Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ο καλύτερος καφές της Λευκωσίας, ανοίγει σύντομα στην Αγλαντζιά!

Ο καλύτερος ίσως καφές που δοκιμάσαμε στην πρωτεύουσα, αποκτά αδερφάκι!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2018

Τον Ιανουάριο του 2016 μάθαμε για ένα καινούργιο τότε, μικρό, γουστόζικο third-wave coffee-bistro στο κέντρο της Λευκωσίας και διερωτηθήκαμε για πρώτη φορά: “Γιατί Red Sheep;”.

Τι σχέση έχει λοιπόν ένα κόκκινο πρόβατο με τον καφέ;

Όπως μάθαμε σύντομα μετά, όχι μόνο έχει, αλλά είναι συνδεδεμένο με τον θρύλο γύρω από την ίδια την ανακάλυψη και την ύπαρξη του καφέ! Σύμφωνα με την παράδοση, τα πρώτα πλάσματα που δοκίμασαν καφέ,  ήταν τα πρόβατα ενός βοσκού από την Αιθιοπία ο οποίος παρατήρησε τα ζώα του να «χορεύουν» με ασυνήθιστη ενέργεια μόλις έτρωγαν τον κόκκινο καρπό του!

To Red Sheep Coffee Co. δεν άργησε να μας κλέψει την καρδιά σερβίροντάς μας τον καλύτερο ίσως καφέ που δοκιμάσαμε στην πρωτεύουσα, εκλεκτά τσάγια, εποχιακά ροφήματα με φρέσκα υλικά όπως smoothies και χυμούς φρούτων αλλά και φρεσκοψημένα snacks τα οποία λατρέψαμε και συνοδέψαμε άπειρες φορές με τον καφέ μας!

Στα δυόμισι και πλέον χρόνια που έχουν περάσει από τότε, το Red Sheep μας έμαθε στην ουσία τι σημαίνει Speciality Coffee. Μάθαμε τι είναι V60, Aeropress, Cold Brew και άλλες μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου και πως η διαδικασία ετοιμασίας τους είναι τόσο τέχνη αλλά και επιστήμη. Μάθαμε επίσης να εκτιμάμε και να ξεχωρίσουμε την πολυπλοκότητα ενός ποιοτικού καφέ, ταξιδέψαμε σε εξωτικές χώρες και μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές στην γεύση μονοποικιλιακών καφέδων από τις πιο φημισμένες περιοχές και τις πιο ιδιαίτερες φάρμες του κόσμου!

Ο ξεχωριστός Cold Brew του Red Sheep, είναι πλέον στην λίστα των λόγων που αγαπάμε το καλοκαίρι και ίσως ο πιο “smooth” καφές που θα δοκιμάσεις ποτέ!

ΤΟ RED SHEEP ΓΙΝΕΤΑΙ FRANCHISE!
Μετά από την επιτυχία των τελευταίων χρόνων, αλλά και την απαίτηση των φίλων του, το μικρό coffee shop που αγαπήσαμε μεγαλώνει και γίνεται πλέον αλυσίδα!

Σύντομα ο κόσμος της Αγλαντζιάς θα έχει την ευκαιρία να κάνει μέρος της καθημερινότητάς του τον καλύτερο καφέ της πόλης! Το Red Sheep Coffee Co. Αγλαντζιάς αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο φθινόπωρο και κάτι μας λέει ότι το δεύτερο Red Sheep δεν θα είναι το τελευταίο για το 2018!

Εμείς αναμένουμε πάντως να δούμε την ανέλιξη του κυπριακού Brand το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, χάρη στην σκληρή δουλειά, την εμμονή στην τελειότητα και το πάθος για συνεχή βελτίωση!

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close