Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το Ακάκι έφτιαξε το πρόγραμμα για το Πάσχα

Το Ακάκι έφτιαξε για το Πάσχα ένα πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, φαγητό και διασκέδαση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2018

Το χωριό Ακάκι της επαρχίας Λευωσίας μάς καλεί και φέτος να διασκεδάσουμε στην στην καθιερωμένη του -πια- πασχαλινή εκδήλωση, η οποία διεξάγεται στην πλατεία του χωριού.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Ομάδα Νέων Ακακίου "Ο Σερράχης" και στόχος της και φέτος είναι να διασκεδάσουμε και να κρατήσουμε "ζωντανή" την παράδοση.

Το πασχαλινό φεστιβάλ διεξάγεται την Κυριακή και Δευτερά του Πάσχα, φέτος στις 8 & 9 Απριλίου. Η έναρξη γίνεται με -παράδοση πολλών χρόνων- τις γαϊδουροδρομίες σήμα κατατεθέν του χωριού!

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πλατεία όπου ακολουθούν διάφορα παιχνίδια παραδοσιακά και μη. Μερικά από αυτά είναι κρυμμένος θησαυρός, ποδηλατοδρομίες, διτζίμι, διαγωνισμοί μπίρας και γλυκίσματος, καθαρίσματος πατάτας (το πιο γρήγορο μαχαίρι), τράβηγμα σχοινιού, αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες κ.ά.

Αργότερα το βράδυ συνεχίζεται με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Ακακίου ''Σερράχης'' , χορός ποτηριών από τον Ντίνο Κκαντή (Ελλάδα έχεις ταλέντο) και μουσική από διάφορα συγκροτήματα.

Μάθε περισσότερα...
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου ''Ο Σερράχης'', συστάθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο κα τους οργανωμένους φορείς της κοινότητας. Είναι συντονιστικός φορέας ανάπτυξης και η νομική μορφή της εταιρείας είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με εγγύηση, χωρίς μετοχικό κεφάλαιο, η οποία διέπετε από τον Περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ.113. Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνάδει δε με τα πρότυπα των αναπτυξιακών δομών και μηχανισμών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Εταιρεία έχει γραφεί στον Έφορο Εταιρειών στις 13/3/2009 με αρ. Εγγραφής ΗΕ247057.

Η Ομάδα Νέων δραστηριοποιείται σε εκδηλώσεις όπως την αναβίωση και διοργάνωση των πασχαλινών παιχνιδιών, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και φωταγώγηση του δέντρου στη Πλατεία, μουσικές βραδιές κ. α. Μεγάλο μέρος από τα έσοδα των εκδηλώσεων επιστρέφουν στην κοινότητα ως χορηγίες και δωρεάν εκδηλώσεις/σεμινάρια. Μεταξύ άλλων έχει αγοραστεί απινιδωτής για €1000, έχουν γίνει χορηγίες στο Ταμείο Αλληλεγγύης της κοινότητας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη δημόσιο νηπιαγωγείο της κοινότητας καθώς επίσης διοργανώθηκε παραδοσιακή μουσική βραδιά με δωρεάν είσοδο, το περασμένο καλοκαίρι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close