Θέατρο , News

4 θεατρικές παραστάσεις για τις μέρες του Πάσχα

Τέσσερις ενδιαφέρουσες επιλογές για θέατρο τις μέρες του Πάσχα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2018

Τέσσερεις θεατρικές σκηνές συνεχίζουν τις παραστάσεις τους τις ημέρες του Πάσχα και είναι μία καλή ευκαιρία για θέατρο. 

"Δεκαήμερο" του Βοκάκιου από το Θέατρο Ένα 
Η παράσταση του Θέατρο Ένα στηρίζεται στην εξαιρετική δραματοποίηση δέκα ιστοριών του πρωτότυπου (που μετάφρασε ο Κοσμάς Πολίτης πριν πολλά χρόνια) από τον συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η Κύρια Σκηνή του «θέατρο ένα» μετατρέπεται σε ένα ερειπωμένο σκηνικό όπερας στη Νάπολη το 1943. Μιας πόλης από την οποία οι απελευθερωτές Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν εκδιώξει τους Γερμανούς της Βέρμαχτ και τους φασίστες του Μουσολίνι. Η πόλη και οι κάτοικοί της λιμοκτονούν, οι γυναίκες της εκπορνεύονται για να επιζήσουν και η περίφημη Μαφία της ιδιαίτερης αυτής πανάρχαιας πόλης στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη θαμμένη Πομπηία, εκμεταλλεύεται, ως συνήθως, την κατάσταση. Τέσσερις γυναίκες( Έφη Χαραλάμπους, Ευαγγελία Νικολάου, Φανή Σωκράτους, Στέφανη Νέρου) και τρεις άνδρες (ο μελανοχίτωνας Μανώλης Μιχαηλίδης, ο μαφιόζος προστάτης των γυναικών, Σωτήρης Μεστάνας και ο Αμερικανός πεζοναύτης, Αντώνης Κλεάνθους) θα βρεθουν για μια νυχτα σε ένα ερειπωμένο κτίριο Όπερας στη Νάπολη, εκει θα φάνε θα διηγηθούν ιστορίες από το Βοκάκιο και θα ερωτοτροπήσουν! Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης.
Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου στις 20.30 & Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου στις 20.30, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληρ. 22348203.
 

Φούστα Μπλούζα στο Πάνθεον 
Η πιο ξεκαρδιστική ανατρεπτική κωμωδία των Παπαθανασίου – Ρέπα, μεταφέρεται στα κυπριακά από τη Χριστιάνα Αρτεμίου και υπόσχεται γέλιο…μέχρι δακρύων! Η Μαίρη βρίσκεται ανάμεσα σε ένα ερωτικό παιχνίδι και μια παράλογη πραγματικότητα! Ο πατέρας του παιδιού της Παναγιώτης, επιστρέφει μετά από 18 χρόνια, ως ερωμένη του νυν άντρα της. Ο Παναγιώτης που έγινε Φλορίντα, φέρνει τα πάνω κάτω και μπουρδουκλώνει ζωές και συμπεριφορές. Μια μοντέρνα φαρσοκωμωδία καταστάσεων, που τίθεται ενάντια στο ρατσισμό, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου και σατυρίζει τις προκαταλήψεις μας όσο αφορά τα φύλα και τον έρωτα ανάμεσα σε ένα άντρα και μια γυναίκα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζάκας, Σοφία Καλλή, Έλενα Ευσταθίου, Μιχάλης Μουστάκας, Έλενα Χριστοφή, Χριστιάνα Αρτεμίου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Χάρης Αριστείδου, Μαρία Παπακώστα.
Μεγάλη Παρασκευή 6, Μεγάλο Σάββατο 7 & Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, Πάνθεον, Λευκωσία. Πληρ. 70007255.
 

Luna Rossa από το Θέατρο Versus 
Το θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο Luna Rossa που είναι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες και το story της ταινίας, Perfetti Sconosciuti. Η Ευα, ο Ρόκο- η κόρη τους, η Σοφία-ο Λέλε και η Καρλόττα, ο Κόσιμο, η Μπιάνκα και βεβαίως… ο Πέπε… Μια συνηθισμένη, ας πούμε παρέα, που συγκεντρώνεται στο σπίτι των δυο πρώτων για να δειπνήσουν και να δουν την ανοιξιάτικη… έκλειψη κάπου στη Ρώμη. Η βάση της παρέας είναι η μακροχρόνια φιλία- από τα εφηβικά χρόνια ακόμα, των τεσσάρων αρσενικών-τα θηλυκά προστέθηκαν στη ζωή τους αργότερα …Ο χωρισμός ενός άλλου φίλου, του Ντιέγκο, επειδή η γυναίκα του (αχ…) ανακάλυψε στο κινητό του, μήνυμα από την 22χρονη γκομενίτσα του… θα γίνει αφορμή για ένα παιχνίδι με τα κινητά της παρέας, διασκεδαστικό μεν κατά την οικοδέσποινα Εύα που το προτείνει, μεγάλη βλακεία όμως για την ανδροπαρέα. ΄Εχουν φαίνεται κι αυτοί κάτι αποθηκεύσει στο κινητό τους, που δεν θέλουν να μαθευτεί. Εσείς θα αποφασίσετε αν έκαναν καλά!
Μεγάλη Παρασκευή 6, Μεγάλο Σάββατο 7 & Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, Θέατρο Ένα, Λεμεσός. Πληρ. 99395970.

 

Το πέπλο της Πιερέττας στο Θέατρο Σκάλα 
Το Θέατρο Σκάλα συνεχίζει τις παραστάσεις του πρωτότυπου θεατρικού έργου του Άρθουρ Σνίτσλερ ‘Το πέπλο της Πιερέττας’ με στοιχεία Commedia dell’ Arte τον Απρίλιο. Βασικό θέμα του έργου είναι η υπερβολική ζήλεια. Ο συγγραφέας παρακολουθεί μέσω μεγεθυντικού φακού όλες τις εκφάνσεις της αγάπης, αλλά και την άγρια σκιά της, που μετατρέπει αυτό το υπέροχο συναίσθημα σε τέρας, που μπορεί να τα κάνει όλα και όλους στάχτη. Σκηνοθεσία: Alexander Iliev. Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Ζωή Κυπριανού, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά, Φωτεινή Γεωργίδη, Σταύρος Πατσιάς.
Μεγάλο Σάββατο 7 & Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα. Πληρ. 24652800, 24652801, 99490102.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close