Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2018
Αναμετάδοση του αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Leonard Bernstein. Ένα μοναδικό πρόγραμμα από τρεις συνεργάτες χορογράφους του Royal Ballet, που αναδεικνύουν το εύρος και τη χορευτική δυναμική της μουσικής του Bernstein. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρεμιέρες των χορογράφων Wayne McGregor (Chichester Psalms) και Christopher Wheeldon (Serenade) καθώς και την αναβίωση του έργου The Age of Anxiety από τον Liam Scarlett.

O Bernstein, μία από τις πιο πολύπλευρες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού αιώνα –πιανίστας, αρχιμουσικός και συνθέτης– ήταν ένας από τους πρώτους κλασσικούς συνθέτες στην Αμερική που έτυχε αναγνώρισης τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Ήταν εκλεκτικός στις πηγές του, αντλώντας από την τζαζ και τον μοντερνισμό, τις παραδόσεις της εβραϊκής μουσικής και τα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά από τα έργα του Bernstein είναι εξαιρετικά κατάλληλα για χορό.

Διάρκεια: 180'
Κυριακή 6 Μαΐου 18:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 / 10, E-tickets: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
06 Μαΐου 2018
Σχετικά
Τρεις επιπλέον παραστάσεις για το Αντικριστό του Φώτη Γεωργίδη
H κωμικοτραγική σάτιρα του Φώτη Γεωργίδη περιοδεύει
Η θρυλική Comédie-Française έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με «Το γεγονός»
Η Françoise Gillard μεταφέρει στη σκηνή το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο της Νομπελίστριας Annie Ernaux, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
Οι «Επτά επί Θήβας» επιστρέφουν στη Λευκωσία για μία επιπλέον παράσταση
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Λέας Μαλένη παρουσιάζεται ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ της Σχολής Τυφλών.
«Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Άλκηστις του Ευριπίδη: Στην απότομη κατηφόρα της ζωής, ο Θάνατος κινεί τα νήματα
Είδαμε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου τη φιλόδοξη και βαθιά αμφίσημη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που μετέτρεψε τη θυσία της ηρωίδας σε ένα σκοτεινό ερώτημα για τη ζωή, την εξουσία και τη θέση της γυναίκας
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή