Cine News , Κινηματογράφος

Συνέντευξη: Margot Robbie

Η Αυστραλιανή ηθοποιός μιλά για το σκάνδαλο Weinstein, αλλά και το ρόλο της Tonya Harding που της χάρισε φέτος την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2018

Την πρωτογνωρίσαμε το 2013, όταν έπαιξε στο πλευρό του Leonardo DiCaprio στην ταινία 'The Wolf of Wall Street' του Martin Scorsese. Το 2016 την είδαμε να υποδύεται το ρόλο της Jane στο 'The Legend of Tarzan', ενώ το κοινό τη λάτρεψε ως Harley Quinn στο 'Suicide Squad'. Φέτος, η Margot Robbie, η ξανθιά καλλονή από την Αυστραλία, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στο φιλμ 'I, Tonya', όπου υποδύεται τη διάσημη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Tonya Harding, η οποία προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο όταν κατηγορήθηκε για επί πληρωμή ξυλοδαρμό της αθλήτριας Nancy Kerrigan. 

Έπαιζες χόκεϊ επί πάγου στην παιδική σου ηλικία, σωστά;

Όχι στην παιδική μου ηλικία. Όταν πρωτομετακόμισα στην Αμερική το 2011. Κατάγομαι από μια παράκτια πόλη στην Αυστραλία, οπότε τα σπορ στον πάγο δεν ήταν ποτέ δημοφιλή εκεί.

Παρόλα αυτά, το πατινάζ πρέπει να σε βοήθησε να πετύχεις την κίνηση 'triple axel' στο 'I, Tonya'.

Ναι, μπορώ άνετα να κάνω ένα 'triple axel' (γελά σαρκαστικά). Όλοι υποτιμήσαμε πόσο απίστευτα δύσκολο ήταν αυτό. Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε αυτή τη σκηνή, σκεφτήκαμε: 'Θα βρούμε έναν stunt double (ντουμπλέρ) για να το κάνει'.  Ο χορογράφος μας απάντησε: 'Κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα τριπλό άξονα - το ξέρετε αυτό, έτσι;'. Μόνο δύο γυναίκες στην Αμερική μπορούν να το πετύχουν και είναι και οι δύο ασιατικής καταγωγής, οπότε καμία δεν θα μπορούσε να με ντουμπλάρει. Έτσι αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάμε με CGI (δημιουργία εικόνας μέσω του υπολογιστή).

Έχεις γνωρίσει από κοντά την Tonya Harding;

Ναι. Δεν ήταν σημαντικό για την έρευνά μου, γιατί υπάρχει τόσο υλικό στο διαδίκτυο. Όμως μια βδομάδα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αποφάσισα να ταξιδέψω στο Πόρτλαντ και να τη συναντήσω, για να της πω ότι θα χειριζόμασταν την ιστορία της με σεβασμό.

Το 'Ι, Tonya' κατάφερε να ξεχωρίσει στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία και έχει φτάσει μέχρι την Ακαδημία, όπου μάλιστα διεκδικείς και το πρώτο σου Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου!

Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Είναι θαύμα που μπορούν να γυρίζονται ακόμα ανεξάρτητες ταινίες. Το να είμαστε παρόντες στη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ είναι πραγματικά συγκινητικό. Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που θέλαμε, ήταν να κάνουμε μια ταινία που ο κόσμος θα απολάμβανε να δει. Όσο αυτό συμβαίνει, εγώ είμαι χαρούμενη.

Η Tonya Harding, ήταν σε κάποιο βαθμό θύμα εκμετάλλευσης και μια γυναίκα που προσπαθούσε να ανακτήσει τη χαμένη της δύναμη. Σου θυμίζει κάπως το σκάνδαλο Weinstein;

Είναι δύο διαφορετικά περισταστικά, αλλά και στίς δύο περιπτώσεις, φαίνεται πόσο απίστευτα ανθεκτικές είναι οι γυναίκες. Σηκώνονται ξανά στα πόδια τους και παλεύουν.

Θέλεις να μοιραστείς τις σκέψεις σου σχετικά με τις γυναίκες που τολμούν να αποκαλύψουν δημόσια τα περισταστικά σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν βιώσει;

Έχω πει ήδη αρκετά, αλλά θα τονίσω ότι οι γυναίκες που αποκαλύπτουν δημόσια τις ιστορίες τους είναι εξαιρετικά γενναίες. Πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο να το κάνει κάποιος. Και ελπίζω ότι υπάρχει κάποια ανακούφιση μέσα τους, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο βοηθούν και άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο στο μέλλον. Μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή σε αυτή τη βιομηχανία, αλλά και στις υπόλοιπες.

Info: Η Margot Robbie δανείζει τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων 'Peter Rabbit' που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Μαρτίου σε όλους τους κινηματογράφους της Κύπρου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close