Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Τα μικρά μαγαζάκια με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης, που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με κολλητούς . Έχουν, βρε παιδί μου, εκείνο τον... μάγκικο χαρακτήρα και μια μαγεία, που σε χαλαρώνουν στο φουλ!
Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Γραφική ταβερνούλα με εσωτερικό μπαλκόνι και ατμόσφαιρα άλλης εποχής, που σερβίρει εύγευστο φαγητό παρέα με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική (Πέμπτη-Κυριακή).
Απόλαυσε: Το μεσημέρι σερβίρει μερίδες ελληνικής κουζίνας και το βράδυ ελληνικό μεζέ (€16). Δοκίμασε οπωσδήποτε τον μπεκρή μεζέ από μακαρόνια, τρία κρεατικά και σάλτσα ντομάτας, ψαρονέφρι στην πλάκα με πουρέ από καρότο και σάλτσα κρασιού.
Πιες: Κυπριακό κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο) σε καραφάκι (€6, 1/2 λίτρο).
(99754417) Οθέλλου 1, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου. Τρ-Παρ 20.00-01.00, Σ 12.30-16.00, 20.00-01.00 & Κ 13.00-18.00.
Η καρδιά του Μάγκα
Χαρακτηριστικό, λαϊκό οινομαγειρείο καφενείο, με κινηματογραφικό σκηνικό και ζωντανή μουσική από το σχήμα Λαϊκή Τετρακτύς με ρεμπέτικα και λαϊκά (Τετάρτη, Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και το καινούριο σχήμα ΛευκΩδία, με λαϊκά και ρεμπέτικα (κάθε Τρίτη).
Απόλαυσε: Κυπριακό μεζέ με 20 περίπου πιάτα (€18) και ουζομεζέ (€18), όπως και διάφορες άλλες επιλογές. Σπεσιαλιτέ του αποτελεί το βοδινό στιφάδο (€7) και τα σαλιγκάρια με κρεμμύδια (€6). Σερβίρει και μαγειρευτά της ημέρας.
Πιες: Κρασί χύμα Νεμέας, αγιωργίτικη ποικιλία (€6, 1/2 καραφάκι).
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα. Τρ-Σ 18.30-01.00 & Κ 13.30-20.00.
Η Προθέρμανση
Λαϊκό, cosy καφεωδείο, στο οποίο θα απολαύσεις τσιμπηδοκαμώματα και θα πιεις το κρασάκι σου ακούγοντας μουσικοσκορπίσματα από πενταμελές σχήμα.
Απόλαυσε: Μικρά τσιμπήματα κυπριακής και ελληνικής κουζίνας. Σου προτείνουμε το platter (€15), αλλά και τη σειρά με τα διάφορα τσιμπήματα (€18). Από το platter ξεχωρίζει το χωριάτικο λουκάνικο και από τα τσιμπήματα τα σουτζουκάκια.
Πιες: Τσίπουρα και ρετσίνα (€15/τεταρτάκι).
(99626109) Αγίου Γεωργίου 5, Στρόβολος. Παρ-Σ 21.00-23.00 (κουζίνα).
Κουτούκι Χάλαντρα
Γραφικό κουτούκι με νησιώτικη αισθητική, καλό φαγητό και νοσταλγική, ζωντανή μουσική κιθάρας από 70s-80s, μουσική νέου κύματος και ρεμπέτικα (Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Κυπριακούς μεζέδες και διάφορα εποχικά πιάτα (€15), με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο σουβλάκι και τα διάφορα σχάρας.
Πιες: Βαρελίσιο κόκκινο κρασί από τον Αγρό (€8/λίτρο).
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 8.00-01.00.
Καπηλειό
Νέο μουσικό ταβερνάκι που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Είναι ένα πακέτο καλού φαγητού και διασκέδασης ιδανικό για καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι. Ποιοτική ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο με έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο, τραγούδια της παρέας και ελληνικού κινηματογράφου. Ο χώρος είναι λιτός και ζεστός, γεμάτος παράδοση. Έξω, η αυλή είναι γεμάτη λουλούδια και δέντρα και ειδικά διαμορφωμένη για καπνιστές.
Απόλαυσε: Σερβίρει μεζέ (€17) Παρασκευή και Σάββατο και τις καθημερινές διάφορα πιάτα, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά. Δοκίμασε σουβλάκι, χαλούμι με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι, πατάτες με ελιές οφτές. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (€14) ο μεζές, μερίδα σουβλάκι-σεφταλιά με πατάτες και σαλάτα (€6).
Πιες: Χωριάτικο κρασί λευκό ή κόκκινο σε καραφάκι €6 το μισό λίτρο από την Άλωνα και το Όμοδος.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας, Συνοικισμός Κόκκινες, Στρόβολος, Τετ, Πεμ 20.00-24.00, Παρ, Σ, 20.00-01.00.
Το Κουτούκι του Νικόλα
Μικρό, οικογενειακό και συνοικιακό, μια ζεστή φωλιά για την παρέα και την οικογένεια. Είναι διακοσμημένο λιτά, ώστε να αποπνέει τον αέρα της κουλτούρας του τόπου μας. Διαθέτει ζωντανή μουσική με κιθάρα και δύο φωνές, με έντεχνο και ρεμπέτικο ρεπερτόριο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Απόλαυσε τον μεζέ (€15), με εφτά ορεκτικά, εφτά μαγειρευτά και εφτά σχάρας. Σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο του Φώτη (€10/μερίδα).
Πιες: Κρασί χύμα από την Ελλάδα, λευκό, ροζέ και κόκκινο (€6, 1/2 καραφάκι).
(99292034) Αγίου Παύλου 89. Δ-Σ 18.00-01.00.
Σχετικά


