Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έχεις μικρά παιδιά; Αυτό το βιωματικό εργαστήρι σε ενδιαφέρει

Τριλογία βιωματικών εργαστηρίων για γονείς και παιδαγωγούς που θα σε βοηθήσουν στη διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια του παιδιού σου!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2018

Αναγνωρίζοντας ότι οι γονείς πλέον περνούν όλο και λιγότερο χρόνο με τα μικρά παιδιά τους, είναι σημαντικό ο περιορισμένος χρόνος που έχουν να είναι ποιοτικός και ουσιαστικός. Με αυτά τα δεδομένα η Λογοπαθολόγος Λία Χατζηγεωργίου (M.S., CCC-SLP) σχεδίασε μία τριλογία βιωματικών εργαστηρίων "Αθύρματα" (παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τα παιχνίδια ως μέσα αυτοαγωγής, γι' αυτό και έδιναν μεγάλη σημασία στον ρόλο τους) για μητέρες, πατέρες και σημαντικούς φροντιστές μικρών παιδιών.

Το πρώτο μέρος των βιωματικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, από τις 15.00-19.00 στο Classic Hotel στη Λευκωσία (με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων μέχρι 20 άτομα).

Το πρόγραμμα Α απευθύνεται σε μαμάδες μικρών παιδιών (μέχρι 8 χρονών) και στόχο έχει την ενδυνάμωση δεξιοτήτων για την ενίσχυση των γλωσσικών ικανοτήτων μικρών παιδιών.

Τα βιωματικά εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί σαν τριλογία αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας των συμμετεχόντων.

Το βιωματικά εργαστήρια έχουν στόχο να:
- Δώσουν βασικές γνώσεις για τα γλωσσικά στάδια ανάπτυξης των παιδιών

- Δραστηριοποιήσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα ως μέσο για την ενίσχυση των γλωσσικών ικανοτήτων των παιδιών

- Αναδείξουν την σημασία και τον ρόλο του παιχνιδιού στην σφαιρική ανάπτυξη των παιδιών

- Εμπλουτίσουν με πρακτικό τρόπο τις γνώσεις για τη χρήση των βιβλίων ως μέσο ανάπτυξης του λόγου και της γνώσης των παιδιών με βάση την ηλικία τους

- Αναπτύξουν τεχνικές για την δημιουργία δυναμικής επικοινωνίας με τα παιδιά, με απώτερο στόχο την γλωσσική τους ενίσχυση και την κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη

- Δώσουν συγκεκριμένους τρόπους ενίσχυσης της κριτικής σκέψης όπως και άλλων μεταγλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών με βάση την ηλικία τους


Στα βιωματικά εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν βιντεοπροβολές και παιχνίδια υπόδησης ρόλων, βασιζόμενα στο απόφθεγμα «Πες μου και θα το ξεχάσω. Δίδαξε με και μπορεί να το θυμάμαι. Έμπλεξέ με και θα το μάθω.» (B. Franklin)

Τα εργαστήρια διεξάγονται σε τακτά διαστήματα. Για να λάβετε μέρος σε οποιοδήποτε από τα τρία εργαστήρια ή για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 99-174640, 22-510002 ή/και email: liahta@cytanet.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close