Cine News , Κινηματογράφος

Βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας στο Tribeca Film Festival για την κυπριακή ταινία "Smuggling Hendrix"

Σπουδαία διάκριση στο εξωτερικόγια την ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη Μάριου Πιπερίδηστο Διεθνές Tribeca Film Festival

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2018

Ο Μάριος Πιπερίδης έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το 'Smuggling Hendrix' (υπογράφει και το σενάριο), μια ταινία που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, που σήκωσε αυλαία την Πέμπτη 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Απριλίου. Αυτό μόνο του ήταν μία σπουδαία στιγμή για το κυπριακό σινεμά. Όμως, εκεί συνέβη κάτι μαγικό. 

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ η ταινία του Μάριου Πιπερίδη κατόρθωσε να κερδίσει μεγάλο βραβείο του Διαγωνιστικού Τμήματος Μυθοπλασίας του Φεστιβάλ γεγονός που μας ενθουσιάζει. Το Smuggling Hendrix, που είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μάριου Πιπερίδη, πήρε μια πολύ μεγάλη διεθνή διάκριση και χρηματικό έπαθλο 20.000 δολαρίων.


Ο Μάριος Πιπερίδης παραλαμβάνει το βραβείο του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης 

Η ταινία του βραβευμένου Κύπριου σκηνοθέτη περιλήφθηκε στο πρόγραμμα της 17ης έκδοσης του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος από τις 18 μέχρι τις 29 Απριλίου στη Νέα Υόρκη. Το Φεστιβάλ αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη απάντηση στον δύσκολο γρίφο της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Δημιουργήθηκε ως απάντηση στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου από τους Τζέιν Ρόσενταλ, Ρόμπερτ ντε Νίρο και Κρεγκ Χάτκοφ.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 96 ταινίες 103 δημιουργών από 30 χώρες και το αξιοσημείωτο είναι ότι το 46% από αυτές είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του φεστιβάλ.

Η υπόθεση 
Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι 'δανειστές' του του έχουν γίνει στενός κορσές.

Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, Jimi. Αλλά ο σκύλος το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Jimi πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μάριου Πιπερίδη, με προϋπηρεσία στην παραγωγή, το ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους, αποτελεί μια συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Γερμανία, με την υποστήριξη του Eurimages, Creative Europe και S.E.E. Cinema Network.

Πρωταγωνιστούν : Adam Bousdoukos, Βίκη Παπαδοπούλου, Fatih Al, Özgür Karadeniz

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close