Κλείνει μετά από 77 χρόνια εμβληματικό ελληνικό εστιατόριο στην Αμερική (εικόνες & video)
Το κατάστημα παρείχε όλα τα φαγητά που εμφανίστηκαν στη διάσημη κωμωδία «Γάμος αλά ελληνικά»

Το νέο food truck της Λεμεσού με γεύσεις γεμάτες ιστορία και αγάπη
Ένα street food σημείο που σερβίρει αυθεντικά burgers και flatbreads

Άλλο ένα κατάστημα ανοίγει μία αγαπημένη αλυσίδα ζυμαρικών
Μάθε που θα απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου μακαρονάδες


Πασχαλινό τριήμερο γλέντι, μουσικές και γιορτινά τραπεζώματα σε μία ιστορική ταβέρνα της Κύπρου
Τσουγκρίζουμε ποτήρια και μοιραζόμαστε ευχές σε μία εμβληματική ταβέρνα της ελ. επ. Αμμοχώστου

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Σεφ Anton Gschwendtner μαγειρεύει στην Κύπρο
Επιστρέφει στο Cap St Georges Hotel & Resort τον Απρίλιο

Γνωστό εστιατόριο της Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία bar-restaurants της Ευρώπης
Στα περίφημα Spirited Awards 2025 του οργανισμού Tales of the Cocktail

Το νέο seaside spot της Αγίας Νάπας, τα σπάει
Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, σε ένα μέρος όπου η πολυτέλεια, η γαστρονομία και η διασκέδαση γίνονται ένα

Νέο μενού και όψη για τον γευστικό, καλοκαιρινό προορισμό του Πρωταρά
Επέστρεψε δυναμικά με νέο αέρα

All you can eat βραδιά με sushi και άλλα ασιάτικα πιάτα, μόνο με €27.50
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Πάσχα χωρίς τον φούρνο του Κύπρου... εν γίνεται!
Ο φούρνος που θα φτιάξει και φέτος τα πιο νόστιμα πασχαλινά γλυκά κι εδέσματα