Θέατρο , News

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με 17 θεατρικές παραστάσεις

Με 17 θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτά και κλειστά θέατραυποδεχόμαστε το φετινό καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2018

Ο Ιούνιος μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο για τους θεατρόφιλους και όχι μόνο αφού τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού θα παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα. 

Γοργόνες και Μάγκες
Μία από τις πιο επιτυχημένες, κινηματογραφικές παραγωγές της Finos Film, το πιο δημοφιλές, ελληνικό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Η παράσταση με ολόκληρο το σχήμα της, ζωντανή επταμελή ορχήστρα και τον Γιάννη Πλούταρχο επί σκηνής να ερμηνεύει τα μεγάλα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, που γράφτηκαν για την ταινία 50 χρόνια πριν, θα βρεθεί τον Ιούνιο στην Κύπρο. Παίζουν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Τάσος Κωστής, Όλγα Πολίτου, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Ηρώ Δημητριάδου, τραγούδι Αρτεμις Ματαφιά. Στον ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής.
Κ 3 Ιουν, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα. Πληρ. 70007705. / Δ 4 & Τρ 5 Ιουν, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. Πληρ. 77777040. / Τετ 6 & Πέμ 7 Ιουν, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. 21.00. Πληρ. 70007705. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και σε επιλεγμένα περίπτερα SO EASY.

Πέρσες του Αισχύλου
Η μεγάλη περσινή καλοκαιρινή επιτυχία του ΘΟΚ, που εντυπωσίασε κοινό και κριτική, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Κύπρο και στη συνέχεια πραγματοποιεί σημαντική περιοδεία στην Ελλάδα. Οι ‘Πέρσες’, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και τον θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Χαραλάμπους, Νίκος Ψαρράς, Αντώνης Μυριαγκός, κ.ά. Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης.
Παρ 1 Ιουν, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / Τετ 6 & Πεμ 7 Ιουν, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. 21.00. Πληρ. 77772717.

Αγαμέμνονας
Αισχύλος, Ευριπίδης

Μετά από την εξαιρετική επιτυχία της στο Θέατρο Τέχνης και στο Θησείον στην Αθήνα, η παράσταση «Αγαμέμνονας» των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου επί σκηνής, παρουσιάζεται για πρώτη και μοναδική φορά στην Κύπρο, στο φιλόξενο χώρο της Αξιοθέας. Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας το χρονικό της τρωικής εκστρατείας. Σκηνοθεσία / φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Παπαπαύλου. Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης.
Σ 9 Ιουν, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30.

Μιστέρο Μπούφο
Ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την απολαυστική κωμωδία ‘Μιστέρο Μπούφο’, του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Φο σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο. Η κωμωδία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό από το έργο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2’. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νίκη Δραγούμη, Θανάσης Ισιδώρου, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Πάνος Μακρής, Αντωνία Χαραλάμπους.
Παρ 22, Σ 23 & Τετ 27 Ιουν, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / Τετ 4 & Πεμ 5 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Πεμ 12 & Παρ 13 Ιουλ, Κηποθέατρο Λεμεσού. / Τετ 18 Ιουλ, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας. / Τετ 25 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας. 21.00. Πληρ. 77772717.

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο
Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι ανεβάζοντας μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1955, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής, όπως Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης και Τζένη Καρέζη. Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε διασκευή και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη και σε αυτή λαμβάνουν μέρος οι Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοιζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Στέλλα Φιλιππίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Στέφανος Σωτηρίου και Λαμπρινή Σκρέκα.
Πρεμιέρα Παρ 7 & Σ 8 Ιουν, Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία. Παραστάσεις Τρ 12 & Τετ 13 Ιουν, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, Λευκωσία. / Πεμ 14 & Παρ 15 Ιουν, Σκαλί Αγλατζιάς, Λευκωσία. / Τετ 20 Ιουν, Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς, Λάρνακα. / Πεμ 21 Ιουν, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας. / Παρ 22 Ιουν, Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου. / Δ 25-Τετ 27 Ιουν, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / Παρ 29 Ιουν, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας. Πληρ. 70001910. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Αλέξης Ζορμπάς
Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ‘Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά’ ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα, δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο η διαχρονική φιλία του Καζαντζάκη με τον Ζορμπά. Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός. Λαμβάνουν μέρος οι Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Τάκης Παπαματθαίου, Ρένος Ρώτας, Νίκος Βερλέκης, Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος και Άννα Μονογιού.
Παρ 8 & Σ 9 Ιουν, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / Κ 10 & Δ 11 Ιουν, Κηποθέατρο Λεμεσού. / Τετ 13 Ιουν, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας. 21.00. Πληρ. 77777040. Εισιτήρια: tickethour.com.cy.

