Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2018
Το νέο talk of the town ήρθε στη Λευκωσία ταυτόχρονα με την άνοιξη και προσγειώθηκε στο κέντρο της πόλης στην περιοχή της Στασικράτους (πρώην Social House), στην οδό Πρεβέζης. H ωραία κυρία της πρωτεύουσας, η Miss Kong, είναι φινετσάτη αλλά και cool, κατάγεται από την Ασία, αγαπά τις εκλεπτυσμένες γεύσεις και έχει αδυναμία στην ασιατική κουζίνα.

Η νέα, λαμπερή άφιξη της πόλης έφερε στην πρωτεύουσα την τάση της fusion κουζίνας, που συνδυάζει την ιαπωνική γαστρονομία με to share πιάτα, signature και κλασικά cocktail σε lounge ατμόσφαιρα. Ένα στυλάτο μαγαζί, με γουστόζικη μωβ ταπετσαρία, χαμηλό φωτισμό, που γίνεται πιο δυνατός στον χώρο του μπαρ και την Miss Kong να σε κοιτάει με το σαγηνευτικό της βλέμμα.

Καθίσαμε στην εξωτερική βεράντα του μαγαζιού με θέα το μπαρ. Το μενού είναι μικρό και σου προσφέρει επιλογές από τρεις διαφορετικές σαλάτες, μία σειρά από ορεκτικά, sushi πιατέλες, κυρίως πιάτα, τα οποία μπορείς να μοιραστείς με την παρέα σου και τρία είδη από επιδόρπια. Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα Kong Spritz (€8.50) και μία ολόδροση σαλάτα με πάπια, σάλτσα εσπεριδοειδών, κίτρινη κολοκύθα, κίτρινες cherry ντομάτες, ρόκα και φρούτο λίτσι (€14). Από τα ορεκτικά επιλέξαμε τα ιδιαίτερα spring roll (€10.50) φτιαγμένα με ωμά φύλλα ρυζιού ψημένα στον ατμό με δροσερή γέμιση, αλλά και τα φοβερά γιαπωνέζικα Gyoza (είδος dumpling) με λαχανικά και γαρίδες (€10).

Προχωρήσαμε με πολύ νόστιμα Uramaki Ebi (€12) με γαρίδες, αγγουράκι και μαύρο χαβιάρι και μία πιατέλα από τα εξαιρετικά Maki Tempura seabass (€13) με λαβράκι, τυρί κρέμα, και yuzu χαβιάρι. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν επιλογές ψαριών, βοδινού φιλέτου, κοτόπουλου, γαρίδων και σολομού με το Black Cod (€32.50) να ξεχωρίζει. Η παρέα προτίμησε, όμως, τα prawn noodle με udon noodles, λαχανικά και γαρίδες (€14.50).
Για το τέλος μοιραστήκαμε ένα αφράτο ginger lychee cheesecake (€7.50), που άφηνε στο στόμα μία ενδιαφέρουσα πικάντικη επίγευση.

Σχετικά
 
            
        Στην καρδιά της Πάφου, θα βρεις το Éθος Vin Soirée
Ένα μέρος όπου το φαγητό, το κρασί, η μουσική και η φιλοξενία συναντιούνται για να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα
 
            
        50 επλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και γλυκό στον Πρωταρά τον Νοέμβριο
Τα σποτ που θα σε περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
 
            
        To Barlic’s της Χλόης Σταύρου συμπράττει με τον Σ. Βλασίδη και τη Μ. Μασσούρα, για την πιο δυνατή οινική εμπειρία
Μια κορυφαία οινική βραδιά, με κρασιά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει καθώς και επιλεγμένες παλαιότερες σοδειές από την προσωπική συλλογή του οινοποιού
 
            
        Μία υποτιμημένη ιταλική πόλη φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Το εστιατόριο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2025, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Φλωρεντία
 
            
        Η νέα ταβέρνα στο χωριό, θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την καλή, παραδοσιακή κουζίνα
Ο Πλάτανος της Μαλλιάς, είναι το νέο, ταβερνάκι που μόλις άνοιξε στο γραφικό χωριό
 
            
        Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
 
            
        Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
 
            
        Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
 
            
        Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
 
            
        Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
 
            
         
            
        Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
 
            
         
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
    
     
    
     
    
     
    
     
    
     
    
    