Θέατρο , News

7+1 αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις έρχονται στην Κύπρο

Οκτώενδιαφέρουσες εμπορικές ελληνικές θεατρικές παραστάσεις με αγαπημένους ηθοποιούς έρχονται στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2018

6 ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές από την Ελλάδα έρχονται στην Κύπρο και φέρνουν τον αέρα των αθηναϊκών σκηνών στο νησί.

Frida Κι Άλλο
Η αθηναϊκή θεατρική ομάδα Fly Theatre επιστρέφει στην Κύπρο για να παρουσιάσει αυτή τη φορά την επιτυχημένη της παραγωγή για τη ζωή της θρυλικής Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Η παράσταση σε κείμενο της Κατερίνας Δαμβόγλου χρησιμοποιεί τις αρχές που οι Fly Theatre έχουν κατακτήσει -προσήλωση στον χώρο, τομν ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι- για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο. Η Κατερίνα Δαμβόγλου μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Φρίντα.
> Παραστάσεις Τετ 18 Απρ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 / Παρ 20-Κ 29 Απρ, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96305127.

 

Χιονάνοι
Η επιτυχημένη θεατρική ομάδα από την Ελλάδα, Patari Project, μετά τη μεγάλη επιτυχία «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο», διασκευάζει την ιστορία της Χιονάτης γιατί, τα παραμύθια δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση, το γνωστό σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο πλατφόρμες των Patari. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Το θαυμασμό ή τη ζήλια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.
> Παραστάσεις Σ 21 Απριλίου στις 16:30 και Κ 22 Απριλίου στις 11:00 π.μ. και στις 16:30, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία. Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά: www.ucy.ac.cy/alumni (Εκδηλώσεις)
Πληροφορίες: 22894356 (ώρες γραφείου, 7:30-14:30).

 

Ήρωες
Τρεις σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί, οι Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντιούνται επί σκηνής με αφορμή το έργο 'Ήρωες' του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέας Gérald Sibleyras. Στο έργο τρείς γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν. Σκηνοθεσία: Νιkita Milivojevic.
> Παραστάσεις Πεμ 3 & Παρ 4 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: www.rialto.com.cy. Πληρ. 77777745.

 

Η Μεγάλη Χίμαιρα
Μετά από 4 χρόνια sold-out παραστάσεων, αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία, και 100.000 θεατές, Η Μεγάλη Χίμαιρα ταξιδεύει στην Κύπρο από τις 13 μέχρι τις 16 Μαΐου αποκλειστικά στο Θέατρο Ριάλτο και τη Λεμεσό. Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση (Γιούγκερμαν, Ο κίτρινος φάκελος, Το 10) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το Θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του "ξένου" που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
> Παραστάσεις Κ 13 μέχρι Τετ 16 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. Εισιτήρια: www.rialto.com.cy.

 

Νύχτα
Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης ΨΥΧΩΣΗ (4.48 Psychosis) της Sarah Kane το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών επιστρέφει στην Λευκωσία με το βραβευμένο βρετανικό έργο ΝΥΧΤΑ! (Yard Gal) της Rebecca Prichard στο Θέατρο Δέντρο. Η Rebecca Prichard αποτελώντας μια λαμπρή συνεχίστρια του έργου της Sarah Kane και του θεατρικού ρεύματος In-yer-Face-Theater μας καλεί στο κέντρο μιας μητρόπολης του άμεσου μέλλοντος, μας προκαλεί να περιπλανηθούμε μαζί της σε ένα υπαρξιακό ταξίδι έως την άκρη της Νύχτας! Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Λίλλη Τεσματζόγλου. Σκηνοθεσία: Τάσος Σούγρης.
> Παραστάσεις Παρ 11 & 18, Σάββατο 12 & 19, Κυριακή 13 & 20 Μαΐου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 99520835 - 99384606.

 

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα
Η ερωτική κωμωδία 'Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα' έρχεται από την Αθήνα και ανεβαίνει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού αυτό το μήνα. Το βραβευμένο θεατρικό έργο του WillyRussell που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Πόλη σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.
> Παραστάσεις Τετ 17 & Πεμ 18 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30 / Παρ 19 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφος, 20.30. Εισιτήρια: Sold Out Tickets.

 

Δείπνο Ηλιθίων
Η επιτυχημένη κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων», που παίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Κάππα στην Αθήνα με sold out παραστάσεις, έρχεται στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα έργο διεθνούς φήμης του Γάλλου συγγραφέα Francis Veber, το οποίο ο αγαπημένος Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί, αλλά και στο οποίο πρωταγωνιστεί. Μαζί του στη σκηνή βρίσκονται ταλαντούχοι ηθοποιοί που χαρίζουν εκρηκτικές στιγμές γέλιου. Η παράσταση, με τα πολλά κοινωνικά μηνύματα τα οποία μεταφέρει καθώς και μέσα από την αγαθή και καλοπροαίρετη κωμικότητα του πρωταγωνιστή, καταφέρνει να προβάλλει πολλά σύγχρονα φαινόμενα της κοινωνίας κερδίζοντας την συμπάθεια του κοινού. Είναι μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, η οποία μέσα από το κωμικό στοιχείο μεταδίδει αρκετές πραγματικότητες. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.
> Δευτέρα 21, Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Μαΐου (διπλή παράσταση 18.30 & 21.00), Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου Λευκωσία. Εισιτήρια προπωλούνται στην www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACS Courier σε όλη την Κύπρο.

 

 

 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
O Xάρης Ρώμας παρουσιάζει στην Κύπρο το αριστουργηματικό έργο του Ιούλιου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" με πρωταγωνιστή τον ίδιο, στο ρόλο του Φιλέα Φογκ. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφτιαξε μια οικογενειακή παράσταση πάνω σε ένα έργο που έχει κερδίσει επάξια μία περίοπτη θέση στη παγκόσμια βιβλιοθήκη. Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές 'ζωντανεύει' στη σκηνή. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί που με οδηγό τον Φιλέα Φογκ θα μας γνωρίσουν όλο τον κόσμο.
> Παραστάσεις Δ 28 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, (τριπλή παράσταση) 11.00, 15.00 & 18.00. Εισιτήρια: Sold Out Tickets.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close