσίας, και την ερμηνεία των αριστουργημάτων που γράφτηκαν από σπουδαίους Πέρσες ποιητές.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96669003.

 

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Οι απαντήσεις δίνονται στη διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!» που παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
> Παρασκευή 13 Οκτωβρίου- Κυριακή 1 Απριλίου, Expo Cyprus, Λευκωσία, 10.00-19.00. Εισιτήριο €10/€5 (σχολεία). Πληροφορίες 70000723/www.planetneedsyou.com.

 

Συναυλία με κλασικά έργα από το Georgia Tech
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία παρουσιάζει τη Χορωδία Δωματίου του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Γεωργίας (Georgia Tech), η οποία θα δώσει συναυλία με κλασσικά τραγούδια την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ. Η Χορωδία θα ερμηνεύσει έργα των Igor Stravinsky, John Tavener, Aaron Copland και σε πρώτη εκτέλεση το έργο του συμπατριώτη μας συνθέτη, Εύη Σαμμούτη, «Ισθμός».
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος δωρεάν, Προκράτηση θέσεων.

 

Οι Les Au Revoir Live στη Λεμεσό και Λευκωσία
Οι Les Au Revoir Live έρχονται για πρώτη φορά στη Κύπρο για δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο. Με ρετρό διάθεση και επιρροή από τους ρομαντικούς συνθέτες και τροβαδούρους όλων των εποχών, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη indietronica και lounge ακουστική που περικλείει ατμοσφαιρικούς bossa nova και Swing ρυθμούς. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις αυτό που θα αντικρίσει ο ακροατής είναι άρτιες ερμηνείες και προσεγμένη σκηνική παρουσία ενώ το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει αποκλειστικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών διασκευασμένα μέσα από το δικό τους προσωπικό πρίσμα που σαν στόχο έχει την ποιοτική διασκέδαση.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, πληρ. 99300340 & Σάββατο 24 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία. Πληρ. 99059257 & 96245929.


Εγκαινιάζεται ο νέος χώρος DriveDrive
Ο νέος εκθεσιακός χώρος DriveDrive εγκαινιάζει την πρώτη φάση της συνεχούς έκθεσης έργων τέχνης που πραγματοποιείται από το Μάρτιο 2018 μέχρι το Μάρτιο 2019. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου θα προστίθενται και νέα έργα. Στo phase 1, εκτίθενται έργα των εικαστικών καλλιτεχνών: Ραϊσσα Αγγελή, Μαρία Ανδρέου, Benedikt Bock, Νάταλι Γιαξή, Peter Eramian, Maya Hottarek, Στέλιος Καλλινίκου, Μαρία Κασσιανίδου, Χρίστος Κυριακίδης, Φάνος Κυριάκου, Ορέστης Λάμπρου, Ορέστης Λαζούρας, Παναγιώτης Μηνά, Αναστασία Παύλου, Άρης Μοχούλης, Θεόδουλος Πολύβιου, Most Probably, Δέσποινα Ράγκου, Νάγια Σάββα, Κωνσταντίνος Ταλιώτης, Μαρία Τουμάζου και Μαρίνα Ξενοφώντος. Στα εγκαίνια ο εικαστικός καλλιτέχνης Benetikt Bock (γ. 1987, Κολωνία, Γερμανία) που εργάζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα, θα παρουσιάσει το διήγημα του Filoxenia Dream. Παράλληλα του DriveDrive: phase 1, το TESTDRIVE, θα παρουσιάσει το πρώτο του residency με τη Maya Hottarek, (γ. 1990, Νίβο, Ελβετία) που την περίοδο αυτή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Μπίελ/Μπιέν.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, DriveDrive, (οδός Σαπφούς 6 κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα), Λευκωσία, εγκαίνια 19.30.

