Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε μεζεδάκια στην πιο δροσερή, ίσως, βεράντα της Λευκωσίας

Μία νέα άφιξη στην πρωτεύουσα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2018

Η Λάρνακα το γνωρίζει καλά, η Λευκωσία θα το μάθει ακόμη καλύτερα μέσα από το νέο του εστιατόριο στον Άγιο Δομέτιο. Το φημισμένο μαγειρείο-ταβερνείο της Λάρνακας Στου Ρουσιά πρόσφατα απέκτησε το δεύτερό του κατάστημα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στην πρωτεύουσα. Ένα όμορφο, περιποιημένο μαγαζί που στεγάζεται σε ένα γωνιακό σπίτι, το οποίο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα αισθητικά ωραίο στέκι με νόστιμα πιάτα από την κυπριακή και ελληνική κουζίνα. Θα το βρεις στην οδό Δημοκρατίας και θα χαρείς ιδιαίτερα για τη μεγάλη του δροσερή βεράντα με θέα στη λεωφόρο.

Το ταβερνείο-μαγειρείο Στου Ρουσιά φέρνει μία επιλογή που ψάχναμε καιρό στη Λευκωσία και το υποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό. Καθίσαμε αναπαυτικά στη βεράντα του. Η εξυπηρέτηση και τα χαμόγελα του μαγαζιού μάς δημιούργησαν πολύ θετική διάθεση. Αν και δεν σερβίρει μεζέ, σου προσφέρει μία μεγάλη γκάμα ορεκτικών, κρύων και ζεστών κρεατικών και άλλων επιλογών, ώστε να φτιάξεις εσύ το δικό σου. Ο κατάλογος ξεφεύγει λιγάκι από την κυπριακή κουζίνα και περιλαμβάνει πινελιές από την ελληνική γαστρονομία. Μην σε ανησυχεί η μεγάλη ποικιλία, αφού μπορείς να παραγγείλεις και μισές μερίδες, οι οποίες είναι πολύ γενναιόδωρες.

Για αρχή πήραμε μισή μερίδα από το πολύ νόστιμο σέλινο τηγανητό με κουρκούτι (€2.50), χωριάτικη σαλάτα ‘Στου Ρουσιά’ με παξιμάδι (€6), φέτα σαγανάκι (€5), μισή μερίδα χαλούμι σχάρας (€2) και μισή λουκάνικο-παστουρμά (€2) και κολοκυθοκεφτέδες (€4.50). Με έκπληξη είδαμε στο μενού τα παραδοσιακά μακαρόνια της επαρχίας Λάρνακας, τα καλοηρκά που μοιάζουν με ταλιατέλες, γεμιστά με κιμά και σπανάκι (€6).

Είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που γευτήκαμε με ευχαρίστηση, όπως και το συκώτι κοτόπουλου με την ιδιαίτερη σάλτσα από ρόδι (€5/μισή μερίδα). Από τα κυρίως πιάτα του μαγαζιού δοκιμάσαμε το μαλακό χοιρινό του σουβλάκι με τη μυρωδάτη σεφταλιά σε μιξ μερίδα (€9) με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Όλα τα πιάτα έρχονται στο τραπέζι ζεστά-ζεστά και στην ώρα τους. Τέλος, απολαύσαμε δροσερή αναρόκρεμα με μέλι και δώσαμε ξανά ραντεβού Στου Ρουσιά κάποιο βράδυ του καλοκαιριού.

(70088848) Δημοκρατίας 31 Α Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-23.00 & Κ 19.00-23.00 (καλοκαίρι) 12.00-23.00 (χειμώνας).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close