Cine News , Κινηματογράφος

Μια κυπριακή ταινία στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης!

Πρόκειται για το "Smuggling Hendrix", την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους Μάριου Πιπερίδη

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2018

Ο Μάριος Πιπερίδης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το 'Smuggling Hendrix' (υπογράφει και το σενάριο), μια ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, που σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 18 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 29 Απριλίου.

Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι 'δανειστές' του του έχουν γίνει στενός κορσές.

Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, Jimi. Αλλά ο σκύλος το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Jimi πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μάριου Πιπερίδη, με προϋπηρεσία στην παραγωγή, το ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους, αποτελεί μια συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Γερμανία, με την υποστήριξη του Eurimages, Creative Europe και S.E.E. Cinema Network.

Πρωταγωνιστούν : Adam Bousdoukos, Βίκη Παπαδοπούλου, Fatih Al, Özgür Karadeniz

Δείτε το τρέιλερ εδώ

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close