Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Tα 10+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2018

Το σαββατοκύριακο είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Μην ξεχνάς ότι και οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτό το τριήμερο είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες.

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Χορεύουμε και τραγουδάμε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες με τα «Χέρια Ψηλά» σε μια «Νύχτα Πάρτυ» που θα σας μείνει αξέχαστη, σε ένα χώρο όπου η διασκέδαση θα σε απογειώσει.
Χορηγός εποικινωνίας: Super FM.
> Παρασκευή, 13 Απριλίου, ΒΟΧ 42, Στασικράτους 42, Λευκωσία, 23.00-04.30.

 

"Φωνές των ποιητών" - Ελληνική μουσική βραδιά
Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση που έγινε τραγούδι. Μια διαδρομή από τον μελοποιημένο Παπαδιαμάντη και Ελύτη μέχρι τον Γκάτσο και τον Μάνο Ελευθερίου. Η Μαρία Αβρααμ στο φλάουτο, η Παντελίτσα Σωκράτους στο πιάνο και η Γεωργία Ζαχαριάδη στο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν με τις δικές τους ενορχηστρώσεις και ερμηνείες, σε γνώριμες μελωδίες του ελληνικού τραγουδιού, την Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 και ώρα 8μμ, στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.
Ένα από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής μουσικής που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο ποιητικός τόνος που έχει ο στίχος της. Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στον Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, οι οποίοι έφεραν την ποίηση στο δρόμο μελοποιώντας έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, και έτσι δεν ήταν πλέον, προνόμιο των λίγων και των μορφωμένων να ξέρουν τον Ελύτη, τον Σεφέρη και τον Ρίτσο. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν μεταγενέστεροι συνθέτες, μελοποιώντας υπάρχοντα ποιήματα αλλά και ποιητές που έγραψαν στίχους για το ελληνικό τραγούδι, διανθίζοντας έτσι την ελληνική μουσική με μια ποιητική διάθεση και δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε σήμερα "έντεχνο" τραγούδι.
> Παρασκευή, 13 Απριλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: 10 ευρώ/ 5 ευρώ (φοιτητές). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

 

Δοκίμασε κυπριακό κρασί από 30 οινοποιεία, σε μία εκδήλωση με δωρεάν είσοδο
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού την εκδήλωση "Οίνος - Άρωμα Κύπρου", η οποία θα γίνει το Σάββατο 14 Απριλίου στις 18.00 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού.
Σ' αυτή θα συμμετάσχουν πέραν των 30 κυπριακών οινοποιείων με στόχο την προβολή του κυπριακού οίνου και των οινοποιείων μας, τη γνωριμία του οινόφιλου κοινού με τους οινοπαραγωγούς μας, καθώς και την εμπέδωση οινικής κουλτούρας στους κύπριους καταναλωτές.
Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν και με την αγορά ενός αναμνηστικού ποτηριού σε προσιτή τιμή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πέραν των 200 ετικετών.
> Σάββατο 14 Απριλίου, Πλατεία Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 18.00.

 

TratSik String Quartet Project
Μια διαφορετική προσέγγιση στην Κυπριακή Παραδοσιακή μουσική
Το κουαρτέτο εγχόρδων «TratSik» το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σας προσκαλεί την Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 και ώρα 8μμ, στο Τεχνόπολις 20 για να απολαύσετε μια διαφορετική προσέγγιση στην Κυπριακή Παραδοσιακή μουσική.
Το προτζεκτ «TratSik String Quartet» αποτελούν τέσσερις νέοι, καταξιωμένοι συνθέτες (Αντρέας Παπαπέτρου, Άντης Σκορδής, Δημήτρης Τσούκας, Σταύρος Χόπλαρος), απαλλαγμένοι από τυποποιημένες προσεγγίσεις και αναμενόμενες ενορχηστρώσεις, που γράφουν μουσική κατά παραγγελία για ένα κλασσικό κουαρτέτο εγχόρδων. Η κάθε σύνθεση είναι βασισμένη σε ένα Κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι ή χορό, από τα οποία η μελωδία παραμένει αναλλοίωτη. Η γοητευτική λιτότητα της παραδοσιακής μουσικής συναντάται με τη δυναμική του κουαρτέτου εγχόρδων, μέσα από σύγχρονες και καμιά φορά ακραίες τεχνικές παιξίματος, με σκοπό μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.
Την ομάδα του TratSik συμπληρώνουν τέσσερις μουσικοί εγχόρδων που με τον ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα της ερμηνείας τους «ροκάρουν» απρόσμενα: Γιώργος Χατζιηγεωργίου και Σπύρςο Σπύρου στο βιολί, Νικόλας Ευθυμίου στη βιόλα, Δώρος Ζήσιμος στο βιολοντσέλο. Θα ακουστούν συνθέσεις βασισμένες σε παραδοσιακά τραγούδια όπως «Ψιντρή βασιλιτζιά μου», «Ο Δασονόμος», «Η Στάμνα», «Ο Βοσκός» και άλλα.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης συναυλίες στις 13 Απριλίου στο Κυπριακό οινομουσείο στη Λεμεσό (Ερήμη) και στις 16 Απριλίου στo Αρχοντικό Τεχνών της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ στη Λευκωσία.
> Παρασκευή 13 Απριλίου, Κυπριακό Οινομουσείο, Ερήμη, Λεμεσός, 20.00. Είσοδος: €10. Πληρ. 99552978.
> Κυριακή 15 Απριλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 - για Πάφο (μόνο τηλεφωνικώς).
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Αρχοντικό Τεχνών της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ, Λευκωσία.

