Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι νέες αφίξεις της ασιατικής κουζίνας στην Κύπρο

Μάθε όλα τα καινούργια μαγαζιά της ασιατικής γαστρονομίας που άνοιξαν και δημιουργούν νέα δεδομένα στον χώρο εστίασης στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2018

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερα ασιατικά εστιατόρια, Asian street food στέκια και αλυσίδες αυτής της φιλοσοφίας επεκτείνονται ανοίγοντας νέα καταστήματα σε όλη την Κύπρο.

Από την fusion Asian κουζίνα μέχρι πιο αυθεντική παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα, noodles, sushi και άλλες υπέροχες γεύσεις από την Ασία κατακλύζουν την πόλη και αυξάνουν τις επιλογές μας.

Το Check In συγκέντρωσε όλες τις νέες αφίξεις της ασιατικής κουζίνας αλλά και όλα τα μαγαζιά που αναμένονται να ανοίξουν.

Miss Kong
Επιτέλους αυτό που περιμέναμε άνοιξε την 1η Μαρτίου στην Λευκωσία! Η πρωτεύουσα απέκτησε το δικό της fusion / Japanese restaurant and cocktail lounge. Ένας φινετσάτος χώρος για ξεχωριστές γαστρονομικές βραδιές έρχεται να προστεθεί στο κέντρο της Λευκωσίας δίνοντάς μας μία πολύ καλή επιλογή για έξοδο. Δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύεις εκτός πόλεως για να απολαύσεις gourmet ασιατικές γεύσεις που θα συνοδεύονται από εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και cocktail αφού αυτή τη δυνατότητα σου τη δίνει το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας που λέγεται Miss Kong. Εκλεπτυσμένο και κομψό, στο κέντρο της πόλης, κατά βάση σε fusion style με έμφαση σε ιαπωνική κουζίνα.
(22666699) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Tρ-K 18.00-23.00 (κλείνει η κουζίνα).

Το 3ο κατάστημα Sushi La άνοιξε στην Πάφο
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ασιατικά εστιατόρια της Κύπρου που άρχισε τη λειοτυργία του πριν από μερικά χρόνια και καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο καλά μαγαζιά fusion ασιατικής κουζίνας. Μετά την επιτυχημένη του πορεία τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία η διεύθυνση του Sushi La αποφάσισε να επεκταθεί και στην Πάφο ανοίγοντας ένα καινούργιο μαγαζί στο κέντρο της πόλης στην 25ης Μαρτίου. Το Sushi La Πάφου βρίσκεται στον κύριο δρόμο, λίγο πριν από το Δημαρχείο της πόλης. Το νέο ασιατικό της Πάφου θα διαθέτει ανανεωμένο μενού ασιατικής γαστρονομίας το οποίο υπογράφει ο γνωστός Κύπριος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας.
(26222520) 25ης Μαρτίου & Κωστάκη Παντελίδη γωνία, Πάφος Δ-Παρ 13.00-15.00, 19.30-23.00, Σ 19.30-23.00 & Κ 13.00-15.00.

Koi Sushi Bar στην Μενάνδρου
Νεανικό, χαλαρό και προσιτό σε όλους, το Koi Sushi Bar μόλις «προσγειώθηκε» στην πολυσύχναστη πλέον οδό Μενάνδρου 3 στη Λευκωσία (δίπλα στο Pyxida Oyster Bar). Πρόκειται για ελλαδική αλυσίδα… σουσάδικων, όπου στην Αθήνα λειτουργεί ήδη 12 καταστήματα, προσφέροντας γιαπωνέζικη κουζίνα με κλασικές επιλογές, σε πιο low budget τιμές, άνετο και χαλαρό περιβάλλον. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το KOI Sushi Bar πρωτοάνοιξε στην Αθήνα το 2013 και έγινε αμέσως η 1η αλυσίδα sushi σε όλη την πόλη. Σε έναν μικρό χώρο μεν, τα KOI style rolls, nigiri, sashimi κι άλλα star πιάτα της ασιατικής κουζίνας έφτασαν στην Κύπρο και περιμένουν να τα γευτείς.
(22260777) Μενάνδρου 3, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.45.

Dumplings Chinese Restaurant
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ασιατική άφιξη προσγειώθηκε αυτή τη φορά στη Λεμεσό στην στοά της Αγοράς στην Ανεξαρτησίας. Πρόκειται για ένα αυθεντικό dim-sum εστιατόριο με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες κι ένα πελώριο wallpaper με πράσινη φύση όπου δημιουργείται ένα προσεγμένο ντεκόρ. Το εστιατόριο περιστρέφεται γύρω από την ασιατική κουζίνα και ειδικότερα την κινεζική γαστρονομία. Το Dumplings Chinese Restaurant ειδικεύεται στα dublings όπως προδίδει και το όνομά του. Τα πουγκιά-Dumplings της Ellie είναι τόσο νόστιμα! Όμως, δεν πρέπει να μείνει μέχρι εκεί αλλά να δοκιμάσεςι και ένα από τα έξι ειδών noodle είτε τα επιλέξεις με κοτόπουλο, είτε με βοδινό, είτε με θαλασσινά. Αν πάλι είσαι από αυτούς που προτιμούν να απολαύσουν ρύζι, τότε επίλεξε ένα Szechuan κοτόπουλο που είναι αρωματικά υπέροχο ή ένα Kung Pο. Εδώ, θα απολαύσεις αυθεντικά-πραγματικά πιάτα από την ασιατική κουζίνα αφού η Ellie, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της.
(25338881) Αγορά Ανεξαρτησίας 15, Λεμεσός Δ-Κ 11.30-24.00.

Makariou Food Place
H Λεμεσός μόλις απέκτησε έναν ακόμη χώρο φαγητού, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, στη Λεωφόρο Μακαρίου! Ωστόσο αυτός ο χώρος είναι κάπως διαφορετικός! Κι αυτό γιατί συνδυάζει δύο κουζίνες εντελώς διαφορετικές! Την Ελληνική/Κυπριακή και την Ασιατική! Πρόκειται για το Makariou Food Place, το οποίο φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη το κινέζικο Xie Xie αλλά και το "Ο Γύρος του Κόσμου" και το οποίο βρίσκουμε ήδη στην οδό Κολωνακίου, στο Kolonakiou Food Place αλλά και στο My Mall Limassol. "Ο Γύρος του Κόσμου" είναι ένα εστιατόριο που προσφέρει σουβλάκι και γύρο, μερίδες με πίτα (εεληνική και κυπριακή), burgers, σαλάτες, ποικιλίες και πιατέλες, όπως και επιλογές για χορτοφάγους. Τα πιάτα του φτιάχνονται με φρέσκα λαχανικά και συστατικά εξαιρετικής ποιότητας, εξασφαλίζοντας ένα λαχταριστό γεύμα. Από την άλλη, το "Xie Xie fresh oriental and sushi boutique", είναι μία καλή επιλογή για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. Το μενού του σου προτείνει μία ποικιλία από sushi, κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα, καθημερινά, από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ. Σημείωσε τέλος ότι μπορείς να παραγγείλεις και online μέσω της σελίδας τους στο διαδίκτυο.
(77778190) Λεωφόρος Μακαρίου ΙΙΙ 163, Λεμεσός Δ-Κ 11.30-23.00.

Ασιατικό street food στο Let's Wok It
Το μαγαζί που μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε την εμφάνισή του στη Λευκωσία, σερβίροντας αποκλειστικά noodles, ετοιμάζεται να αποκτήσει αδερφάκι. Ο λόγος για το Let's Wok It, το ασιατικό street food της πρωτεύουσας, που άνοιξε στα Λατσιά προσφέροντας delivery, take away και φαγητό επί τόπου και τώρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημά του στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, το μαγαζί πρόκειται να λειτουργήσει τις επόμενες κιόλας μέρες σε μία από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης, την πολυσύχναστη Λεωφόρο Μακαρίου (στο χώρο όπου προηγουμένως στεγαζόταν το Ψητοπωλείο Ήπειρος, κοντά στα φώτα τροχαίας του Debenhams). Όπως και στην πρωτεύουσα, το μαγαζί θα σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου πιάτο με noodles, να επιλέξεις τη βάση σου από μία ποικιλία 7 διαφορετικών ειδών noodles με 3.50 ευρώ, να διαλέξεις από μία μεγάλη γκάμα τα υλικά της αρεσκείας σου, τη σάλτσα που επιθυμείς, τα toppings και κάποια συνοδευτικά όπως κράκερ γαρίδας, springroll λαχαικών, σούσι, πάπια και άλλα.
(25773100) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 115, Λεμεσός. Τρ - Κ 12.00 - 22.30.

Mr. Woκ για τους λάτρεις των noodles
Ένα ακόμη μαγαζί για noodles άνοιξε στη Λευκωσία και λέγεται Mr. Wok. Θα το βρεις στο Στρόβολο στη Λεωφόρο Σταυρού. Γωνιακό κατάστημα στο οποίο επιλέγει το είδος των noodles που επιθυμείς, τα υλικά της αρεσκείας σου, ένα από τα σως και toppings. Δοκίμασε το κοτόπουλο satay ως ορεκτικό. Take away-delivery.
(70088282) Λεωφόρος Σταυρού 48, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-22.30.

