Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2018
Τα τελευταία χρόνια η Σωτήρα πήρε τα πάνω της. Το γράψαμε και το είπαμε αρκετές φορές. Κι αν η εγγραφή του τοπικού προϊόντος, του Κολοκασιού, ως «Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης» τον Αύγουστο του 2016 αλλά και η βράβευσή του κατά τα περσινά Check In Eating Awards ως Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν δεν σας λέει κάτι ιδιαίτερο, παρ’ όλα αυτά η συμπερίληψή του στα μενού των φημισμένων ταβερνών της Σωτήρας, σίγουρα σας ικανοποιεί ευχάριστα.

Οι σχεδιασμοί του Δήμου τα τελευταία χρόνια τείνουν να μετατρέψουν την πάλαι ποτέ αγροτική κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα κρυμμένο εναλλακτικό αυθεντικό προορισμό γεμάτο γευστικές και πολιτισμικές ανακαλύψεις.

Αφενός οι πολυβραβευμένες και αναλλοίωτα παραδοσιακές ταβέρνες της (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) την καθιστούν ως ένα προορισμό γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από την άλλη τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια, δίκαια έχουν προσδώσει στη Σωτήρα τον χαρακτηρισμό της Βυζαντινής κωμόπολης. Επιπρόσθετα, οι παρθένες παραλίες της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες) σε καλούν να τις ανακαλύψεις και να αφεθείς στην ηρεμία του καλοκαιριού.

Βέβαια, αφού μιλάμε για Σωτήρα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πλούσιο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για κάθε γούστο. Εμείς, βέβαια, αναμένουμε με ανυπομονησία τα μεγάλα φεστιβάλ της Σωτήρας, το 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 3 Ιουλίου με Αρετή Κετιμέ και Βασιλική Χατζηαδάμου και την 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην παραλία της Αγίας Θέκλας!

Πού θα την βρεις: Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας (Α3), στην έξοδο πριν από Αγία Νάπα, μόλις 50 λεπτά από Λευκωσία.

Πού να φας: Σε μία από τις φημισμένες ταβέρνες (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) ή στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου “Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant”

Τι να δεις: Να περιηγηθείς σε ένα από τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια (παλαιός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άγιος Μάμας, Παναγία Χορτακίων, Άγιος Γεώργιος Χορτακίων και Άγιος Θεόδωρος Χορτακίων καθώς και το μοναδικό εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας)

Πού να κολυμπήσεις: Σε μία από τις παραλίες του παραλιακού μετώπου της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες)
Σχετικά
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα