Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Τα μικρά μαγαζάκια με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης, που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με κολλητούς . Έχουν, βρε παιδί μου, εκείνο τον... μάγκικο χαρακτήρα και μια μαγεία, που σε χαλαρώνουν στο φουλ!
Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Γραφική ταβερνούλα με εσωτερικό μπαλκόνι και ατμόσφαιρα άλλης εποχής, που σερβίρει εύγευστο φαγητό παρέα με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική (Πέμπτη-Κυριακή).
Απόλαυσε: Το μεσημέρι σερβίρει μερίδες ελληνικής κουζίνας και το βράδυ ελληνικό μεζέ (€16). Δοκίμασε οπωσδήποτε τον μπεκρή μεζέ από μακαρόνια, τρία κρεατικά και σάλτσα ντομάτας, ψαρονέφρι στην πλάκα με πουρέ από καρότο και σάλτσα κρασιού.
Πιες: Κυπριακό κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο) σε καραφάκι (€6, 1/2 λίτρο).
(99754417) Οθέλλου 1, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου. Τρ-Παρ 20.00-01.00, Σ 12.30-16.00, 20.00-01.00 & Κ 13.00-18.00.
Η καρδιά του Μάγκα
Χαρακτηριστικό, λαϊκό οινομαγειρείο καφενείο, με κινηματογραφικό σκηνικό και ζωντανή μουσική από το σχήμα Λαϊκή Τετρακτύς με ρεμπέτικα και λαϊκά (Τετάρτη, Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και το καινούριο σχήμα ΛευκΩδία, με λαϊκά και ρεμπέτικα (κάθε Τρίτη).
Απόλαυσε: Κυπριακό μεζέ με 20 περίπου πιάτα (€18) και ουζομεζέ (€18), όπως και διάφορες άλλες επιλογές. Σπεσιαλιτέ του αποτελεί το βοδινό στιφάδο (€7) και τα σαλιγκάρια με κρεμμύδια (€6). Σερβίρει και μαγειρευτά της ημέρας.
Πιες: Κρασί χύμα Νεμέας, αγιωργίτικη ποικιλία (€6, 1/2 καραφάκι).
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα. Τρ-Σ 18.30-01.00 & Κ 13.30-20.00.
Η Προθέρμανση
Λαϊκό, cosy καφεωδείο, στο οποίο θα απολαύσεις τσιμπηδοκαμώματα και θα πιεις το κρασάκι σου ακούγοντας μουσικοσκορπίσματα από πενταμελές σχήμα.
Απόλαυσε: Μικρά τσιμπήματα κυπριακής και ελληνικής κουζίνας. Σου προτείνουμε το platter (€15), αλλά και τη σειρά με τα διάφορα τσιμπήματα (€18). Από το platter ξεχωρίζει το χωριάτικο λουκάνικο και από τα τσιμπήματα τα σουτζουκάκια.
Πιες: Τσίπουρα και ρετσίνα (€15/τεταρτάκι).
(99626109) Αγίου Γεωργίου 5, Στρόβολος. Παρ-Σ 21.00-23.00 (κουζίνα).
Κουτούκι Χάλαντρα
Γραφικό κουτούκι με νησιώτικη αισθητική, καλό φαγητό και νοσταλγική, ζωντανή μουσική κιθάρας από 70s-80s, μουσική νέου κύματος και ρεμπέτικα (Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Κυπριακούς μεζέδες και διάφορα εποχικά πιάτα (€15), με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο σουβλάκι και τα διάφορα σχάρας.
Πιες: Βαρελίσιο κόκκινο κρασί από τον Αγρό (€8/λίτρο).
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 8.00-01.00.
Καπηλειό
Νέο μουσικό ταβερνάκι που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Είναι ένα πακέτο καλού φαγητού και διασκέδασης ιδανικό για καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι. Ποιοτική ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο με έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο, τραγούδια της παρέας και ελληνικού κινηματογράφου. Ο χώρος είναι λιτός και ζεστός, γεμάτος παράδοση. Έξω, η αυλή είναι γεμάτη λουλούδια και δέντρα και ειδικά διαμορφωμένη για καπνιστές.
Απόλαυσε: Σερβίρει μεζέ (€17) Παρασκευή και Σάββατο και τις καθημερινές διάφορα πιάτα, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά. Δοκίμασε σουβλάκι, χαλούμι με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι, πατάτες με ελιές οφτές. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (€14) ο μεζές, μερίδα σουβλάκι-σεφταλιά με πατάτες και σαλάτα (€6).
Πιες: Χωριάτικο κρασί λευκό ή κόκκινο σε καραφάκι €6 το μισό λίτρο από την Άλωνα και το Όμοδος.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας, Συνοικισμός Κόκκινες, Στρόβολος, Τετ, Πεμ 20.00-24.00, Παρ, Σ, 20.00-01.00.
Το Κουτούκι του Νικόλα
Μικρό, οικογενειακό και συνοικιακό, μια ζεστή φωλιά για την παρέα και την οικογένεια. Είναι διακοσμημένο λιτά, ώστε να αποπνέει τον αέρα της κουλτούρας του τόπου μας. Διαθέτει ζωντανή μουσική με κιθάρα και δύο φωνές, με έντεχνο και ρεμπέτικο ρεπερτόριο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Απόλαυσε τον μεζέ (€15), με εφτά ορεκτικά, εφτά μαγειρευτά και εφτά σχάρας. Σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο του Φώτη (€10/μερίδα).
Πιες: Κρασί χύμα από την Ελλάδα, λευκό, ροζέ και κόκκινο (€6, 1/2 καραφάκι).
(99292034) Αγίου Παύλου 89. Δ-Σ 18.00-01.00.
Σχετικά

Γνωστή κυπριακή εταιρεία δημιούργησε την Σοκολάτα Μελομακάρονο
Ένα γλυκό αφιέρωμα στην ελληνική κληρονομιά και στη δεξιοτεχνία της χειροποίητης σοκολάτας

Ο Πορφύριος θα σερβίρει το διάσημο οφτό του και παραδοσιακό σουβλάκι (για δύο μέρες)
Με αφορμή το πανηγύρι στην Περιστερώνα, ο Πορφύριος προσφέρει ένα special μενού

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της