Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2018
Φέτος, για πρώτη φορά, η Κύπρος φαίνεται να κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον γεγονός που θα γραφτεί στην ιστορία.
Η Ελένη Φουρέιρα με την σαρωτική σκηνική της παρουσία πλασάρεται ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη αφού τα προγνωστικά για πρώτη φορά φέρουν την Κύπρο στην πρώτη θέση και μάλιστα με αποδόσεις σταθερές που θα μας κρατήσουν όπως όλα δείχνουν εκεί μέχρι το Σάββατο. Η πρωτιά της Φουρέιρα στα γραφεία στοιχημάτων και στα προγνωστικά δεν είναι η μόνη.
Μία ακόμη πρωτιά που κατέκτησε η Ελένη Φουρέιρα είναι στο You Tube. Η εμφάνιση της Κύπρου στον πρώτο ημιτελικό μόλις στο πρώτο 24ωρο ξεπέρασε το 2 εκατομμύρια προβολές ενώ αυτή τη στιγμή έφτασε τα 2.512.259 προβολές. Η μεγάλη αντίπαλος και επίσης φαβορί για τη νίκη, το Ισραήλ με τη Netta συγκεντρώνει 1,9 εκατομμύρια προβολές.

Και δεν σταματάμε εδώ αφού η Φουρέιρα χτυπά πρωτιές και στα iTunes. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Κύπρος είναι η νικήτρια χώρα που συμμετέχει στον διαγωνισμό και στα iTunes.
Το "Fuego" της Ελένης Φουρέιρα αγαπήθηκε τσε 16 χώρες. Το τραγούδι είναι Νο.2 στην Ελλάδα, Νο 4 στην Ισπανία και μπήκε πρώτη δεκάδα στο Ισραήλ, τη Σουηδία και την Πορτογαλία. Επιπλέον, βρίσκεται στο νούμερο 1 στα εγχώρια charts της Κύπρου.
Στη συνέχεια, στον κατάλογο είναι η Αυστρία. Ο Cesár Sampson με το "Nobody But You" έχει ανέβει σε 13 χώρες. Έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στην πατρίδα του, πηγαίνοντας κατ 'ευθείαν στην Νο.1 στην Αυστρία. Η Εσθονία επίσης αγαπάει ιδιαίτερα τον Cesár, τοποθετώντας τον στο No.1.
Το τρίτο δημοφιλέστερο τραγούδι στο iTunes είναι ο Ryan O'Shaughnessy της Ιρλανδίας με το "Together". Ακολουθεί το "Lie To Me" της Τσεχίας.
Το τραγούδι του Ισραήλ ανέβηκε σε έξι χώρες, ενώ η φινλανδική Saara Aalto σε πέντε.
Το κλίμα για την κυπριακή συμμετοχή είναι πιο θετικό από ποτέ! Ευχόμαστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!
Σχετικά
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!