 

 

Fork Food Market
Γι' ακόμη μια φορά, η πιο νόστιμη υπαίθρια αγορά φαγητού της πόλης, το Fork Food Market, ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στο Παλιό Δημαρχείο και να μας στήσει στην ουρά του για λαχταριστό φαγητό. Το ραντεβού λοιπόν δόθηκε για αυτή την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, στην κλειστή αγορά του Παλαιού Δημαρχείου (απέναντι από ΣΤΟΑ).
Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12πμ..
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, κλειστή αγορά του Παλαιού Δημαρχείου (απέναντι από ΣΤΟΑ), Λευκωσία, 19.00.

 

Παρουσίαση βιβλίου Μ. Παπαδόπουλου και Π. Νικολαΐδη
Η ποιητική συλλογή των Μιχάλη Παπαδόπουλου και Παναγιώτη Νικολαίδη «Μια στο λευκό και δυο στο μαύρο» Σονάτα για την αφαίρεση (εκδόσεις Θράκα 2017), παρουσιάζεται σήμερα στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Τίτος Χριστοδούλου (φιλόσοφος) και η Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου). Θα ακολουθήσει ανάγνωση ποιημάτων από την ηθοποιό Έλενα Αγαθοκλέους και από ποιητές.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Λευκωσία 19.30.

 

Σοφία η μέλισσα
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στo πλαίσιo των εορτασμών της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) και των έξι χρόνων λειτουργίας του (26 Μαρτίου), ανακοινώνει ότι τo Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στις 10π.μ, το Θεατρικό Μουσείο θα φιλοξενήσει την παιδική θεατρική παράσταση «Σοφία η μέλισσα» του Δημήτρη Μπασλάμ από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Σκηνή 018). Το έργο είναι βασισμένο στην έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο «Σοφία η μέλισσα». Μια κυψέλη με 1450 μέλισσες εξαφανίστηκε στο Μεξικό! Η Σοφία, μια μικρή μέλισσα, αποφασίζει να λύσει το μυστήριο. Και πολύ γρήγορα θα μάθει πως η λύση για όλα τα μυστήρια κρύβεται σε μια λέξη: την επιστήμη.Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ
Παίζουν: Σαββίνα Γεωργίου και Κωνσταντίνα Ξενοφώντος
Μουσικοί στη σκηνή: Στέφανος Κουτέλης και Γιάννης Κουτής.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Λεμεσός, 10.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων τόσο για τη θεατρική παράσταση οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν για κρατήσεις στο τηλέφωνο 25343464 καθημερινά 8:00 π.μ. - 2:00μ.μ.

 