‘Παγκόσμιον Άσμα’ του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου
Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθειά του για την ανάδειξη λιγότερο γνωστών λογοτεχνικών κείμενων, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει τη δραματοποίησης του κορυφαίου έργου «Παγκόσμιον Άσμα» του ποιητή, πνευματικού ανθρώπου και πρώην Δήμαρχου της Πάφου Χριστόδουλου Γαλατόπουλου (1902-1953), το οποίο αλλάζει ριζικά την εικόνα που έχουμε για την προσφορά της Κύπρου στην ευρύτερη νεοελληνική λογοτεχνία. Το έργο εμπεριέχει ικανή ποσότητα θεατρικής ύλης που διευκόλυνε τη δραματική προσαρμογή του, ενώ η παράστασή του, καρπός πολύχρονου μόχθου εκ μέρους του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα προσθέσει στο ρεπερτόριο του κυπριακού και του νεοελληνικού θεάτρου ένα πολύ σημαντικό κείμενο, ανάλογο και εν πολλοίς ποιοτικά ισότιμο προς αντίστοιχα έργα με τα οποία έχουν πλουτίσει τη νεοελληνική γραμματεία ο Άγγελος Σικελιανός και ο Νίκος Καζαντζάκης.
Πεμ 21- Παρ 22 Ιουν, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30.



Κοιμήσου Αγγελούδι μου
Η ΕΘΑΛ ανεβάζει το καινούριο, κυπριακό έργο ‘Κοιμήσου Αγγελούδι μου’ των Στέλιου Θεοχάρους και Μαρίνας Φραγκεσκίδου. Η ιστορία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός: σε κάποιο χωριό στην Ελλάδα δύο αδέρφια δεν δηλώνουν τον θάνατο του πατέρα τους, για να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξή του. Η μητέρα τους εγκατέλειψε τα δύο παιδιά και πήγε στη Γερμανία, όπου παντρεύτηκε ξανά. Ο σύζυγός της έχει ένα γιο, τον Στέφανο, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα, για να ανακοινώσει το θάνατο της μητέρας στα δύο αδέρφια. Τότε, ο Στέφανος ανακαλύπτει τον νεκρό πατέρα στον καταψύκτη και οι ισορροπίες αλλάζουν. Παίζουν: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Μπρατάκος, Αλέξανδρος Αχτάρ. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής.
Παρ 1 & Σ 2 Ιουν, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 25877827.

Γιος της Αμαζόνας
H Alpha Square παρουσιάζει το έργο ‘Γιος της Αμαζόνας’ του Ανδρέα Αραούζου, βασισμένο στον ‘Ιππόλυτο’ του Ευριπίδη. του Ευριπίδη. Στο ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας και με θέα τον Πενταδάκτυλο θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα. Ο Ιππόλυτος (γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης) είναι αθλητής και ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος, και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα, είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου, Θησέας, επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος. Παίζουν: Στέλα Φυρογένη, Φώτης Αποστολίδης, Δημήτρης Χειμώνας, Φώτης Καράλης.
Πρεμιέρα Τετ 6 Ιουν, 15ος όροφος της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 20.30.
Κρατήσεις στο 70001140 ή alpha@alphasquare.com.cy.

O Χρυσός και ο Τενεκές
Η θεατρική ομάδα Wherehaus 612 εγκαινιάζει φέτος τον Ιούνιο την καινούρια, υπαίθρια αυλή της ανεβάζοντας ένα κλασικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Πρόκειται για μία κωμωδία της δεκαετίας του ‘60 μέσα από την οποία αναβιώνει η μαγεία του παλιού, ελληνικού σινεμά. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν μεγαλομπακάλη που μετράει τους ανθρώπους με το χρήμα και σκοπεύει να παντρέψει την επιπόλαιη κόρη του με κάποιον πλούσιο, ενώ δεν διστάζει να φτάσει ακόμη και στη δωροδοκία, όταν θεωρήσει ότι ο υποψήφιος γαμπρός μπορεί να εξαγοραστεί. Παίζουν: Ιάκωβος Ιακώβου, Μαρία Πόβη, Ευαγγελία Ονουφρίου, Χριστιάνα Μούζουρα, Γιώργος Χριστοδούλου, Κώστας Κωνσταντίνου και Λήδα Καραγιάννη. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου.
Πρεμιέρα Σ 2 Ιουν, Υπαίθρια Σκηνή Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Σ & Κ μέχρι τις 24 Ιουν. Πληρ. 99588103.

Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης
Το Σατιρικό Θέατρο, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, ανεβάζει κυπριακή κωμωδία με ηθογραφικά στοιχεία και πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Κύπρο. Αυτό το καλοκαίρι ανεβάζει την έξυπνη κωμωδία του Μιχάλη Τερλικκά ‘Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης’. Η υπόθεση εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ‘30 σε ένα ορεινό χωριό της Κύπρου με πρωταγωνιστή τον βοσκό, τον Γιαννή, ο οποίος περιπλέκεται σε διάφορες αστείες ιστορίες. Παίζουν: Λουκία Μουσουλιώτη, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Έφη Παπαγεωργίου, Αντρέας Σιαμαρής, Άντρη Σεργίου, Αντώνης Κλεάνθους, Ελένη Ζαντή. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου.
Πρεμιέρα Σ 16 Ιουν, Θερινό Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22421609, 22312940.

Ζωρζ Νταντέν ή Ο ανύπαρκτος σύζυγος
Το Θέατρο Σκάλα συνεχίζει τις παραστάσεις της απολαυστικής κωμωδίας του Μολιέρου ‘Ζωρζ Νταντέν ή Ο ανύπαρκτος σύζυγος’ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και τον Ιούνιο. Η πλοκή του έργου, ξετυλίγεται γύρω από το μοτίβο του ζηλιάρη συζύγου, που προσπαθεί να επιβεβαιώσει ή να αποδείξει πως η γυναίκα του τον απατά. Ένα έργο ωριμότητας για τον Μολιέρο διαπραγματεύεται με απολαυστικό τρόπο το θέμα της ζήλειας και το δράμα που ζει ο ζηλιάρης. Ένας ζηλιάρης υπερήλικας, που είχε τη φαεινή ιδέα να διαλέξει γυναίκα αριστοκράτισσα, αν και απένταρη και κυρίως νέα, υποφέρει και λιώνει σαν το κερί σκορπίζοντας γέλιο στον σύγχρονο θεατή προβληματίζοντάς τον ταυτόχρονα.
Σ 2, Κ 3, Σ 9, Κ 10, Κ 17, Σ 23 & Κ 24 Ιουν, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. / Τρ 5 Ιουν, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 24652800, 224652801, 99490102.

Το Νυφικό Κρεβάτι
Το ‘Νυφικό κρεβάτι’ του Jan de Hartog είναι ένα θρυλικό, θεατρικό έργο, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δάνη Κατρανίδη. Πρόκειται για μία διαχρονική κωμωδία που πραγματεύεται την πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού μέσα στον χρόνο και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στην Κύπρο. Μία παράσταση με δύο μόνο ηθοποιούς επί σκηνής, που στη συγκεκριμένη παράσταση θα δούμε τους Λευτέρη Ζαμπετάκη και Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμου.
Σ 2 & Κ 3 Ιουν, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός. / Δ 4 Ιουν, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα / Τετ 6 Ιουν, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. / Παρ 8 Ιουν, Xenion High School, Παραλίμνι. / Κ 10 Ιουν, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30.

Αναγέλαστα: λογιών λογιών γεναίτζιες
H νέα παραγωγή της Παραπλεύρως Παραγωγές σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου επιχειρεί μια σκηνική απόδοση ποιημάτων της Στέλλας Βοσκαρίδου Οικονόμου, εμπνευσμένη από το θέατρο του Παραλόγου. Στη θεατρική απόδοση του λόγου της Βοσκαρίδου εφτά γυναίκες συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά εμμέσως και με τον θεατή, κουτσομπολεύουν, γελούν ερήμην του (σκηνικού και κοινωνικού) εγκλεισμού τους και του παράλογου της ύπαρξής τους. Ποιες είναι στ’ αλήθεια όλες αυτές, που ‘συναφέρνουμε’ τόσο συχνά, που όλο και κάποια μας θυμίζουν; Πώς η Φάουσα, η Αππωμένη, η Αρκόπελλη, αλλά και η Πολλοπάητη, η Πουρέκκα και η Προκομμένη έχουν ρόλο και θέση σε ένα σύγχρονο έργο; Παίζουν: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρία Καυκαρίδου, Μαρίνα Μακρή, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Λουκία Πιερίδη, Πολυξένη Σάββα.
Δ 4-Πεμ 7 Ιουν, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 97778812, 99556226.