 

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA 2018
Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Δασκάλων Κιθάρας Κύπρου (EGTA - Κύπρου) διοργανώνει το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA - 2018 από τις 13 έως 16 Απριλίου 2018. Την Παρασκευή 13 Απριλίου Συναυλία με μαθητές κιθάρας των Μουσικών Σχολείων από όλη την Κύπρο στην Πύλη Αμμοχώστου στις 20:00. Το Σάββατο 14 Απριλίου συναυλία με τον διακεκριμένο κιθαρίστα Βασίλη Δίγκο από την Ελλάδα και τους Rumba Attack στις Σπηλιές στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 20:30. Την Κυριακή 15 Απριλίου θα διεξαχθεί ο Παγκύπριος Διαγωνισμός για Νεαρούς Κιθαρίστες στην αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Με τη λήξη του διαγωνισμού στις 18.00 στον ίδιο χώρο θα γίνει η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού. Τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Ροβσάν Μαμεντκουλίεφ από τη Ρωσσία θα δώσει ρεσιτάλ στις Σπηλιές στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 20.30.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ καθώς και περισσότερες πληροφορίες για αυτό βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.egta.org.cy. Ο EGTA - Κύπρου είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σκοπό την προώθηση της κιθάρας στην Κύπρο.
> Παρασκευή 13-Δευτέρα 16 Απριλίου, διάφορες τοποθεσίες. Πληρ. 99494853, 99476253.

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου κάνει partyτούρες!
Ένα πρωτότυπο project που συνδυάζει εκπαίδευση και performance διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο της σειράς «Στιγμές στο Μουσείο».
Υπό την καθοδήγηση της Δρος Νάσιας Θεράποντος, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν νέους ήχους με την κατασκευή και χρήση DYI ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Μια υπέροχη πρωτοβουλία, ευφάνταστη και τρομερά δημιουργική για τους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να ξεχωρίσουν.
Η δημιουργία και η χρήση αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων από τους συμμετέχοντες και η δημιουργία γραφικής παρτιτούρας προκειμένου να εμπλουτίσουν μια συναυλία, είναι ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στη βραδινή συναυλία με τίτλο «Fleeing clarity» με σολίστα τον κλαρινετίστα Γιώργο Γεωργίου και interactive visuals από τον Δρα Θεόδωρο Χριστούδια.
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική περφρόρμανς με αυτοσχεδιασμούς, βιντεοπροβολή και live electronics.
Υπό την καθοδήγηση της Δρος Νάσιας Θεράποντος
Σόλο κλαρίνο: Γιώργος Γεωργίου
Visuals: Δρ Θεόδωρος Χριστούδιας
> Σάββατο,14 Απριλίου 2018, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία. Ώρες εργαστήριου:10:00-13:00. Συναυλία: 19:30. Δωρεάν συμμετοχή. Για δηλώσεις: 22128182.