Luna Rossa στο Θέατρο Ένα
Η Ευα, ο Ρόκο- η κόρη τους, η Σοφία-ο Λέλε και η Καρλόττα, ο Κόσιμο, η Μπιάνκα και βεβαίως… ο Πέπε… Μια συνηθισμένη, ας πούμε. ..παρέα, που συγκεντρώνεται στο σπίτι των δυο πρώτων για να δειπνήσουν και να δουν την ανοιξιάτικη… έκλειψη κάπου στη Ρώμη. Η βάση της παρέας είναι η μακροχρόνια φιλία- από τα εφηβικά χρόνια ακόμα, των τεσσάρων αρσενικών-τα θηλυκά προστέθηκαν στη ζωή τους αργότερα …Ο χωρισμός ενός άλλου φίλου, του Ντιέγκο, επειδή η γυναίκα του (αχ…) ανακάλυψε στο κινητό του, μήνυμα από την 22χρονη γκομενίτσα του… θα γίνει αφορμή για ένα παιχνίδι με τα κινητά της παρέας, διασκεδαστικό μεν κατά την οικοδέσποινα Εύα που το προτείνει, μεγάλη βλακεία όμως για την ανδροπαρέα. ΄Εχουν φαίνεται κι αυτοί κάτι αποθηκεύσει στο κινητό τους, που δεν θέλουν να μαθευτεί.
Εσείς θα αποφασίσετε αν έκαναν καλά!
> Παρασκευή 23-Κυριακή 25 Μαρτίου, Θέατρο Ένα, Β Δημοτική Αγορά, Λεμεσός, 20.30 (Κ 19.30). Πληρ. 99395970.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για δύο μοναδικές εμφανίσεις στην Έντεχνη Ροκ Σκηνή "Στο Πέραμα" στις 23 Μαρτίου 2018. Στην Ελλάδα της κρίσης, των επανειλημμένων και ασταμάτητων μνημονίων, της κατάρρευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της μερικής και ανασφάλιστης απασχόλησης, των "υποκατώτατων" μισθών, των ανύπαρκτων συντάξεων, της προσφυγιάς εκείνων που φεύγουν για μια καλύτερη τύχη και εκείνων που έρχονται και εγκλωβίζονται, της πολιτικής απάτης, σ' αυτή την Ελλάδα που ο πολιτισμός ως ο μεγαλύτερος εχθρός τους χτυπιέται σκόπιμα και ανελέητα από τους βαρβάρους, παλεύει ακόμα να σταθεί στα πόδια του. Απέναντι στην αριθμοποίηση των Ελλήνων ο Βασίλης αντιπαραθέτει μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους ποιητές μας και στους συνθέτες μας, επιλέγοντας διαφορετικό ήχο από αυτών που τον έχουμε συνηθίσει, πλαισιώνεται από ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα μπάσο, έτσι ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ανενόχλητος τις «φωνές των ποιητών».
Μαζί του οι: Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης, Βιολί - τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη.
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Έντεχνη Ροκ Σκηνή "Στο Πέραμα", Λεμεσός. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 25373763.

 

"Ψυχολογία Συριανού Συζύγου" στο Σπούτνικ
Μια παράσταση για τα όρια της φαντασίας, της μνήμης και της πραγματικότητας. "Εντρέπομαι να το ομολογήσω. Επέρασαν οκτώ μήνες αφ' ότου υπανδρεύθην και είμαι ακόμη ερωτευμένος με την γυναίκα μου, ενώ ο κυριώτερος λόγος δια τον οποίον την επήρα ήτο, ότι δεν μου ήρεσκε διόλου η κατάστασις ερωτευμένου". Με αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο ξεκινά ο Εμμανουήλ Ροΐδης το διήγημά του 'Ψυχολογία Συριανού Συζύγου', το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του ανατρεπτικού αλλά και συνάμα εξόχως σατιρικού ύφους του συγγραφέα.
> Παρασκευή 23- Κυριακή 25 Μαρτίου, Σπούτνικ (in orbit), Λευκωσία, 20.00 (Κ 18.00). Eισιτήιο €15/€12. Πληρ. 70007027. Προπώληση www.Tickethour.com.cy & καταστήματα ACS Couriers.

 

«Φούστα Μπλούζα» στο Pantheon
Η πιο ξεκαρδιστική ανατρεπτική κωμωδία των Παπαθανασίου - Ρέπα, μεταφέρεται στα κυπριακά από τη Χριστιάνα Αρτεμίου και υπόσχεται γέλιο…μέχρι δακρύων!!
Η Μαίρη βρίσκεται ανάμεσα σε ένα ερωτικό παιχνίδι και μια παράλογη πραγματικότητα! Ο πατέρας του παιδιού της Παναγιώτης, επιστρέφει μετά από 18 χρόνια, ως ερωμένη του νυν άντρα της. Ο Παναγιώτης που έγινε Φλορίντα, φέρνει τα πάνω κάτω και μπουρδουκλώνει ζωές και συμπεριφορές.
Μια μοντέρνα φαρσοκωμωδία καταστάσεων, που τίθεται ενάντια στο ρατσισμό, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου και σατυρίζει τις προκαταλήψεις μας όσο αφορά τα φύλα και τον έρωτα ανάμεσα σε ένα άντρα και μια γυναίκα.
> Παρασκευή 23- Κυριακή 25 Μαρτίου, Pantheon Art Cinema, Λευκωσία, 20.30. Πληροφορίες 22675787.

 

 

"Τζακ και η φασολιά αλλιώς" στο Θέατρο Ένα
Με την Παγκόσμια Μέρα Κουκλοθέατρου συμπίπτουν οι τελευταίες παραστάσεις του έργου «Ο Τζακ και η φασολιά αλλιώς…» μια παράσταση του «θέατρο ένα» που λάτρεψαν κυριολεκτικά τα παιδιά και την αγκάλιασαν με πολλή αγάπη.
Ο Τζακ και η φασολιά του θα αποχαιρετίσουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο με δύο παραστάσεις: Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11 το πρωί.
Αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν και οι περιοδείες στα σχολεία και σε Δήμους μια και το πρόγραμμα του Τζακ είναι …γεμάτο! Εκατοντάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση, αφού αρκετά σχολεία και νηπιαγωγεία -μετά από άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού- αλλά και Δήμοι την έχουν εντάξει στις εκδηλώσεις τους στο πλαίσιο της προσφοράς τους για πολιτιστική επιμόρφωση των μαθητών. Ήδη είναι προγραμματισμένες παραστάσεις, μεταξύ άλλων, σε σχολεία και Δήμους όπως ο Δήμος Εγκωμης κ.α.
Να σημειώσουμε ότι για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην άνευ προηγουμένου ζήτηση «Ο Τζακ και η φασολιά αλλιώς» μετακόμισε από τον « Άλλο Χώρο» του «θέατρο ένα», στην Κύρια Σκηνή του «θέατρο ένα», ένα χώρο με υπερδιπλάσιες θέσεις. Τα παιδιά που είδαν την παράσταση είχαν την ευκαιρία να πάρουν και τα ίδια μέρος στα τεκταινόμενα επι σκηνής, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σχολιάζοντας και συμμετέχοντας με τις παρατηρήσεις τους.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, 15:00 & Κυριακή 25 Μαρτίου, 11:00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Γενική Είσοδος: €7. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203.

 

Φεστιβάλ Βότανα και Γαϊδουράκια
Tο Bοτανικό Πάρκο Cyherbia και η Golden Donkeys Farm συνδιοργανώνουν το 2ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Βότανα & Γαϊδουράκια, στο χώρο της Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται δωρεάν δοκιμές: Τσάγια με βότανα, γάλα γαϊδούρας, κρασί, αρτοσκευάσματα με βότανα και πολλές παραδοσιακές λιχουδιές. Ακόμα έκθεση βοτάνων και προϊόντων από ελιά, αμυγδαλιά, χαρουπιά, σταφύλι, μέλι -συνταγές που θα καταπλήξουν! Θα πραγματοποιηθούν ακόμα οι εξής διαλέξεις: Βότανα της Κύπρου- χρήσεις και οφέλη για την υγεία, από την βοτανολόγο Μιράντα Τριγγή & Ο κόσμος του Γαϊδουριού -η ιστορία των όμορφων ζώων από τον ιδιοκτήτη της φάρμας Πιερή Γεωργιάδη.
Στην παιδική γωνιά που θα δημιουργηθεί, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θα ακούσουν παραμύθια, θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο αρτοδημιουργιών με βότανα, χειροτεχνίες και θα διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική με τα «Αιγαιοπελαγίτικα» και τη Βάσω Νικολή.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αμμοχώστου.Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη
> Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Μαρτίου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. Τιμή εισόδου: ενήλικες 4 ευρώ, παιδιά άνω των 5 ετών 2 ευρώ.

