Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε στη νέα ασιατική άφιξη της Λευκωσίας

Η φινετσάτη "Miss Kong" έφερε ένα αέρα Άπω Ανατολής στο κέντρο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2018

Το νέο talk of the town ήρθε στη Λευκωσία ταυτόχρονα με την άνοιξη και προσγειώθηκε στο κέντρο της πόλης στην περιοχή της Στασικράτους (πρώην Social House), στην οδό Πρεβέζης. H ωραία κυρία της πρωτεύουσας, η Miss Kong, είναι φινετσάτη αλλά και cool, κατάγεται από την Ασία, αγαπά τις εκλεπτυσμένες γεύσεις και έχει αδυναμία στην ασιατική κουζίνα.

Η νέα, λαμπερή άφιξη της πόλης έφερε στην πρωτεύουσα την τάση της fusion κουζίνας, που συνδυάζει την ιαπωνική γαστρονομία με to share πιάτα, signature και κλασικά cocktail σε lounge ατμόσφαιρα. Ένα στυλάτο μαγαζί, με γουστόζικη μωβ ταπετσαρία, χαμηλό φωτισμό, που γίνεται πιο δυνατός στον χώρο του μπαρ και την Miss Kong να σε κοιτάει με το σαγηνευτικό της βλέμμα.

Καθίσαμε στην εξωτερική βεράντα του μαγαζιού με θέα το μπαρ. Το μενού είναι μικρό και σου προσφέρει επιλογές από τρεις διαφορετικές σαλάτες, μία σειρά από ορεκτικά, sushi πιατέλες, κυρίως πιάτα, τα οποία μπορείς να μοιραστείς με την παρέα σου και τρία είδη από επιδόρπια. Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα Kong Spritz (€8.50) και μία ολόδροση σαλάτα με πάπια, σάλτσα εσπεριδοειδών, κίτρινη κολοκύθα, κίτρινες cherry ντομάτες, ρόκα και φρούτο λίτσι (€14). Από τα ορεκτικά επιλέξαμε τα ιδιαίτερα spring roll (€10.50) φτιαγμένα με ωμά φύλλα ρυζιού ψημένα στον ατμό με δροσερή γέμιση, αλλά και τα φοβερά γιαπωνέζικα Gyoza (είδος dumpling) με λαχανικά και γαρίδες (€10).

Προχωρήσαμε με πολύ νόστιμα Uramaki Ebi (€12) με γαρίδες, αγγουράκι και μαύρο χαβιάρι και μία πιατέλα από τα εξαιρετικά Maki Tempura seabass (€13) με λαβράκι, τυρί κρέμα, και yuzu χαβιάρι. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν επιλογές ψαριών, βοδινού φιλέτου, κοτόπουλου, γαρίδων και σολομού με το Black Cod (€32.50) να ξεχωρίζει. Η παρέα προτίμησε, όμως, τα prawn noodle με udon noodles, λαχανικά και γαρίδες (€14.50).

Για το τέλος μοιραστήκαμε ένα αφράτο ginger lychee cheesecake (€7.50), που άφηνε στο στόμα μία ενδιαφέρουσα πικάντικη επίγευση.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close