Αμπελοπούλειον Μέγαρον Πολιτισμού
Το Θέατρο Ανεμώνα συνεχίζει τις παραστάσεις της νέας, κυπριακής κωμωδίας του Αντρέα Κουκκίδη ‘Αμπελοπούλειον Μέγαρον Πολιτισμού’ στη Λεμεσό. Το κείμενο σατιρίζει την αλόγιστη σπατάλη σε πανάκριβα οικοδομήματα -αχρείαστα τις περισσότερες φορές- με κύριο στόχο τις προμήθειες και μίζες, με αποτέλεσμα να παραλείπονται έργα απαραίτητα και σημαντικά για την καθημερινή ζωή. Είναι παράλληλα μια κραυγή αγωνίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία κατά τον συγγραφέα συντελείται από την μανία του ανθρώπου για το κυνηγητό του πλούτου. Ο Κουκκίδης σατιρίζει, επίσης, τη λαθροθηρία, ενώ σκιαγραφεί τους ανθρώπους, που με πάθος κυνηγούν την εξουσία χωρίς να έχουν καθόλου αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα της ζωής. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλη, Παντελής Κλείτου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Πέτρου, Νικόλας Πέτρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους.
Τρ 5, Τετ 6 & Πεμ 8 Ιουν, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 70007721.

Φωνάζει ο κλέφτης
Αυτό το καλοκαίρι το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά ‘Φωνάζει ο κλέφτης’, ένα από τα πιο αγαπημένα, λαϊκά, θεατρικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία το 1962. Ο Τιμολέων, ένας έντιμος άνθρωπος, χάνει κάθε δουλειά εξαιτίας της τιμιότητάς του. Όταν, όμως, εργοδοτείται ξανά, ανακαλύπτει διάφορες απάτες και αποκαλύπτει την αλήθεια, πράγμα που τον οδηγεί στη φυλακή. Παίζουν: Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Μάριος Στυλιανού, Φώτης Φωτίου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.
Πρεμιέρα Τετ 20 Ιουν, Flea Theatre, Λευκωσία, 21.00. Παρ 22, Τετ 27 Ιουν & Παρ 29 Ιουν. Πληρ. 99251331.

Το Ορφανό
H Θεατρική Ομάδα Garage θα γιορτάσει τα δεκάχρονά της με το συγκλονιστικό έργο του David Johnson "Το Ορφανό" , που ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της δημοφιλούς ταινίας "The Orphan", η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο και είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ο Τζον και η Γκρέις Κόλμαν προσπαθούν να αναθερμάνουν τη σχέση τους μετά το χαμό του τρίτου παιδιού τους. Η Γκρέις, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, έχει αναρρώσει πλήρως με τη βοήθεια της ψυχολόγου της. Μετά την επίσκεψη της αδερφής της Γκρέις, Βέρα, νοσοκόμα στη στέγη για παιδιά της Αγίας Μαριάννας, το ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει ένα γλυκό και ταλαντούχο στη ζωγραφική κοριτσάκι, την Έστερ. Όσο περνάει ο καιρός, η Γκρέις αισθάνεται όλο και πιο έντονα ότι κάτι δεν πάει καλά με την Έστερ. Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι στο σπίτι δε φαίνεται να συμμερίζονται την άποψή της. Μήπως πράγματι κάτι δεν πάει καλά με την Έστερ; Παίζουν: Αντωνία Παναγιώτου, Μαρία Ζάλτη, Γιάννος Ερωτοκρίτου, Μαρία Βάσου, Αλέξανδρος Κατσώνης, Μάριος Ζησίμου, Βαλεντίνα Αντρέου, Άντρη Μηνά, Μαίρη Θεοδώρου, Έλενα Μαραθεύτη, Μαρία Κυπριανού, Χαρίκλεια Ιταλού, Ιωάννα Ονησιφόρου και Αναστασία Προδρόμου. Διασκευή/Σκηνοθεσία: Μάριος Ζησίμου.
21, 22, 23, 24 Ιουν, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99010506. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close