 

Λευκωσία Loop Festival 2018
Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει για ακόμη μια χρονιά το Λευκωσία Loop Festival, στις 22 με 24 Μαρτίου σε δύο διαφορετικούς χώρους. Επίσης, παράλληλη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου με ένα workshop στο Studio eleven63. Στις 22 Μαρτίου το φεστιβάλ αρχίζει με μια προβολή ντοκιμαντέρ και ένα live performance στον πολυχώρο Θκιό Ππαλιές. Στις 23 και 24 Μαρτίου το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με 6 συναυλίες καλλιτεχνών από Κύπρο, Αγγλία, Φινλανδία και Ελλάδα στο Θέατρο Δέντρο. Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες είναι τα ντουέτα Μan Duo (Φινλανδία), Earth Eye Loop (Αγγλία), Underwater Chess (Ελλάδα), Side Effect (Κύπρος) και τα solo acts των Δημήτρη Σιδερή (Ελλάδα), isel (Κύπρος), και Eleni Era (Γερμανία/Κύπρος). Το ντοκιμαντέρ "Ηλεκτρικό Λαούτο" θα προβληθεί με την παρουσία του σκηνοθέτη του, Βασίλη Δημητριάδη (Ελλάδα), ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
> Παρασκευή 23 & Σάββατο 24, πολλαπλοί χώροι. Πληροφορίες 70007610. Info/Tickets: LefkosiaLoopFestival.com | facebook.com/LefkosiaLoopFestival & Προπώληση: www.lefkosialoopfestival.com/tickets.

 

Θέμης Αδαμαντίδης στο Anodos live
O καταξιωμένος Έλληνα τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη μαζί με το σχήμα του έρχονται για μια μοναδική βραδιά στο Anodos Live στη Λεμεσό.
> Κυριακή 25 Μαρτίου, Άνοδος Live, Λεμεσός, 22.00. Κρατήσεις 70000087.

 

Υπόγεια Ρεύματα
Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα!
Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ηλεκτρικό σετ με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία. Με τον ήχο του τρίο δεμένο και πολύπλοκο τα Υπόγεια Ρεύματα είναι συνεχώς σε κίνηση. Ένα ταξίδι που κρατά δύο χρόνια και μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στις ζωντανές εμφανίσεις ο άγριος, ξεσηκωτικός ήχος του τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) παρασέρνει σε μια πρωτόλεια γιορτή γεμάτη ιδρώτα και ένταση, ταξιδεύοντας παράλληλα με το λυρισμό των στίχων και τα ακουστικά διαλείμματα.
Υπεύθυνοι για την παρουσίαση των παραπάνω επί σκηνής είναι η θρυλική φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η ανατρεπτική προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα που κινείται από τις ευαίσθητες σιωπές έως τη θορυβώδη κόλαση και η αεικίνητη, ευγενικά αυθάδικη μορφή του Νίκου Γιούσεφ που αποδίδει με την ίδια άνεση ένα στιβαρό μπάσο ή ένα αέρινο μουσικό πριόνι.
> > Σάββατο, 24 Μαρτίου, Κουρσάρος Rock Bar, Παραλίμνι, 22.00. Για πληροφορίες & κρατήσεις: 99852419.

 

Take the train
Το Ωδείο Ελικώνας παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Take the train". Με τη συμμετοχή πέραν των 100 παιδιών το "τραίνο της μουσικής" θα ταξιδέψει τον θεατή με τους μουσικούς, ηθοποιούς και τραγουδιστές του Ωδείου στον κόσμο του μουσικού θεάτρου, της κλασσικής και ελληνικής μουσικής, και της διεθνούς ποπ. Το μουσικό τραίνο Θα λάβουν μέρος παιδιά όλων των ηλικιών συμμετέχοντας σε ορχήστρα εγχόρδων και άλλα μουσικά σύνολα. Η παράσταση θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς καλλιτέχνες να εξασκήσουν το ταλέντο τους επί σκηνής. Διάρκεια: 2 ώρες.
> Σάββατο, 24 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 18.00 & 20.30. Προπώληση Εισιτηρίων: www.SoldoutTickets.com.cy και στο ταμείο του Θεάτρου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close