Πασχάλης
Ο Πασχάλης θα βρεθεί στη Λευκωσία για ένα πάρτι με αγαπημένα τραγούδια από τους Ολύμπιανς μέχρι σήμερα. Άλλωστε έχουμε τόσα πολλά να θυμόμαστε από τον Πασχάλη... ο τρόπος, το σχολείο, ο Αλέξης, το μπαράκι, παραδώσου λοιπόν, αν μια μέρα σε χάσω, μάθημα σολφέζ, είσαι το ταίρι μου κ.ά.
> Σάββατο 14 Απριλίου, Buono cafe, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 22754445.

 

Λουίζα Μίλλερ - The MET Live in HD
Η Λουίζα Μίλλερ σε μια αναβίωση που έχει να παρουσιαστεί στη Μet από το 2006. Πρωταγωνιστεί η Sonya Yoncheva ως την χωριατοπούλα Λουίζα απέναντι στον Piotr Beczala ως Ροντόλφο. Πρόκειται για την τραγωδία του Verdi για μια νεαρή γυναίκα που θυσιάζει την ευτυχία της για να σώσει τη ζωή του πατέρα της.
Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Plácido Domingo στον ρόλο του Μίλερ, πατέρα της Λουίζα, με την Olesya Petrova σαν Φεντερίκα και τον Alexander Vinogradov στο ντεμπούτο του στη Met και τον Dmitry Belosselskiy, αντίστοιχα ως Βάλτερ και Βουρμ, τους ανελέητους ανθρώπους που έχουν βαλθεί να χωρίσουν τη Λουίζα και τον Ροντόλφο.
Διάρκεια: 3 ώρες & 38 λεπτά με 2 διαλείμματα 35 λεπτών
Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
> Σάββατο 14 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.30. Πληρ. 77777745.

 



Κώστας Χατζής
Ο καλλιτέχνης, ο οποίος σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με το κοινωνικό τραγούδι που υπηρέτησε, καθώς και την ξεχωριστή του φωνή, επιστρέφει στο νησί για μια εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αυτισμό. Διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Magic Always Happens.
> Κυριακή 15 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €22 & €18. Πληρ. 77777745.

 

Μια βραδιά με τη Sinfonietta Αθηνών
Tο Ελληνικό Ωδείο Αρχαγγέλου παρουσιάζει τη συναυλία «Μια βραδιά με τη Sinfonietta Αθηνών». Μια μοναδική συναυλία κλασικού και έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από τη Sinfonietta Αθηνών μαζί με μαθητές και καθηγητές του Ελληνικού Ωδείου Αρχαγγέλου και του Future Dance Centre. Η Sinfonietta Αθηνών αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς κορυφαίων Ελληνικών Ορχήστρων, όπως της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Μαέστρος της εκδήλωσης είναι ο κ. Γιώργος Αραβίδης, συνεργάτης και αρχιμουσικός στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
> Παρασκευή 13 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 19.15, €10. Πληρ. 22383626. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό έργο του Πνευματικού Ομίλου Αποστόλου Μάρκου και συγκεκριμένα για την στήριξη άπορων οικογενειών και μαθητών της ενορίας Απ. Μάρκου - Αρχαγγέλου.

 

 

Ένα ξεχωριστό fashion show με φιλανθρωπικό χαρακτήρα!
Αν αγαπάς τη μόδα, τότε σου έχουμε καλά νέα! Μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου τρεις μπουτίκ της Πάφου, θα παρουσιάσουν τις νέες συλλογές τους για όλη την οικογένεια!
Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση μόδας οργανώνει η σχολή της Ναταλίας Μαυρομουστάκη μαζί με τις μπουτίκ Lorem, Fabulous και Oups στην Πάφο.
Στην επίδειξη μόδας οι πιο πάνω μπουτίκ θα παρουσιάσουν τη νέα ανοιξιάτικη τους συλλογή για τις γυναίκες, Black 8 για τους άνδρες και MARASIL για τα παιδάκια. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Annabelle.
Ο μέγα χορηγός της εκδήλωσής για οικονομική στήριξη της Europa Donna Cyprus.
Παρουσιαστές της βραδιάς το μοντέλο Αντρέας Φαλάς και η Βασιλική Χατζηαδάμου.
Θα ακολουθήσει Coctail Party στην αίθουσα του ξενοδοχείου.
> Κυριακή 15 Απριλίου, ξενοδοχείο Annabelle, Πάφος. Για εισιτήρια επικοινωνήστε στο 99894860 ή 26251025.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close