Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2018
Το δημοφιλές κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani παρουσιάζει στο κοινό της Αξιοθέας την τρίτη και ήδη πολυβραβευμένη δισκογραφική του δουλειά με τον συμβολικό τίτλο «Αγκάθθιν».
Ο δίσκος απέσπασε μόλις πρόσφατα το βραβείο 'German Records' Critics Award', ενώ είναι για 4 συνεχόμενους μήνες στα TOP 10 των Παγκόσμιων Τσαρτς για 'World Music' (Transglobal World Music Charts) σκαρφαλώνοντας μάλιστα στην κορυφή τον περασμένο Απρίλιο. Ο δίσκος βραβεύτηκε επίσης ως 'Top of the World' στην τελευταία έκδοση του Βρετανικού περιοδικού Songlines και ήταν ένας από τους τρεις δίσκους του μήνα στην εφημερίδα The Guardian για τον μήνα Απρίλιο.
Ο δίσκος Αγκάθθιν πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση, μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους.
Ο δίσκος «Αγκάθθιν» περιέχει σχεδόν αποκλειστικά συνθέσεις των τριών μελών του σχήματος και φιλοξενεί γνωστούς μουσικούς όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μιχάλης Τερλικκάς, ο ράπερ JUΛIO, ο Αλέξανδρος Γαγάτσης ενώ μικρή αυθόρμητη συμμετοχή είχε και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 20:30
Αρχοντικό Αξιοθέας στο πλαίσιο του 21ο Πολιτιστικού Φεστιβαλ Πανεπιστημίου Κύπρου
Είσοδος: €10
Σχετικά

H Αλέξια ερμηνεύει τα κλασικά, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου
Τη συναυλία διοργανώνει η Φιλόπτωχος Αδελφότης Αγίων Ομολογητών, για τα 90 χρόνια αγάπης και προσφοράς


SeptemberFest: Η συναυλία που μόλις ανακοινώθηκε
Το αγαπημένο δίδυμο έρχεται Κύπρο για μία συναυλία

Οι 8 καλοκαιρινές συναυλίες που θα γίνουν φέτος στο Θεατράκι Δάσους
Ο Κάτω Αμίαντος γεμίζει μουσική

Επιπλέον συναυλία για τον Bloody Hawk στην Κύπρο
Μετά την sold out της πρώτης, με σύνολο τριών συναυλιών

«Μισός Αιώνας Σιωπές»: Συναυλία μνήμης για την Κύπρο του 1974
Με αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες

Έφυγε από τη ζωή ο Paul Mario Day, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden
Ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών

Το SeptemberFest ανακοίνωσε την τέταρτή του συναυλία
To Φεστιβάλ Μπίρας Septemberfest Nicosia Beer Festival ετοιμάζεται να επιστρέψει

Νατάσσα Μποφίλιου: Ξεκίνησε η προπώληση για την μεγάλη συναυλία της στην Κύπρο
Έρχεται δυναμικά ο δεύτερος και ανανεωμένος κύκλος των πολύ επιτυχημένων παραστάσεών της

Φιλανθρωπικός μουσικός μαραθώνιος για τους πυρόπληκτους στην Λεμεσό
Μια ολόκληρη μέρα με ζωντανή μουσική και DJ sets από τοπικούς καλλιτέχνες

Αλλαγή χώρου για την συναυλία του Bloody Hawk στην Λεμεσό
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Swing the Senses: Οι Τετάρτες στη Λευκωσία έχουν retro jazz ρυθμό
Μουσική εμπειρία στο Pralina Experience