Hokkaido Express στο Παραλίμνι
Ένα από τα πιο γνωστά ιαπωνικά εστιατόρια της Κύπρου, το Hokkaido που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην Αγία Νάπα με μία πολύ επιτυχημένη πορεία απέκτησε πρόσφατα "αδελφάκι" το Hokkaido Express για γρήρορο ιαπωνικό φαγητό σε take away-delivery στο Παραλίμνι. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο του Παραλιμνίου και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ιαπωνική κουζίνα στο σπίτι αν δεν θες να βγεις έξω. Πέραν των ιαπωνικών πιάτων με σούσι και τεπανγιάκι το Hokkaido Express προσφέρει επιλογές από noodles, ταϋλανδέζικες κινέζικες σπεσιαλιτέ.
(23740240) 1ης Απριλίου 170, Παραλίμνι. Δ-Κ 12.00-15.00 & 18.00-22.30.

Wok in a Box
Ένα ακόμη ασιατικό μαγαζί άνοιξε πρόσφατα στη λεωφόρο Νίκης στη Λευκωσία, στη συνέχεια απέκτησε και δεύτερο μαγαζί στη Λακατάμεια, τρίτο στα Λατσιά ενώ πρόσφατα λειτούργησε και στη Λεμεσό. Το Wok in a Box επεκτείνεται ακόμα περισσότερο ανοίγοντας σύντομα ένα νέο κατάστημα και στη Λάρνακα.

Έρχονται…

Wagamama στη Λάρνακα
Το 5ο της κατάστημα θα αποκτήσει σύντομα η δημοφιλής αλυσίδα ασιατικής κουζίνας. Το νέο κατάστημα Wagamama ανοίγει σύντομα στην πόλη της Λάρνακας, απέναντι από την Αμερικανική Ακαδημία και φέρνει στην πόλη τις νοστιμιές και τα fusion πιάτα της ασιατικής γαστρονομίας. Μία διάσημη αλυσίδα εστιατορίων με casual χαρακτήρα έρχεται και στη Λάρνακα.

Old Port Chinese
Η Λεμεσός ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του -ίσως- πιο φιλόδοξου και άκρως ενδιαφέροντος opening των τελευταίων μηνών στη διεθνή γαστρονομική "σκηνή" της πόλης. Ο λόγος για το Old Port Chinese το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις της Κινέζικης Κουζίνας. Το νέο εστιατόριο βρήκε στέγη στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, και είμαστε σίγουροι ότι η επιλογή του χώρου για τη δημιουργία του δεν έγινε τυχαία. Το εστιατόριο διακοσμητικά είναι εμπνευσμένο -όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο- από την Άπω Ανατολή. Printed υφάσματα με σχέδια τηςΑνατολής, μαξιλάρια ριγμένα στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, ξύλο, βάζα με λουλούδια και εντυπωσιακά φωτιστικά φτιάχνουν ένα παραμυθένιο ανατολίτικο σκηνικό, που θα σε εμπνέι για μεγάλα γαστρονομικά ταξίδια.
Σπύρου Αραούζου, Λεμεσός.

Xie Xie Fresh Oriental Cuisine & Sushi Boutique
Μία νέα άφιξη έρχεται να προστεθεί στη λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη στην καρδιά της πρωτεύουσας πολύ σύντομα. Πρόκειται για ένα γνώριμο στους Λεμεσιανούς μαγαζί το οποίο επεκτείνεται και στη Λευκωσία. Το Xie Xie Fresh Oriental Cuisine & Sushi Boutique που το συναντάμε σε δύο καταστήματα στη Λεμεσό, ένα στην Κολωνακίου και το άλλο στο My Mall θα το βρίσκουμε πλέον και στη Θεμιστοκλή Δέρβη δίπλα από το Souvlaki Bar. To νέο μαγαζί θα προσφέρει αποκλειστικά delivery και take away.

East Asian Restaurant
Μία νέα, ενδιαφέρουσα άφιξη αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σύντομα στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα νέο, ασιατικό εστιατόριο που θα σερβίρει πιάτα από την κινέζικη και την ινδική κουζίνα αρχικά ενώ στη συνέχεια θα φτιάχνει και υπέροχες πιατέλες με πεντανόστιμα σούσι. Η νέα ασιατική άφιξη της πρωτεύουσας θα βρίσκεται σε μία από τις πιο ανεβασμένες περιοχές της Λευκωσίας αυτή την περίοδο, πολύ κοντά στην Πινδάρου και συγκεκριμένα στην οδό Κλήμεντος σε ένα χώρο που έχει ανακαινιστεί και ετοιμάζεται να ανοίξει λίγο μετά το Πάσχα, τον Απρίλιο. Το όνομα του καινούργιου εστιατορίου θα είναι East Asian Restaurant και θα διαθέτει εξειδικευμένους σεφ στην κινέζικη και ινδνική κουζίνα με αυθεντικές γεύσεις της ασιατικής γαστρονομίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close