21 April 2018
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Ένα ραδιοφωνικό έργο του Beckett ανεβαίνει στο Παλιό Ξυδάδικο

Η παράσταση WMWMWM, η πρώτη δράση της ομάδας Belacqua,αποτελει μια σκηνικη απόπειρα,βασισμένη στο ραδιοφωνικό έργο "Words and Music"του Samuel Beckett

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2018

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας, theYard.Residency.18, που πραγματοποιείται την περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2018, στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.

H φετινή διοργάνωση προτείνει μια συγκεκριμένη δομή του προγράμματος χωρισμένο σε κατηγορίες: Πρεμιέρα - αφορά προτάσεις στις οποίες το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ θα λειτουργήσει ως συμπαραγωγός, Επί σκηνής – αφορά επαγγελματικές παραστάσεις θεάτρου, χορού, performance art που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, Residency - αφορά προτάσεις για τη δημιουργία νέων έργων με τη στήριξη μέντορα, 24hουr shot - αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από τα διάφορα πεδία όπου οι δημιουργοί έχουν στη διάθεση τους το Παλιό Ξυδάδικο για 24 ώρες .

theYard.Residency.18
Η παράσταση WMWMWM, της κατηγορίας Eπί Σκηνής από την ομάδα Belacqua, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Aπριλίου στο Παλιό Ξυδάδικο στην Λεμεσό. 

«Τί ακούει μες στο κεφαλι του ο Κόας όταν κλείνει αυτιά και μάτια;Κι εμείς τί απ’ολο αυτό μπορούμε άραγε να δούμε;»Ο γηραιός Κόας βυθίζεται στον «ορατό ηχοχώρο» του,όπου απλώνεται η αρένα των πνευματικών συγκρούσεων: της ανάμνησης και της λήθης,του ορθολογισμού και του συναισθήματος,της ψυχαγωγίας και της περισυλλογής.Η μάχη του Λόγου και της Μουσικής (ή του Τζο και του Μποπ),που «αναδύεται απ’το σκοτάδι του ήχου»,αποκαλύπτει την χαρμολύπη της μοναξιάς,την σωματική και πνευματική εξασθένιση και το οδυνηρό ξεθώριασμα της μνήμης.

Η παράσταση WMWMWM, η πρώτη δράση της ομάδας Belacqua,αποτελει μια σκηνικη απόπειρα,βασισμένη στο ραδιοφωνικό έργο «Words and Music» του Samuel Beckett (1962),που γράφτηκε έπειτα απο παραγγελία του BBC.

Η παράσταση παρουσιάζεται με τη μορφή μονοδράματος,με το γνωστό μπεκετικό σχήμα «Κυρίου- Δούλου» να μεταφέρεται στο συνειδησιακό επίπεδο του κεντρικού ήρωα,Κόα.

Συντελεστές
Μετάφραση/Γενική Επιμέλεια/Επι σκηνής Κόας/Φωνή Τζο: Ιωάννα Κορδάτου, Πρωτότυπη μουσική/Επι σκηνής Μποπ: Αντρέας Παντελή, Κατασκευή Μάσκας: Θέλμα Κασουλιδου

Πληροφορίες
21 και 22 Απριλίου
Κρατήσεις - 99 597481
Ώρα – 20:30
Είσοδος – €8
Διάρκεια φιλοξενίας – 5 μέρες
Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close